Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις 8 Ιουλίου, μία ημέρα μετά την εισβολή των εργολάβων, συνοδεία των ΜΑΤ, στο Γραμματικό, ο βουλευτής ΄Β Αθηνών της Ν.Δ. και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της βουλής κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε την παρακάτω συνένευξη στην κ. Ρίτσα Μπιζόγλη και στο ραδιόφωνο του ALPHA. Εκτός από τις μισές αλήθειες που σκοπό έχουν να καλοπιάσουν τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής αναπαράγει και τα γνωστά ψεύδη περί Νάπολης κι ότι δεν προλαβαίνουμε , θα χάσουμε τα λεφτά κλπ. Ακούστε μόνοι σας και κρίνετε. Το καλύτερο όλων μας το φύλαξε ο κ. Μητσοτάκης για το κλείσιμο της συνέντευξης. Τουλάχιστον είναι ειλικρινής...


"...Ξέρετε, τα κόμματα, κι αυτό αποτελεί μία παθογένεια του ελληνικού συστήματος συνολικά, ΑΛΛΙΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!"



Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:
kmitsotakis.gr

Παρένθεση ηρεμίας στο Γραμματικό

Με δικαστική απόφαση αναστέλλονται ως τον Οκτώβριο όλα τα έργα


Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009


Προσωρινό τέλος, ως τα μέσα Οκτωβρίου, στις εργασίες κατασκευής Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στο Γραμματικόστη θέση Μαύρο Βουνό, έδωσε χθες με απόφασή του το Ειρηνοδικείο Μαραθώνα. Η απόφαση εξεδόθη έπειτα από τη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων στην οποία είχαν προχωρήσει κάτοικοι της περιοχής, καθώς δεν έχουν γίνει απαλλοτριώσεις σε 201 στρέμματα, ιδιοκτησίες των θιγομένων, από τα συνολικά 530 στρέμματα, στα οποία και έχει χωροθετηθεί το έργο.

Η Κοινότητα Γραμματικού τονίζει ότι με βάση την απόφαση « απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε εκσκαπτικής πράξης ή άλλης προσβλητικής της νομής πράξης εντός του επιδίκου ακινήτου (...) μέχρις ότου συζητηθεί η αίτηση στο ακροατήριο ».

Την ίδια στιγμή, καλεί την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, τόσο τον υπουργό κ. Πρ. Παυλόπουλο όσο και τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Αθ. Νάκο « να σταματήσουν το έγκλημα » και τα ΜΑΤ να αποχωρήσουν από την περιοχή.

Η απόφαση έρχεται λίγες ημέρες μετά τη νέα προσφυγή της κοινότητας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με την οποία ζητεί την ακύρωση, ως παράνομης, αντισυνταγματικής και αντίθετης προς το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, της υπουργικής απόφασης της 7ης Ιουλίου. Βάσει αυτής παρατείνεται ως τις 30.10.2013 η ισχύς των περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση της μονάδας διαχείρισης των αποβλήτων.



Πηγή: Το Βήμα Online