Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Επιστολή του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Κερατέας προς τους βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ.




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ NEΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Κερατέα 29.10.2009


Αριθμ. Πρωτ.: 18


Email: tosyn@keratea.gr








Προς:






1. κ. Γεώργιο Παπανδρέου Πρωθυπουργό & Πρόεδρο Της Κυβέρνησης, Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Περ. Αττικής




2. κ. Θεόδωρο Πάγκαλο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Περ. Αττικής




3. κ. Έυη Χριστοφιλοπούλου Υφυπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Περ. Αττικής




4. κ. Κωνσταντίνο Βρεττό, Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Περ. Αττικής




5. κ. Βασίλειο Οικονόμου, Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Περ. Αττικής




6. κ. Παντελή Ασπραδάκη, Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Περ. Αττικής








Θέμα : Εγκατάσταση Χ.Υ.Τ.Α. στον Αρχαιολογικό Χώρο Οβριοκάστρου Κερατέας.








Αρχικά σας συγχαίρουμε για την εκλογή σας και σας ευχόμαστε καλή δύναμη στο κυβερνητικό έργο σας! Προς μεγάλη μας λύπη, όμως, παρατηρούμε 20 μόλις μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας ένα μείζον θέμα το οποίο μας αφορά άμεσα και είναι η εγκατάσταση Χ.Υ.Τ.Α. σε Γραμματικό και Κερατέα παίρνει πολύ άσχημη τροπή.

Μετά τις πρόσφατες εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και την μεγάλη νίκη της παράταξής σας, ο Ελληνικός λαός ελπίζει για την βελτίωση της καθημερινότητάς του και για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας. Αντ’ αυτού στις 20/10/2009 για άλλη μία φορά είδαμε ΜΑΤ και εργολάβους να πηγαίνουν στο Γραμματικό και να συνεχίζουν τα έργα με την χρήση βίας χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος και κοινωνική συναίνεση όπως είχατε υποσχεθεί προεκλογικά. Λυπούμαστε πολύ!
Οι υποσχέσεις που δίνατε για αλλαγή πλεύσης του ΠΑΣΟΚ, στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, όπως και επίσημα αποτυπώνεται στο προεκλογικό πρόγραμμα σας, αλλά και δημοσίως οι περισσότεροι από εσάς υποσχεθήκατε, αποδεικνύονται μη υλοποιήσιμες.
Η πεντακάθαρη θέση σας για διαβούλευση και διάλογο παραπέμπονται στις καλένδες. Έχουμε εμπειρία και γνώση 14 χρόνια τώρα, με βάση την οποία είναι γνωστό ότι εξωθεσμικοί παράγοντες πιέζουν και επιβάλλουν την γνώμη τους. Στο παρελθόν από τέτοιους παράγοντες μαθαίναμε τις μετέπειτα αποφάσεις των Κρατικών φορέων (!!!).
Πιστεύαμε το ΠΑΣΟΚ ως ένα ανανεωμένο και προοδευτικό κόμμα, πιστεύαμε στις προσωπικές δεσμεύσεις που μας δίνατε μόλις λίγες μέρες πριν.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι η χωροθέτηση Χ.Υ.Τ.Α. στο Οβριόκαστρο Κερατέας, έχει γίνει σε κηρυγμένο (με 2 ΦΕΚ) ιστορικό αρχαιολογικό χώρο και τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με παράνομες αποφάσεις που δεν εγκρίθηκαν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Μετά από αυτό μην αναρωτιέστε γιατί η νεολαία γυρνάει την πλάτη στην πολιτική και τα κοινά και απέχει από τις εκλογικές διαδικασίες. Η πολιτεία είναι αυτή που με τις πράξεις της την απωθεί. Από μέρα σε μέρα , από ώρα σε ώρα περιμένουμε τα ΜΑΤ και στην Κερατέα, γι’ αυτό βρισκόμαστε μέρα-νύχτα στον Αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου προσπαθώντας να προστατέψουμε τον τόπο μας και την ιστορία μας.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. οφείλει να επανεξετάσει το θέμα και να δώσει ριζική και οριστική λύση. Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα που έχουν χρησιμοποιηθεί ανεπιτυχώς και από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν πείθουν αλλά εξοργίζουν. Γίνεται αντιληπτό ότι Χ.Υ.Τ.Υ., εργοστάσια και λοιπές ασαφείς εξαγγελίες προδίδουν προχειρότητα. Όλοι γνωρίζουν ότι το εγκεκριμένο και δημοπρατημένο έργο είναι Χ.Υ.Τ.Α. .
Σας ζητούμε να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν για αυτά που θα συμβούν στην Κερατέα. Πάρτε ανοιχτή θέση τώρα.
Όλοι οι κάτοικοι και ιδίως η νεολαία, βρίσκονται εν αναμονή «πολέμου» όσο και αν αυτό ακούγεται γραφικό.





ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ Η ΚΕΡΑΤΕΑ.







Ο Πρόεδρος α.α.







Κλάδης Διονύσης



Αναπληρωτής Πρόεδρος