Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Αποφασίζουν για μεγάλη μονάδα καύσης σκουπιδιών στη Ριτσώνα
































Ηλέκτρα Κουτούκη


Σήμερα η έγκριση εγκατάστασης στη Ριτσώνα μεγάλης μονάδας καύσης στερεών αποβλήτων
Σήμερα Τετάρτη στις 11 π.μ. συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή του οργανισμού Πολεδομικού σχεδιασμού της Νομαρχίας Ευβοίας για την έγκριση εγκατάστασης στη Ριτσώνα μεγάλης μονάδας καύσης στερεών αποβλήτων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό όλα τα σκουπίδια της Αττικής, θα συγκεντρώνονται προς καύση στη Ριτσώνα Χαλκίδας, χωρίς πρόγραμμα ανακύκλωσης και όλα τα απαραίτητα συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμάτων. Οι μονάδες καύσης κάθε είδους αποβλήτων αναμένεται να επιχορηγηθούν.

Οι κάτοικοι της Χαλκίδας
φοβούνται ότι όλη η περιοχή απειλείται άμεσα με νέφη τοξικής τέφρας, διοξινών και βαρέων μετάλλων. Ανησυχούν περισσότερο, διότι η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και ο Δήμος της Αυλίδας δεν έχουν πει τίποτα σε κανέναν. Όπως λένε οι πολίτες, κάποιοι κρατάνε ως επτασφράγισο μυστικό την εξέλιξη αυτή για να αιφνιδιάσουν τη τοπική κοινωνία. Σήμερα κάτοικοι διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου για να αποτρέψουνε αυτές τις ''μαύρες'' εξελίξεις σε βάρος της περιοχής τους.





ΠΗΓΗ: NewsIt.gr , exotaxyta.blogspot.com









Μονάδα καύσης στερεών αποβλήτων στη Ριτσώνα
Χαλκίδα 12.01.2010


Οι Ενεργοί Πολίτες καλούν σε συγκέντρωση όλους αύριο, που θα πραγματοποιηθεί η επίμαχη συνεδρίαση, για την έγκριση εγκατάστασης στη Ριτσώνα μονάδας καύσης στερεών αποβλήτων. Σε ανακοίνωσή τους - κάλεσμα, οι Ενεργοί Πολίτες αναφέρουν:

"Αύριο,
Τετάρτη στις 11 π.μ. συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή του οργανισμού πολεδομικού σχεδιασμού της Νομαρχίας Ευβοίας για την έγκριση εγκατάστασης στη Ριτσώνα μεγάλης μονάδας καύσης στερεών αποβλήτων. Δηλαδή όπως όλοι καταλαβαίνουμε όλα τα σκουπίδια της Αττικής θα συγκεντρώνονται προς καύση στη Ριτσώνα Χαλκίδας. Δηλαδή με άλλα λόγια πάνε περίπατο η ανακύκλωση και όλα τα συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμάτων και στην θέση τους βάζουν μονάδες καύσης κάθε είδους αποβλήτων οι οποίες μάλιστα θα επιχορηγηθούν. Ολη η περιοχή της Χαλκίδας απειλείται άμεσα με νέφη τοξικής τέφρας, διοξινών και βαρέων μετάλλων.
Και για όλα αυτά η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και ο Δήμος της Αυλίδας δεν έχουν πει τίποτα σε κανέναν. Κρατάνε ως επτασφράγισο μυστικό την εξέλιξη αυτή για να αιφνιδιάσουν την κοινωνία και τους πολίτες.

Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα.

Όλοι αύριο στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου για να αποτρέψουμε αυτές τις 'μαύρες' εξελίξεις σε βάρος της περιοχής μας".





ΠΗΓΗ: eviaportal.gr