Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Η ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΡΑΣ...

ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ...


H απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου, για άλλη μια φορά, δικαιώνει του κατοίκους της Κερατέας. Ήταν πραγματικά απολαυστική η ακροαματική διαδικασία, με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την πλευρά των κατοίκων και του δήμου και από τη δύσκολη θέση που βρέθηκε ο μάρτυρας της κοινοπραξίας. Το έργο ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.



Yπάρχει ηρεμία σήμερα, με τα σχολεία της Κερατέας και των γύρω περιοχών, να πραγματοποιούν πορεία μέχρι τις κλούβες των ΜΑΤ, να τους ενημερώνουν με φείγ βολάν για το περιεχόμενο τον πανό, που έγραφαν ότι : "ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΤΕ ΤΟ ΜΟΥΤΙ"


ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ

Μούτι

Η λέξη μούτι είναι αρβανίτικη και σημαίνει σκατά (κακά εις την παιδική).
«Τα έκανες μούτι ή θα φας μούτι.»

Mούτι με κεπ

Ορισμός:Σκατά  με κρεμμύδι, στα Aρβανίτικα. Σαν τα: «σκατά με ρίγανη», «σκατά με φράουλες»                  

                   και «σκατά με καλαμπόκι» στα ινδιάνικα.
  

Πάει να πει:
Το τίποτα: το κρεμμύδι φτηνό, τα σκατά τζάμπα, θα τη βολέψουμε και σήμερα.
Τσιγαρίζουμε για νοστιμιά.
Μια από τα ίδια και σήμερα, χωρίς φαντασία
Κακοφτιαγμένη δουλειά

- Τι θα φάμε σήμερα μπαμπά;
-  Μούτι  με  κεπ!                                   
:
                                                                               
Χορός μπροστά από τα ΜΑΤ...



και τραγούδι στο μπλόκο του ΒΙΟ.ΠΑ...

Στα μπλόκα και ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, είναι μαζί μας κι εμείς μαζί του...





Τελικά οι χθεσινοβραδυνές συλλήψεις έφτασαν τις επτά. Αυτή την ώρα κόσμος μεταβαίνει στα διακαστήρια της Ευελπίδων για να συμπαρασταθεί στους χθεσινούς συλληφθέντες...



 

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΧΥΤΑ

Κερατέα 16 Δεκεμβρίου 2010

Μεγάλη νίκη και κύριο χτύπημα στη χούντα της κυβέρνησης η απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου, που απαγόρευσε την έναρξη του έργου δημιουργίας ΧΥΤΑ στη περιοχή της Κερατέας.

Πιο συγκεκριμένα σε μια αποκαλυπτική διαδικασία που ξεσκεπάζει όλη τη προχειρότητα, την ανικανότητα αλλά κυρίως την δολιότητα των υπουργικών ενεργειών, η δικαιοσύνη αποφάσισε πως διατηρεί την προσωρινή διαταγή και δεν επιτρέπει καμία εκτέλεση εργασιών μέχρι την ανακοίνωση των τελικών αποφάσεων που αναμένονται μετά τις γιορτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η πλευρά των εργολάβων έπεφτε σε αντιφάσεις και αρκετές φορές συμφώνησε στο γεγονός ότι η έναρξη των εργασιών στερείται νομιμότητας.

Ο Δήμαρχος Κερατέας μετά την μεγάλη αυτή νίκη δήλωσε ότι «ξέρουμε ότι υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα. Και αυτό ήταν σήμερα ξεκάθαρο σε όλη τη διαδικασία. Καταγγέλλουμε την εισβολή που έχει γίνει στο τόπο μας και αδιαφορεί για τα υπουργικά διατάγματα που χαρακτηρίζουν το Οβριόκαστρο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ.

Καλούμε σήμερα τον κο Ραγκούση, τον κο Γερουλάνο, την κα Μπιρμπίλη και τον κο Παπουτσή όπως συμμορφωθούν με τους νόμους του κράτους και τα διατάγματα, και σταματήσουν αυτές τις αιματηρές και παράνομες επιθέσεις. ΤΑ ΜΑΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΉΣΟΥΝ ΤΩΡΑ. Το έργο είναι παράνομο και πρέπει να σταματήσει πριν θρηνήσουμε θύματα και οι δυο πλευρές. Θα είναι υπεύθυνοι.»

Από τη πλευρά τους οι δικαιωμένοι και με τη σημερινή απόφαση κάτοικοι δηλώνουν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική αποχώρηση των ΜΑΤ από τον τόπο τους. Παράλληλα καταγγέλλουν την κα Χριστοφιλοπούλου που ενώ όλα αυτά τα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση ήταν στη πρώτη γραμμή κατά του έργου σήμερα με την ιδιότητα της υπουργού επιτρέπει να ξυλοκοπούνται βάναυσα οι συντοπίτες της. (Επισυνάπτονται φωτογραφίες της κας Χριστοφιλοπούλου στον αγώνα κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ στο Γραμματικό τον περσινό Ιούλιο.)

ΗΡΕΜΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ...

Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα και λόγω βροχής. Ήταν έντονο το βράδυ, με τραυματισμούς και 2 συλλήψεις τελικά. Οι τραυματίες είναι 3 και αυτή τη στιγμή, οι δύο, μετακομίσθηκαν σε νοσοκομείο (Γενικό Κρατικό και ΚΑΤ) και ο τρίτος, με ελαφρότερα τραύματα, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ...

Τελευταία πληροφόρηση μιλάει για τρεις συλλήψεις. Τα ΜΑΤ βγήκαν μέσα από τον ελαιώνα.

Το antixyta.blogspot.com στο twitter...

Ακολουθήστε μας στο Twitter...