Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ....

Φίλοι αγωνιστές της Κερατέας.



Η αρχή έγινε την άνοιξη που μας πέρασε στο Παλαιόκαστρο Σερρών. Aκολουθεί το Οβριόκαστρο μια και η νεοταξική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να είναι αποφασισμένη να πατάξει κάθε κάστρο και να το πνίξει στα σκουπίδια της παραπληροφόρησης. Η διαχρονική ανυπακοή των Ελλήνων που πνίγονται από το κράτος τους πρέπει να εξαλειφθεί, αντίθετα πρέπει να παραμείνει ενεργή η αθλιότητα που υπογραμμίζει την πελατειακή σχέση του πολίτη με το κράτος, αυτό που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ ανήγαγαν σε ύψιστη επιστήμη τριανταπέντε χρόνια τώρα, αποδεικνύοντας ότι η διαπλοκή δεν είναι παθογένεια του συστήματος αλλά το ίδιο το σύστημα… Το ΠΑΣΟΚ είχε εξαρχής την χαρισματική ηγεσία να εμπλέξει έναν ολόκληρο λαό, να εξαγοράσει και να αφομοιώσει τους χαμένους του εμφυλίου, να αποδείξει στην Αριστερά ότι οι κότες γεννάν χρυσά αυγά μόνο όταν πίσω από την πιο χυδαία ρητορική για το πολιτειακό, θριαμβεύει το απωθημένο, μόνο όταν οι άνθρωποι παραμένουν στο επίπεδο του εξαγορασμένου ιδιώτη χωρίς ποτέ να προβιβαστούν σε πολίτες...



Αν θελήσει κανείς να εξαντλήσει την υπόθεση της Κερατέας και άλλες ανάλογες δεν θα πρέπει φυσικά να περιοριστεί στους μπροστάρηδες της Αντίδρασης, στον υπουργό ναυαγίων Παπουτσή που πρώτος αυτός κατάφερε να ανοίξει το κλειστό επάγγελμα των μπάτσων με στολή και άνευ για να καταπολεμήσει την ανεργία, στον υπουργό τουρισμού χωρίς πολιτισμό Γερουλάνο, στον ανεκδιήγητο Πάγκαλο, τον Ραγκούση και τα άλλα παιδιά αλλά ούτε και στις επιχειρηματικές φίρμες που τα ονόματα τους ακούγονται απ΄ τα παρασκήνια. ‘Όλοι αυτοί δεν παρέβησαν μόνο αρχές του ποινικού δικαίου αλλά το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Αντί λοιπόν να τους αναλαμβάνει μια έμμισθη εξεταστική επιτροπή και να τους βγάζει λάδι θα έπρεπε ο ίδιος κόσμος που του έβγαλαν το λάδι θα πρέπει να επιληφθεί αμισθί την ανταμοιβή τους για το αποδομητικό τους έργο στα κοινά. Αυτό όμως προϋποθέτει την ενεργοποίηση των πολιτών, την έξοδο από την αδράνεια των πρόσφατων χρόνων, το να αρθούμε πάνω από εγωπαθή κίνητρα με εγωπαθή κίνητρα αυτά που έστρωσαν το χαλί και έδωσαν το δικαίωμα στην βαρβαρότητα να επικρατήσει.

Αγωνιστές της Κερατέας δεν μπορεί κανείς εύκολα να εξισώσει τα θέματα της ιστορικής μνήμης, του αρχαιολογικού πλούτου, τις απαλλοτριώσεις και όλα μαζί. Πάνω στα αρχαία καταπατήσαμε όλοι μας, ας μην ξεχνάμε πως οι «πέτρες» χρησιμοποιήθηκαν είτε για ταμπούρωμα των πολεμιστών, είτε ως ανταλλαγή στον αγώνα για την απελευθέρωση του γένους μας. Ο Μακρυγιάννης ο ίδιος ήταν αρχαιοκάπηλος, αυτό δεν σας το είπαν φυσικά στη δημόσια εκπαίδευση, αλλά αυτά παθαίνετε για να τα περιμένετε όλα από το δημόσιο... Πως να τα συνδυάσει λοιπόν κανείς όλα, πώς να ιεραρχήσει τα αιτήματα, τι έχει την μεγαλύτερη σημασία; Kαι αυτό μόνοι μας θα πρέπει να το απαντήσουμε πια με την καρδιά σας, με το γενετικό σας υλικό με ότι έχουμε καταφέρει να περισώσουμε μέχρι τις μέρες της νέας τάξης και του εκσυγχρονισμού. Η αλήθεια δεν είναι στάσιμη, όσο η ιστορία προχωρά η αλήθεια γίνεται περισσότερη. Αρκεί να είμαστε εμείς οι συνειδητοί φορείς, αυτοί που οδηγούνε την ιστορία.

Όμως όποιες σκέψεις και να δημιουργούνται στον καθέναν μας από τα ανανεωμένα διλήμματα δεν μπορεί τώρα να αγνοήσει την παρουσία εργολαβικών αμαξιών χωρίς αριθμό κυκλοφορίας δίπλα σε σταματημένα μηχανήματα στον χώρο που οι υπουργοί θέλουν να καταστρέψουν προκειμένου να εξυπηρετηθούν οικονομικά συμφέροντα και να ανοίξει ακόμα μια μαύρη τρύπα που θα αφαιμάζει το δημόσιο χρήμα με όλες τις αλλαγές που θα χρειαστεί να γίνουν στο μέλλον για να διορθωθεί η ζημιά που θα κάνουν σήμερα. Γνωστή η στρατηγική τους όσο και το σύνθημα των στρατηγών χρησιμοποίησαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ επελαύνοντας στην Κερατέα. « Ήρθε η χούντα » φώναζαν αναίσχυντα τα αφιονισμένα παιδαρέλια, τα κουρδιστά πορτοκάλια και τα -δήθεν- βαριά οπλοφορούντα πεπόνια που καλύτερα να σαπίσουν στις χωματερές. Και με βάση τα όσα μετά το χίλια εννιακόσια εβδομήντατέσσερα άρχισαν να συσσωρεύονται οφείλουμε να σκεφτούμε: έφυγε άραγε ποτέ η χούντα πραγματικά; Τα φαινόμενα απατούν και μαθαίνουν και σε μας να αντιστεκόμαστε και στα απατηλά φαινόμενα και στους απατεώνες.



Ναι φίλοι αγωνιστές της Κερατέας. Καθαρό νερό για τα παιδιά μας, καθαρό αέρα, καθαρό χώμα, σωστά το λέτε και το απαιτείτε, ολόσωστα, ουτοπικά σωστά, όμως ακόμα γιατί κι αν αυτό επιτευχθεί χάρη στον αγώνα σας πόσο λέτε να κρατήσει χωρίς καθαρούς ανθρώπους;




Σήμερα αποδεικνύεται σε όλους αυτό που γράφτηκε σε αρκετές ιστοσελίδες ρηχού πατριωτισμού για τα αρβανίτικα και αγύριστα κεφάλια. Σήμερα η αρετή σας είναι το να μένετε ανυπότακτοι όμως το επόμενο επεισόδιο είναι δυσκολότερο γιατί δεν τραβά πίσω του τόσο μεγάλη παράδοση. Αυτά τα αγύριστα κεφάλια θα πρέπει θα πρέπει να στροφάρουν με γρήγορες συνειδητές όσες και όσο χρειάζεται στροφές και με συνείδηση να επιδιορθώσουν αυτό το μπάχαλο που φορτωθήκαμε μέχρι να ξαναγίνει κοινωνία.



Καλλιτέχνες ενάντια στο μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: