Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Οβριόκαστρο Κερατέας - Ο αγώνας των κατοίκων Ι

Ένα βίντεο με μερικές από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων ενάντια στην κατασκευή του παράνομου ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο. Όπως αναφέρεται και στο βίντεο, θα υπάρχει και συνέχεια...



Ομόφωνο ψήφισμα Νομαρχιακού Συμβουλίου για τα γεγονότα στο Γραμματικό

Συζητήθηκε εκτάκτως στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής το θέμα των εκτρόπων που σημειώθηκαν την Τρίτη 7 Ιουλίου κατά την αστυνομική επιχείρηση υποστήριξης για την μη σύννομη εγκατάσταση εργολάβου, προκειμένου να κατασκευάσει ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

Μετά την ανάγνωση επιστολής του προέδρου της Κοινότητας Γραμματικού Ν. Κούκη με την οποία ευχαριστούσε τον Νομάρχη και τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου για την συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων για την μη εγκατάσταση ΧΥΤΑ στην περιοχή, ακολούθησε εκτενής συζήτηση κατά την διάρκεια της οποίας ο Νομάρχης Λ. Κουρής, οι επικεφαλείς των νομαρχιακών παρατάξεων και πολλοί νομαρχιακοί σύμβουλοι αναφέρθηκαν στα γεγονότα της Τρίτης 7 Ιουλίου και των επόμενων ημερών και εξέφρασαν ομόθυμα την αντίθεσή τους στον σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων που προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση του 2003.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτηση το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής εξέδωσε το παρακάτω ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο:

1. Καταδικάζει τα έκτροπα που σημειώθηκαν στο Γραμματικό την Τρίτη 7 Ιουλίου κατά την αστυνομική επιχείρηση για την μη σύννομη εγκατάσταση εργολάβου για την κατασκευή ΧΥΤΑ και θεωρεί απαράδεκτο το κλίμα αστυνομοκρατίας που προσπαθούν οι υπεύθυνοι να επιβάλλουν στην ευρύτερη περιοχή.

2. Επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την αντίθεσή του στον προωθούμενο σχεδιασμό για την διαχείριση απορριμμάτων που το μόνο που κάνει είναι να διαιωνίζει την σημερινή απαράδεκτη διαχείριση του ΕΣΔΚΝΑ, αφού στηρίζεται σε μία παρωχημένη μέθοδο που εγκαταλείπεται διεθνώς, βάζει στο περιθώριο την ανακύκλωση και καταστρέφει δυο μοναδικές περιοχές πρασίνου ( Γραμματικό, Κερατέα), συνεχίζοντας όμως την επιβάρυνση που δέχεται η Δυτική Αττική.

3. Εξουσιοδοτεί το Νομάρχη και την Διαπαραταξιακή Επιτροπή για τις απαραίτητες νομικές ενέργειες και τον προγραμματισμό κοινών δράσεων με την Κοινότητα Γραμματικού, τον Δήμο Κερατέας και τους λοιπούς ΟΤΑ.




πηγή: Νομαρχία Ανατολικής Αττικής