Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ρεκόρ Guinness από τον συμπολίτη μας Lloyd Godson...



Από τις λίγες φορές που ασχολούμαστε με κάτι εκτός του Οβριοκάστρου, αλλά πιστευούμε πως αξίζει τον κόπο. Ο συμπολίτης μας Lloyd Godson (Olympus Marathon 2009), υδροβιολόγος, κατέρριψε το ρεκόρ Guinness παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με πεντάλ κάτω από το νερό (2500Wh), ζώντας 14 ημέρες σε ένα υποβρύχιο σπίτι στο ενυδρείο LEGOLAND ATLANTIS by SEA LIFE στην πόλη Günzburg στη Γερμανία.




Για 14 ημέρες ο Lloyd έμενε σε ένα σπίτι 4 τετραγωνικών μέτρων(2.50m x 1.60m), σε 4 μέτρα βάθος, παράγωντας ηλεκτρική ενέργεια 2500Wh, καλύπτοντας περίπου 625 χιλιόμετρα.




Ο Lloyd επικοινωνούσε με τον "έξω" κόσμο μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου και για συντροφιά του είχε 1300 τροπικά ψάρια και περίπου 100.000 μαθητές που τον επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια του πειράματος.



Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Lloyd έζησε για αρκετές ημέρες κάτω από το νερό. Το 2007 με το " BioSUB Project"  κι αφού είχε κατασκευάσει μια υποβρύχια οικία από ατσάλι, κατόρθωσε να παραμείνει για 12 ημέρες σε 3 μέτρα βάθος, σε μία λίμνη στην Αυστραλία.




Το επόμενο project του Lloyd είναι να διανύσει μία απόσταση 100 ναυτικών μιλίων με προορισμό την Ιθάκη του ομηρικού Οδυσσέα, με το διθέσιο ποδοκίνητο υποβρύχιο "Omer 7", στα πλαίσια του εγχειρήματος "Αμφίβια Ζωή". Του ευχόμαστε καλή επιτυχία...