Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Δημοσιογραφικής (;) Προπαγάνδας συνέχεια...


Νίκος Γρυλλάκης ή αλλιώς  Joseph Goebbels. 


Ως άξιος συνεχιστής του υπουργού της ναζιστικής προπαγάνδας, μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ο δημοσιογράφος(;) της ΝΕΤ κ. Νίκος Γρυλλάκης.


Γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τα δελτία ειδήσεων της ΝΕΤ και τα ρεπορτάζ σχετικά με το ΥΠΕΧΩΔΕ, είναι ένας από τους διαχρονικούς εκφραστές - "παπαγαλάκια" των εκάστοτε κυβερνήσεων. Από τους πιο καλοπληρωμένους δημοσιογράφους(;) της κρατικής τηλεόρασης, μόνο το μπόνους του 2007 σύμφωνα με τη λίστα των μπόνους, που ανακοινώθηκε πρόσφατα από την ΕΡΤ, έφτανε τα 10.250 ευρώ, προσέφερε πάντα τις υπηρεσίες του στο συγκεκριμένο υπουργείο, ιδιαίτερα την περίοδο που υπουργός ήταν ο κ. Σουφλιάς.

Στο θέμα του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των Απορριμμάτων στην Αττική, έπαιζε πάντα το παιχνίδι των κυβερνήσεων. Ποτέ, μα ποτέ δεν έκανε ρεπορτάζ που να περιλαμβάνει τις θέσεις των πολιτών σε Κερατέα και Γραμματικό. Το μόνο που έκανε ήταν να εκφράζει, τιμώντας τον τίτλο του ως "παπαγαλάκι", τις θέσεις του ΕΣΔΚΝΑ, της Περιφέρειας, του "φίλου" δήμαρχου Νικήτα και των ηγεσιών του ΥΠΕΧΩΔΕ και ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ. Είναι από τους κύριους εκφραστές της προπαγάνδας: "ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΝΑΠΟΛΗ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΧΥΤΑ ΣΕ ΚΕΡΑΤΕΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ" και φυσικα "ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ".

Αφορμή για το σημερινό αφιέρωμα στον κ. Νίκο Γρυλλάκη είναι η σημερινή υπερπαραγωγή που έκανε στο Γραμματικό μαζί με τον Περιφερειάρχη κ. Λιακόπουλο και τον κ. Παγωτέλη της περιφέρειας, παρουσιάζοντας την καταστροφή μιας περιοχής ως ένα υπερσύγχρονο έργο.
Όσοι είδαμε το ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ στις 3 το μεσημέρι παραλίγο να σπάσουμε τις τηλεοράσεις μας. 
Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες στην προπαγάνδα.
Όσοι μείνετε σπίτι θα παίξει, σίγουρα, το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 9. Για τους υπόλοιπους πάρτε μια γεύση από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ...








Μέχρι το τέλος του 2011, αναμένεται να λειτουργήσει, ο πρώτος Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, στην Αττική. Κατασκευάζεται στο Γραμματικό, και εκεί θα καταλήγουν, μετά από επεξεργασία, απορρίμματα από την βορειοανατολική Αττική. Με παρόμοια έργα σ' όλη την τη χώρα, επιδιώκεται να μπει τέρμα στις παράνομες χωματερές. Στην Ελλάδα, εξακολουθούν να λειτουργούν περισσότερες από 250, για τις οποίες, θα κληθούμε να πληρώσουμε αυστηρά πρόστιμα.
Σε μια από τις κοιλότητες των ορεινών όγκων του Γραμματικού, στη θέση Μαύρο Βουνό που βρίσκεται περίπου 4,5 με 5 χιλιόμετρα μακριά από τις κατοικημένες περιοχές κατασκευάζεται σε μια έκταση περίπου 500 στρεμμάτων ο πρώτος χώρος ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική.


Η κατασκευή του είχε αποφασιστεί πριν από χρόνια, όταν η χωματερή των Άνω Λιοσίων και της Φυλής εξάντλησε τα όρια αντοχής της και οι ανεξέλεγκτοι σκουπιδότοποι ξεφύτρωναν ο ένας μετά τον άλλο στην Αττική. Ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων θα δέχεται για επεξεργασία 127,5 τόνους (σημ. antixyta: έλεος!!!) απορριμμάτων κάθε χρόνο. Θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2011 και θα λειτουργεί μέχρι το 2030.
Το ''αγκάθι'' όμως των ανεξέλεγκτων χωματερών εξακολουθεί να υπάρχει, αν και ο αριθμός έχει περιοριστεί στις 250 με 270. Κι ανά πάσα στιγμή μπορεί η χώρα μας να πληρώσει υψηλότατα πρόστιμα. Από το υπουργείο Περιβάλλοντος εγκρίθηκε η διάθεση 15 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκατασταθούν το συντομότερο οι πιο επικίνδυνες για πυρκαγιές απ αυτές που έκλεισαν.




ΠΗΓΗ: ert.gr