Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Συναυλία 30.06.2008

Δώδεκα χρόνια ψευδών υποσχέσεων και εκβιασμών.Δώδεκα χρόνια συνεχούς αγώνα με την πλάτη στον τοίχο,μα με το κεφάλι ψηλά.Η Δευτέρα,30η του Ιούνη 2008,προστίθεται σε αυτές τις ημέρες που μαζικά οι κάτοικοι της Κερατέας,εξέφρασαν για άλλη μια φορά,την αντίθεση τους στην κατασκευή του παράνομου ΧΥΤΑ στον Αρχαιολογικό Χώρο Του Οβριοκάστρου.Την ώρα που ο ήλιος έδυε και κερνούσε τον ορίζοντα με το βαθύ κόκκινο χρώμα του,ήταν η ώρα που οι κάτοικοι της Κερατέας και οι φίλοι επισκέπτες πλημμύριζαν το χώρο της συναυλίας.Άνθρωποι όλων των ηλικιών,με δεκάδες πανό περιμετρικά του χώρου,διαδήλωναν την αντίθεσή τους στο πολιτιστικό και περιβαλλοντικό έγκλημα που οι κυβερνήσεις των τελεύταίων δώδεκα ετών έχουν δρομολογήσει στην περιοχή μας.Ένα έργο που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις που ο ίδιος ο νόμος θέτει!!! Λίγα λόγια για το Οβριόκαστρο

Ήταν γύρω στις 9 όταν οι τρεις επικεφαλείς των συνδυασμών που απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο Κερατέας ανέβηκαν στην σκηνή.Ο δήμαρχος Κερατέας κ. Σταύρος Ιατρού και οι πρώην δήμαρχοι κ. Κώστας Λεβαντής και κ. Αντώνης Αντωνίου έστειλαν μήνυμα ενότητας και προειδοποίησαν τους κυβερνώντες και τους εργολάβους για το τι τους περιμένει αν προσπαθήσουν να προσεγγίσουν την πόλη μας και το Οβριόκαστρο.Η Κερατέα ενωμένη,θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια τους και θα φτάσει στα άκρα αν χρειαστεί,προστατεύοντας το παρελθόν,το παρόν και το μέλλον της.
Η συναυλία ξεκίνησε με έναν παλιό γνώριμο και φίλο καλλιτέχνη από το Λαύριο,τον Ευτύχη Ζαρμπ και τη μπάντα του.
Ακολούθησε ο συντοπίτης μας Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος με τους Νηπενθείς,που ξεσήκωσαν το νεανικό κοινό.
Τη σκυτάλη πήρε ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης,που με τη φωνή και τις μελωδίες του μάγεψε τους πάντες.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με το ροκ ύφος του απαίτησε και κέρδισε τη συμμετοχή του κόσμου
Η Τζένη Χατζοπούλου και η Τάνια Κικίδη,με τις εκπληκτικές φωνές τους,ανέβηκαν στη σκηνή και αμέσως μετά...
... Ο Γιάννης Ζουγανέλης...
Ο Σάκης Μπουλάς ανέβηκε κεφάτος στη σκηνή και μοιράστηκε μαζί μας παλιές γνωστές του επιτυχίες...



... και τελευταίος εμφανίστηκε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.Δεν χρειάζεται να πούμε ποιος είναι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και πόσο μεγάλη ιστορία κουβαλάει πίσω του.Αυτό που πρέπει να αναγνωρίσουμε είναι ότι ήταν πάντα μαζί μας σε αυτό το αγώνα και πάντα στις επάλξεις όταν χρειάστηκε.Η χθεσινή εκδήλωση δεν ήταν η πρώτη υπό τη μέριμνα του και τον ευχαριστούμε πολύ για όλα όσα έχει κάνει για τον τόπο μας.Ευχαριστούμε όλους τους καλλιτέχνες,τους μουσικούς και τεχνικούς που αφιλοκερδώς μας προσέφεραν αυτό το όμορφο βράδυ.


Ήταν άλλη μια ημέρα που πέρασε χωρίς να πατήσει εργολάβος στο Οβριόκαστρο και κάθε τέτοια ημέρα είναι ημέρα νίκης.Το Οβριόκαστρο ήταν και θα παραμείνει απόρθητο!!!