Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Αναδάσωση αντί για ΧΥΤΑ...

ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ – ΑΝΑΒΛΑΣΤΗΣΗ 5000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ


ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΒΩΛΟΥΣ ….... ΠΡΑΣΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΗ



Ο Δήμος Κερατέας και το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας που
έχει έδρα στην Έδεσσα, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Κερατέας και την Ευρωπαϊκή Έκφραση διοργανώνουν μεγάλης κλίμακας εθελοντική εκστρατεία αναβλάστησης – αναδάσωσης 5000στρεμμάτων. Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται στην καινοτόμο μέθοδο του Γιαπωνέζου καθηγητή Fukuoka, την οποία εφαρμόζει εθελοντικά στην Ελλάδα ο επιστημονικός συνεργάτης του στην Ελλάδα, κ. Παναγιώτης Μανίκης και η ομάδα του.

Η σπορά θα γίνει με τη μέθοδο των σβώλων μεγάλης ποικιλίας δασικών δένδρων και φυτών χλωρής λίπανσης προστατευμένων σε αργυλόχωμα ώστε να μην φαγωθούν από τα πουλιά, τα διάφορα τρωκτικά και τα μυρμήγκια, πριν από την έναρξη των φθινοπωρινών βροχών.
Οι περιοχές του Δήμου Κερατέας στις οποίες θα πραγματοποιηθεί η σπορά είναι καμένες εκτάσεις του Πανείου Όρους, του Οβριόκαστρου, των Βιλίων καθώς και περιοχές στο Μαρκάτι, το Αρί, το λόφο Τζόρα και τη Συντερίνα.
Καλούνται όποιοι θέλουν να πάρουν μέρος στη διαδικασία παρασκευής των σβώλων στο Διόνυσο Κερατέας στη Ζ’ Παιδική Εξοχή – Κατασκήνωση από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ καθημερινά κατά το δεκαήμερο 20 – 30 Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή εμπειρία που θα εξασφαλίσει στους εθελοντές την ικανοποίηση της συμβολής στην αναβλάστηση – αναδάσωση της περιοχής μας.

Τελικά το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τη μαζική σπορά των έτοιμων πλέον σβώλων στις 4 και 5 Οκτωβρίου στις περιοχές που προαναφέρθηκαν.

«Ελάτε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τη φύση να αναγεννηθεί. Να βοηθήσουμε το περιβάλλον διατηρώντας και αυξάνοντας το πράσινο και τα δάση μας. Να διατηρήσουμε τον τόπο μας, όπως τον παραλάβαμε από τους προγόνους μας για να τον παραδώσουμε ίδιο και καλύτερο στα παιδιά μας!!!»


Αναδάσωση-Αναβλάστηση