Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΞΑΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ...

Με χρήση της αύρας, ρίψης νερού υψηλής πίεσης, οβίδες κρότου λάμψης και εκτεταμένη χρήση χημικών, απωθούν τους διαδηλωτές οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Βγαίνουν μέσα από τα χωράφια και επιτίθενται στον κόσμο. Χρήση αλόγιστης βία. Τελικά ποιος είναι ο σάκος του μποξ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ...

ΛΑΥΡΙΟ – ΚΕΡΑΤΕΑ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!



(1896, 1929, 1980, 2010)

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ!



clipimage002.jpg


















Τα ξημερώματα του Σαββάτου (περίπου 4 π.μ.) τεράστιος αριθμός από διμοιρίες ΜΑΤ και αυτοκίνητα της αστυνομίας πέρασαν μηχανήματα χωρίς αριθμούς κυκλοφορίας (καλύπτοντας μεθοδευμένα την παρανομία) στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου στην Κερατέα.


Βρισκόμαστε σε μια καινούργια κατοχή! Το κράτος το έχουν παραδώσει στα συμφέροντα και το ΔΝΤ. Οι κυβερνήσεις «μπλε και πράσινες» υποταγμένες στα συμφέροντα και την Τρόικα πνίγουν στο αίμα τους αγανακτισμένους πολίτες που αντιστέκονται! Μας κυβερνούν οι εργολάβοι!



Προφασίζονται ότι το κάνουν για να γλιτώσει η χώρα τα πρόστιμα! Η αλήθεια είναι ότι προσπαθούν για άλλη μια φορά να φορτώσουν στο λαό ένα θνησιγενές έργο (το οποίο για πολλοστή φορά τονίζουμε είναι ΧΥΤΑ και όχι ΧΥΤΥ, όπως ψευδώς δηλώνουν), μόνο και μόνο για να εισπράξουν οι εργολάβοι!

Ζητάμε να αποχωρήσουν άμεσα οι εργολάβοι και τα ΜΑΤ! Να αποκατασταθεί η νομιμότητα!

- Η Λαυρεωτική βρίσκεται σε πόλεμο!

- Το κράτος της δικτατορίας δείχνει το πρόσωπό του!

- Το Υπουργείο Προστασίας…των εργολάβων επιβάλλει την ανομία με ωμή βία!

- Βρισκόμαστε σε μια καινούργια κατοχή!

- Η κατάσταση είναι εκρηκτική!

- Δυστυχώς το μεγαλύτερο μέρος των ΜΜΕ είτε σιωπά είτε διαστρεβλώνει την αλήθεια!



Ζηταμε να στρατευτειτε στον αγωνα μας!




ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ...



Δεν είχαμε καμμία αμφιβολία για την αντιμετώπιση των ΜΜΕ. Αυτό δε μας στενοχωρεί καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα, μας ευχαριστεί. Είναι ένα ακόμα όπλο του "καθεστώτος" για να μας σιωπήσει. Αυτό είναι η απόδειξη το πόσο μας υπολογίζουν. Εμείς αγωνιζόμαστε με επιχειρήματα τα οποία παραθέτουμε σε όποιον έχει τη διάθεση να τα παρακολουθήσει. Τα παρακάτω κριτήρια είναι μερικά από εκείνα που θεσπίστηκαν από τους επιστήμονες και αποτελούν κριτήρια αποκλεισμού μιας περιοχής υποψήφιας για κατασκευή ΧΥΤΑ. Είναι κριτήρια αποκλεισμού μόνο για το Οβριόκαστρο Κερατέας. Σημείωση πως έστω και ΕΝΑ να υπάρχει σε μία περιοχή αυτόματα αυτή απορρίπτεται:







α. Η περιοχή ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής που έχει χαρακτηρηστεί ως "Τοπίο Ιδιαιτέρου Φυσικού Κάλλους" (ΦΕΚ 852/Β/03-09-1980)




β. Η περιοχή είναι Ιστορικός και Αρχαιολογικός Χώρος (ΦΕΚ 107/Β/29-12-1995)




γ. Στο κέντρο του χώρου στον οποίο σχεδιάζεται να τοποθετηθεί ο Χ.Υ.Τ.Α. υπάρχει πηγή και το υδατόρευμα Μουζάκι διασχίζει κατά μήκος όλο τον χώρο των εγκαταστάσεων





δ. Η περιοχή είναι πλούσια σε ορυκτά,τόσο σε ποσότητες,όσο και σε ποικιλία μεταλλευμάτων.Επίσης υπάρχουν αρχαίες μεταλλευτικές στοές (υποχρέωση χωροθέτησης εκτός μεταλλοφόρων εκτάσεων)




ε. Μέσα στον προτεινόμενο χώρο υπάρχει νόμιμη κατοικία




στ. Η περιοχή είναι κηρυγμένη αναδασωτέα από το 1980, ή μάλλον ήταν, αφού ο τότε περιφερειάρχης Αττικής, αποφάσισε και διέταξε "άρση της αναδάσωσης" τον Αύγουστο του 2007, την ώρα που όλη η Ελλάδα καιγόταν.... (υποχρέωση χωροθέτησης εκτός αναδασωτέων εκτάσεων)




ζ. Το σεισμικό ρήγμα της περιοχής τέμνει κάθετα τον προτεινόμενο χώρο (υποχρέωση χωροθέτησης " μη ύπαρξη Γεωλογικού Ρήγματος")





Επίσης το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ περιλαμβάνει το ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ στον ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΚΗΡΥΓΜΕΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέρα από τα τηλεοπτικά κανάλια, ιδιαίτερα ΑΝΤΕΝΝΑ, MEGΑ, το κατ' επιλογήν και όπου το συμφέρει, περιβαλλοντικό ΣΚΑΪ και τα ραδιόφωνα, σήμερα πλήθος αρθργραφίας ήταν εναντίον του αγώνα των κατοίκων της περιοχής. Το πιο ακραίο παράδειγμα συκοφαντίας ήρθε από την κ. Παναγιωταρέα, η οποία, ψευδώς, κατηγορεί όλους εμάς ότι θα κοστίσουμε στο ταμείο του κράτους 23.800.000 ευρώ(από που βρήκε αυτό το νούμερο κανείς δεν ξέρει). Οι πτήσεις με ελικόπτερο και η διπλοθεσία στο δημόσιο ξεχάστηκαν; Και σε ποιον στοιχίζουν κ. Παναγιωταρέα;  Τις 96 ανεξέλεγκτες χωματερές  μόνο στην Ανατολική Αττική που τις είδατε και πείτε μας σε ποιες περιοχές λειτουργούν;  Διαβάστε το κατάπτυστο δημοσίευμα της "κυρίας" από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ.