Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΜΑΖΙ...

Μετά την πρωϊνή, ανούσια επίθεση των ΜΑΤ(χωρίς πρόκληση, χωρίς αιτία), τις ζημιές που προξένησαν στα αυτοκίνητα του δήμου και την αναβολή του δικαστηρίου στην Αθήνα, η ημέρα κύλησε σχετικά ήρεμα. Το τραγικό είναι ότι πλέον οι γονείς και οι παππούδες μας δεν έχουν τα άλλοθι, ότι εμείς δε ζήσαμε ούτε κατοχή, ούτε χούντα. Αυτά ζούμε την τελευταία εβδομάδα. Και ΚΑΤΟΧΗ και ΧΟΥΝΤΑ μαζί!!!


Νώρίς το πρωί, γύρω στις 7, δυνάμεις των ΜΑΤ, έσπασαν το μπλόκο που είχε στηθεί στον κόμβο του ΒΙΟ.ΠΑ. Με γερανοφόρα οχήματα, πήραν τα αυτοκίνητα του δήμου και τα μετέφεραν σε δρόμο του ΒΙΟ.ΠΑ.




Προξένησαν ζημιές σε αυτά, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες και κατέλαβαν τον χώρο. Μας προκαλεί εντύπωση(ή μήπως δε μας προκαλεί;) η μανία τους. Κατέστρεψαν ακόμα και το χώρο που είχε κατασκευαστεί ως φαρμακείο και υπάρχουν σημάδια πως έφεραν και τη σήμανση για αποτυπώματα!!! Ίσως για να στηρίξουν φτιαχτές κατηγορίες, όπως των 7 συλληφθέντων.




Καταθέτουν στον εισαγγελέα, ΚΑΡΜΠΟΝ, όλοι οι ΜΑΤατζήδες το ίδιο πράγμα, ώστε να πάνε οι συλληφθέντες για κακούργημα. Αλήθεια, αφού γινόταν χαμός εκείνη την ώρα, πως διέκριναν τα πρόσωπα και τα ρούχα, ταυτόχρονα, όλοι αυτοί οι μάρτυρες; Είναι τόσο προκλητικοί, που μπροστά στον κόσμο έδιναν έντολές για το τι θα καταθέσουν: "ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ".  Οι μέθοδοι αυτές δεν είναι καινούριες και οι πολιτες δεν θα τις ανεχτούν για πολύ ακόμα...




Σκεφθείτε ότι ακόμα και αυτή την ώρα, 10:30 το βράδυ, η αστυνομία έχει κλείσει το δρόμο μετά το Μαρκόπουλο και στέλνει τα οχήματα προς τα Καλύβια, ενώ από το πρωί, έχουμε καταγγελίες από συμπολίτες μας πως εκτός από ερωτήσεις για το που πηγαίνουν, έκαναν και ελέγχους στα οχήματα.



Αγνοούν τις αποφάσεις των δικαστηρίων και ενισχύουν τις δυνάμεις τους. Για ποιο λόγο;



Όλα αυτά μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο, θα το δούμε όλοι μας στο άμεσο μέλλον.


Αυτό είναι το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο που στόλισαν οι μαθητές και οι μαθήτριες χθες το πρωί




Και σήμερα κατέληξε έτσι. Τους έφταιγε κι αυτό...







ΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ...




Υ.Γ.- Το μήνα Νοέμβριο έχασαν τη δουλειά τους άλλοι 90.000 συμπολίτες μας. Ως πότε θα παρατηρούμε από τον καναπέ; 


ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ...

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην Αττική


ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ




ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ



Η κίνηση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στην Περιφέρεια Αττικής




«ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην Αττική - ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ»




καταγγέλλει την παράνομη εισβολή των ΜΑΤ στο Οβριόκαστρο, σήμερα Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010, και τη βάρβαρη επίθεση με γκλομπ και χημικά στους κατοίκους, νέους, ηλικιωμένους, άντρες, γυναίκες και παιδιά, που προστάτευαν αυτήν την περιοχή φυσικής και αρχαιολογικής αξίας του τόπου τους. Στην Κερατέα συντελείται τώρα περιβαλλοντικό και πολιτιστικό έγκλημα. Όμως, αφού το κράτος πρώτα εξασφάλισε δικαστική απόφαση που επιτρέπει χωροθέτηση ΧΥΤΑ ακόμη και σε περιοχές που χρήζουν προστασίας, επιχειρεί τώρα να επιβάλει το σχέδιό του με τον τρόπο που ξέρει καλά – με ψέμα και βία.





Το Ψέμα Για να δυσφημήσουν τις κινητοποιήσεις, οι κρατικοί παράγοντες ισχυρίζονται ότι δε θα γίνει ΧΥΤΑ στην Κερατέα, όπου θα θάβονται χωρίς επεξεργασία τα σκουπίδια της Αττικής, αλλά θα γίνει ΧΥΤΥ, δηλαδή χώρος ταφής των υπολειμμάτων επεξεργασίας των σκουπιδιών. Αλλά, ακόμη κι αν ήταν έτσι, εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων δε θα δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια! Τέλος, λένε ότι αν δε γίνονταν νέοι ΧΥΤΑ θα ξεχείλιζε αυτός της Φυλής. Όμως οι ΧΥΤΑ Κερατέας και Γραμματικού είναι πολύ μικροί, δε μπορούν να υποκαταστήσουν αυτόν της Φυλής, άρα δε λύνουν το πρόβλημα. Είναι ξεκάθαρο ότι, όσα παραπλανητικά κι αν λένε πολιτικοί και εργολάβοι, στην Κερατέα θα κάνουν ΧΥΤΑ, που είναι γρήγορος και φτηνός, για να τσεπώσουν τα λεφτά της Ε.Ε. και όσο για ΧΥΤΥ …έχει ο Θεός.




Η Βία Τα ΜΑΤ εισέβαλαν στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου και σε ιδιωτικές περιουσίες για να εγκαταστήσουν τους εργολάβους. Έθεσαν υπό κράτηση το δήμαρχο και επιτέθηκαν στους κατοίκους, τραυματίζοντας και συλλαμβάνοντας μικρούς και μεγάλους. Παρόλο που ο εισαγγελέας έκρινε παράνομη την παρουσία των δυνάμεων καταστολής, αυτές συνέχισαν. Ποιος τις διέταξε;




Σε μια εποχή που η διαχείριση των απορριμμάτων είναι οξύ περιβαλλοντικό πρόβλημα, η λύση δεν είναι η δημιουργία νέων ΧΥΤΑ. Η Κερατέα και το Γραμματικό καταστρέφονται άδικα, αφού ούτε το πρόβλημα του ΧΥΤΑ της Φυλής, ούτε το γενικότερο πρόβλημα των απορριμμάτων δεν αντιμετωπίζεται. Το ελάχιστο που οφείλει το κράτος να κάνει είναι να συνεργαστεί με τους κατοίκους της Αττικής για τη μείωση των σκουπιδιών, την επεξεργασία τους και την ανακύκλωση – επαναχρησιμοποίησή τους. Μακροπρόθεσμα, πάντως, ας έχουμε στο νου στο ότι η παραγωγή απορριμμάτων είναι αποτέλεσμα του συνολικότερου τρόπου παραγωγής στην Ελλάδα και στον κόσμο, ο οποίος, εκτός από περιβαλλοντικά προβλήματα και ασθένειες, δημιουργεί και οικονομικές ανισότητες και κρίσεις, όπως αυτή που ζούμε σήμερα. Καθώς τα προβλήματα φουντώνουν, ενώ βρίσκονται τεχνικές λύσεις, γίνεται φανερό ότι το ίδιο το σύστημα είναι λάθος. Η διαχείριση επείγει, αλλά δεν αρκεί. Λύση είναι η ανατροπή του συστήματος.




Δε μας εκπλήσσει η βία και το ψέμα στην Κερατέα. Δεν είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση, είτε ΠΑΣΟΚ, είτε ΝΔ, περνά το συμφέρον των εργολάβων και του κεφαλαίου πάνω από τα σώματα των εργαζόμενων. Με ψέματα κυβερνούν, με ψέματα επέβαλαν το Μνημόνιο, με βία προσπαθούν να υποτάξουν το λαό. Χτες ήταν η Λευκίμμη και το Γραμματικό, σήμερα η Κερατέα. Χτες ήταν οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές, σήμερα οι συμβασιούχοι του ΧΥΤΑ Φυλής και οι κάτοικοι της Κερατέας. Ο λαός μαθαίνει το ψέμα των πολιτικών και τη βία της αστυνομίας, με τα οποία επιβάλλεται η βούληση των καρτέλ, των μεγαλοεργολάβων, του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση δε σταματά τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο. Με τις ευλογίες βιομηχάνων, εργολάβων, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. εξαπολύει σφοδρότερη καταστολή.




Αλλά ο λαός ενώνεται, οργανώνεται, αντιστέκεται, με συμπαράσταση από κλάδο σε κλάδο κι από τόπο σε τόπο. Όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι, με την αλληλεγγύη των εργαζόμενων, με ένα οργανωμένο και συντονισμένο κίνημα διαρκούς αντίστασης στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, στις γειτονιές, παντού, κόντρα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τους πολιτικούς υπηρέτες του συστήματος, μπορούμε να νικήσουμε. Κανένας να μη μείνει μόνος του σε αυτόν τον αγώνα!




· Συμπαράσταση στο λαό της Κερατέας! Όχι στους νέους ΧΥΤΑ!


· Ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση, μείωση και επεξεργασία των σκουπιδιών.

· Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τις δουλειές τους και τον τόπο τους!

· Οργάνωση, αγώνας, αντίσταση παντού, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική!



http://anticapitalist-attiki.blogspot.com/




====================================================================



Ε' ΕΛΜΕ Ανατ.Αττικής Παλλήνη 12.12.2010



Συμπαράσταση στο λαό της Κερατέας





Οι καθηγητές της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής καταδικάζουν τη βία και

την τρομοκρατία που άσκησε και ασκεί η κυβέρνηση στους κατοίκους της
Κερατέας, επειδή υπερασπίζονται τον τόπο τους και αντιδρούν στο οικολογικό
και πολιτιστικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή Οβριοκάστρου (περιοχή
προστατευόμενη με αρχαιότητες) με τη δημιουργία ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ (χώρος
υγειονομικής ταφής απορριμμάτων ή υπολειμμάτων).



Η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ, χθες Σάββατο 11/12 και σήμερα Κυριακή

12/12, για να εγκαταστήσει τους εργολάβους στο χώρο που θα γίνει ο ΧΥΤΑ
Κερατέας, και προσπαθεί να καταστείλει τις αντιδράσεις των κατοίκων με
δακρυγόνα και συλλήψεις, γιατί θέλει να επιβάλει και να καταστείλει
οποιαδήποτε αντίδραση στην πολιτική της.




Η δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και στην Κερατέα είναι μέγιστο

οικολογικό έγκλημα, εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και γι' αυτό η
κυβέρνηση αρνείται την ανακύκλωση των σκουπιδιών που και φθηνότερη λύση
είναι και πιο φιλική στο περιβάλλον, και επιμένει στην πολιτική της για
χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, σε βάρος της υγείας των κατοίκων της
Ανατ. Αττικής.



Οι καθηγητές συμπαραστέκονται στους κατοίκους της Κερατέας και θα

αγωνιστούν στο πλευρό τους, για να αποτρέψουν το έγκλημα που συντελείται σε
βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας τους.



Για το Δ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ


Ο Πρόεδρος Δημήτρης Παπαθεοδώρου


Ο Γραμματέας
Γιάννης Αντύπας


====================================================================

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΟΒΡΙΟΚΑΣTΡΟ




Το Δ.Σ. της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής, του Συλλόγου των Επιστημόνων της Λαυρεωτικής σε έκτακτη συνεδρίασή του, σήμερα 13-12-2010:



1. Εκφράζει ομόφωνα τη συμπαράστασή του στον αγώνα του λαού της Κερατέας και του Λαυρείου για να μην γίνει η Λαυρεωτική ο σκουπιδότοπος της Αττικής.



2. Θεωρεί ότι ο ιστορικός-αρχαιολογικός κηρυγμένος τόπος του Οβριοκάστρου και ευρύτερα της Λαυρεωτικής, υπό ένταξη στον κατάλογο των ιστορικών τόπων και μνημείων της Ουνέσκο, πρέπει να παραμείνει με τα φυσικά και πολιτιστικά του χαρακτηριστικά.



3. Απαιτεί να προστατευθεί το περιβάλλον και ο υδροφόρος ορίζοντας. Η μόλυνσή τους θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες, όταν μάλιστα η πρακτική των ΧΥΤΑ είναι επιστημονικά και τεχνολογικά ξεπερασμένη.



4. Θεωρούμε παράνομη την παρουσία των ΜΑΤ και τη στάση της Κυβέρνησης πάνω στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Καταδικάζουμε τη βάρβαρη συμπεριφορά των ΜΑΤ, που αντιμετωπίζουν τον λαό της περιοχής μας ως εχθρό. Αντίθετα ο εχθρός είναι τα παράνομα μεγάλα συμφέροντα, που προσπαθούν να υλοποιήσουν το έργο του ΧΥΤΑ της Λαυρεωτικής.



5. Καλούμε τα μέλη μας, όλους τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής μας να συμπαρασταθούν στον αγώνα για την προστασία της υγείας των παιδιών μας.



6. Το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί στην Διεθνή Οργάνωση ICOMOS της Ουνέσκο, στην Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και στα Μ.Μ.Ε.



To Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής.



Τηλέψωνα Επικοινωνίας:



Πρόεδρος Τάσος Βλάδος, 6974114071


Γενικός Γραμματέας Κώστας Μάνθος, 6977248845




=============================================================================



ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ



Το Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης στηρίζει ολόθερμα την παλλαϊκή κινητοποίηση των κατοίκων της Κερατέας και της Λαυρεωτικής. Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία και την κατάληψη μιας ολόκληρης περιοχής από τις δυνάμεις καταστολής, από 2.000 (!) ΜΑΤατζήδες οπλισμένους μάλιστα με τα παράνομα και δολοφονικά χημικά. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην αποφασιστική λαϊκή αντίσταση. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των αστυνομικών μονάδων. Να μην υπάρξει και άλλος νεκρός για τους ΧΥΤΑ, μετά τη δολοφονημένη από την αστυνομία συμπολίτισσα μας στη Λευκίμμη. Απαιτούμε να μην γίνει καμμία έναρξη εργασιών, σύμφωνα άλλωστε και με τις αποφάσεις των Δικαστηρίων.




Πρέπει να μπει ένα τέλος στο αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει στη διαχείριση των σκουπιδιών η κυρίαρχη πολιτική, που έχει αποκλειστική και ύψιστη προτεραιότητα το επιχειρηματικό κέρδος. Επίσης πρέπει να μπει τέλος στη μετατροπή της Δυτικής Αττικής σε χωματερή αλλά αυτό δεν γίνεται σπέρνοντας χωματερές στο Λεκανοπέδιο. Η μόνη λύση είναι η «ανακύκλωση στην πηγή». Ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό, οικολογικό και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των σκουπιδιών, που μειώνει σε ποσοστό πάνω από 80% την ποσότητα των σκουπιδιών. «Ανακύκλωση στην πηγή» λοιπόν -σε συνδυασμό με την προώθηση πολιτικών που μειώνουν την παραγωγή σκουπιδιών και ειδικά τις πλαστικές συσκευασίες (επανάχρηση, σχεδιασμός προϊόντων με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής κλπ) καθώς και με την προώθηση ενός γενικότερου κοινωνικού προτύπου στον αντίποδα του κυρίαρχου σήμερα καταναλωτισμού.




Η «ανακύκλωση στην πηγή» εκτός των άλλων είναι και οικονομικά φθηνή. Στηρίζεται στην ενεργοποίηση της κοινωνίας, πλήττοντας έτσι τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων. Καθόλου τυχαία δεν είναι η –επιεικώς- αδιαφορία (σωστότερα η εχθρότητα) των κυβερνήσεων για την «ανακύκλωση στην πηγή». Σε αυτή τη γραμμή, σήμερα η κυβέρνηση του Γ Παπανδρέου υπερασπίζεται τα μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα και κινητοποιεί τους μηχανισμούς καταστολής απέναντι στους κατοίκους.




Ψεύδεται ασύστολα η κυβέρνηση όταν μιλάει για ΧΥΤΥ, γιατί ακριβώς δεν υπάρχει καμμία συγκροτημένη πολιτική ανακύκλωσης και ακόμη και σήμερα ο συντριπτικά μεγάλος όγκος των σκουπιδιών θάβεται. Αυτό που σχεδιάζει η κυβέρνηση να κατασκευάσει στην Κερατέα είναι ένας παλαιού τύπου και μεθοδολογίας ΧΥΤΑ, μια χωματερή. Και επιπλέον χωρίς να έχει υπάρξει καμμία πρόνοια για σταθμούς μεταφόρτωσης και για σύγχρονο εξοπλισμό μεταφοράς, πράγμα που μεταβάλλει όχι μόνο το συγκεκριμένο σημείο αλλά ολόκληρη τη διαδρομή σε εστία ρύπανσης. Κι όλα αυτά σε μια περιοχή με έντονο αρχαιολογικό υπόβαθρο, με τμήμα της να έχει κηρυχθεί αναδασωτέο και με φυσικές πηγές. Το θράσος και η καταστροφική μανία κυβέρνησης και μεγαλοεργολάβων είναι πράγματι ανυπέρβλητο.




Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης & Ενεργών Πολιτών




=====================================================================================



Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Βόλου είνα ένα κίνημα πόλης (μπορείτε να μας βρείτε στο http://www.paremvasipolitonvolou.blogspot.com/ ). Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα σας και σας στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς. Μην υποχωρείτε! θα νικήσετε! θα νικήσουμε όλοι μας, αν δεν υποχωρήσουμε.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΛΟΥ




=====================================================================================




Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης & Ενεργών Πολιτών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

17 Δεκέμβρη 2010, 12:00



ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ


ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ




Το Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης στηρίζει ολόθερμα την παλλαϊκή κινητοποίηση των κατοίκων της Κερατέας και της Λαυρεωτικής. Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία και την κατάληψη μιας ολόκληρης περιοχής από τις δυνάμεις καταστολής, από 2.000 (!) ΜΑΤατζήδες οπλισμένους μάλιστα με τα παράνομα και δολοφονικά χημικά. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην αποφασιστική λαϊκή αντίσταση. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των αστυνομικών μονάδων. Να μην υπάρξει και άλλος νεκρός για τους ΧΥΤΑ, μετά τη δολοφονημένη από την αστυνομία συμπολίτισσα μας στη Λευκίμμη. Απαιτούμε να μην γίνει καμμία έναρξη εργασιών, σύμφωνα άλλωστε και με τις αποφάσεις των Δικαστηρίων.





Πρέπει να μπει ένα τέλος στο αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει στη διαχείριση των σκουπιδιών η κυρίαρχη πολιτική, που έχει αποκλειστική και ύψιστη προτεραιότητα το επιχειρηματικό κέρδος. Επίσης πρέπει να μπει τέλος στη μετατροπή της Δυτικής Αττικής σε χωματερή αλλά αυτό δεν γίνεται σπέρνοντας χωματερές στο Λεκανοπέδιο. Η μόνη λύση είναι η «ανακύκλωση στην πηγή». Ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό, οικολογικό και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των σκουπιδιών, που μειώνει σε ποσοστό πάνω από 80% την ποσότητα των σκουπιδιών. «Ανακύκλωση στην πηγή» λοιπόν -σε συνδυασμό με την προώθηση πολιτικών που μειώνουν την παραγωγή σκουπιδιών και ειδικά τις πλαστικές συσκευασίες (επανάχρηση, σχεδιασμός προϊόντων με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής κλπ) καθώς και με την προώθηση ενός γενικότερου κοινωνικού προτύπου στον αντίποδα του κυρίαρχου σήμερα καταναλωτισμού.




Η «ανακύκλωση στην πηγή» εκτός των άλλων είναι και οικονομικά φθηνή. Στηρίζεται στην ενεργοποίηση της κοινωνίας, πλήττοντας έτσι τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων. Καθόλου τυχαία δεν είναι η –επιεικώς- αδιαφορία (σωστότερα η εχθρότητα) των κυβερνήσεων για την «ανακύκλωση στην πηγή». Σε αυτή τη γραμμή, σήμερα η κυβέρνηση του Γ Παπανδρέου υπερασπίζεται τα μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα και κινητοποιεί τους μηχανισμούς καταστολής απέναντι στους κατοίκους.




Ψεύδεται ασύστολα η κυβέρνηση όταν μιλάει για ΧΥΤΥ, γιατί ακριβώς δεν υπάρχει καμμία συγκροτημένη πολιτική ανακύκλωσης και ακόμη και σήμερα ο συντριπτικά μεγάλος όγκος των σκουπιδιών θάβεται. Αυτό που σχεδιάζει η κυβέρνηση να κατασκευάσει στην Κερατέα είναι ένας παλαιού τύπου και μεθοδολογίας ΧΥΤΑ, μια χωματερή. Και επιπλέον χωρίς να έχει υπάρξει καμμία πρόνοια για σταθμούς μεταφόρτωσης και για σύγχρονο εξοπλισμό μεταφοράς, πράγμα που μεταβάλλει όχι μόνο το συγκεκριμένο σημείο αλλά ολόκληρη τη διαδρομή σε εστία ρύπανσης. Κι όλα αυτά σε μια περιοχή με έντονο αρχαιολογικό υπόβαθρο, με τμήμα της να έχει κηρυχθεί αναδασωτέο και με φυσικές πηγές. Το θράσος και η καταστροφική μανία κυβέρνησης και μεγαλοεργολάβων είναι πράγματι ανυπέρβλητο.




Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης & Ενεργών Πολιτών





=====================================================================




ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ



Η Δημοτική Κίνηση Γαλατσίου ΑΛΛΟΣ «ΔΡΟΜΟΣ» καταγγέλλει την παράνομη εισβολή των ΜΑΤ στο Οβριόκαστρο, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010, και τη βάρβαρη επίθεση με γκλομπ και χημικά στους κατοίκους, νέους, ηλικιωμένους, άντρες, γυναίκες και παιδιά, που προστάτευαν αυτήν την περιοχή φυσικής και αρχαιολογικής αξίας του τόπου τους. Στην Κερατέα συντελείται τώρα περιβαλλοντικό και πολιτιστικό έγκλημα. Όμως, αφού το κράτος πρώτα εξασφάλισε δικαστική απόφαση που επιτρέπει χωροθέτηση ΧΥΤΑ ακόμη και σε περιοχές που χρήζουν προστασίας, επιχειρεί τώρα να επιβάλει το σχέδιό του με τον τρόπο που ξέρει καλά – με ψέμα και βία.



Τα ΜΑΤ εισέβαλαν στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου και σε ιδιωτικές περιουσίες για να εγκαταστήσουν τους εργολάβους. Έθεσαν υπό κράτηση το δήμαρχο και επιτέθηκαν στους κατοίκους, τραυματίζοντας και συλλαμβάνοντας μικρούς και μεγάλους. Παρόλο που ο εισαγγελέας έκρινε παράνομη την παρουσία των δυνάμεων καταστολής, αυτές συνέχισαν την αυταρχική επίθεση και επέβαλαν την παράνομη εγκατάσταση του εργολάβου.



Για να δυσφημήσουν τις κινητοποιήσεις, οι κρατικοί παράγοντες ισχυρίζονται ότι δε θα γίνει ΧΥΤΑ στην Κερατέα, όπου θα θάβονται χωρίς επεξεργασία τα σκουπίδια της Αττικής, αλλά θα γίνει ΧΥΤΥ, δηλαδή χώρος ταφής των υπολειμμάτων επεξεργασίας των σκουπιδιών. Αλλά, ακόμη κι αν ήταν έτσι, εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων δε θα δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια!



Δε μας εκπλήσσει η βία και το ψέμα στην Κερατέα. Δεν είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση, είτε ΠΑΣΟΚ, είτε ΝΔ, περνά το συμφέρον των εργολάβων και του κεφαλαίου πάνω από τα σώματα των εργαζόμενων. Με ψέματα και Βία προσπαθούν να επιβάλλουν το Μνημόνιο, και να υποτάξουν το λαό. Χτες ήταν η Λευκίμμη και το Γραμματικό, σήμερα η Κερατέα. Χτες ήταν οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές, σήμερα οι συμβασιούχοι του ΧΥΤΑ Φυλής και οι κάτοικοι της Κερατέας. Ο λαός μαθαίνει το ψέμα των πολιτικών και τη βία της αστυνομίας, με τα οποία επιβάλλεται η βούληση των καρτέλ, των μεγαλοεργολάβων, του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση δε σταματά τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο. Με τις ευλογίες βιομηχάνων, εργολάβων, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. εξαπολύει σφοδρότερη καταστολή.



Αλλά ο λαός ενώνεται, οργανώνεται, αντιστέκεται, με συμπαράσταση από κλάδο σε κλάδο κι από τόπο σε τόπο. Όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι, με την αλληλεγγύη των εργαζόμενων, με ένα οργανωμένο και συντονισμένο κίνημα διαρκούς αντίστασης στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, στις γειτονιές, παντού, κόντρα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τους πολιτικούς υπηρέτες του συστήματος, μπορούμε να νικήσουμε. Κανένας να μη μείνει μόνος του σε αυτόν τον αγώνα!



* Συμπαράσταση στο λαό της Κερατέας! Όχι στους νέους ΧΥΤΑ!
* Ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση, μείωση και επεξεργασία των σκουπιδιών.
* Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τις δουλειές τους και τον τόπο τους!
* Οργάνωση, αγώνας, αντίσταση παντού, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική!



Δημοτική Κίνηση Γαλατσίου ΑΛΛΟΣ «ΔΡΟΜΟΣ»




========================================================================







Μήνυμα συμπαράστασης στους κατοίκους της Κερατέας

Οι Λευκιμμιώτες που αγωνίζονται για να μη λειτουργήσει ο παράνομος ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας συμπαρίστανται στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, που τις τελευταίες μέρες βιώνουν τη βαρβαρότητα των κρατικών κατασταλτικών δυνάμεων.

Η Λευκίμμη, το Καρβουνάρι, το Γραμματικό, το Ελληνικό Ιωαννίνων, η Νάξος , η Κερατέα και άλλες περιοχές σ’ όλη την Ελλάδα καλούνται να πληρώσουν τους λανθασμένους χειρισμούς και την ανικανότητα της πολιτείας να διαχειριστεί το πρόβλημα των Στερεών Αποβλήτων, με σύγχρονες και βιώσιμες μεθόδους, που θα σέβονται το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Η τακτική που έχει ακολουθηθεί μέχρι σήμερα εξυπηρετεί τα συμφέροντα συγκεκριμένων μελετητών και εργολάβων ,παραβιάζοντας βασικές αρχές κατασκευής τέτοιων έργων.

Η μεθοδολογία αυτή απαιτεί την απαξίωση της κοινωνικής συναίνεσης και αυτή έχει ως επακόλουθο την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών και την προσπάθεια επιβολής τέτοιων «έργων» με τη βία.

Καταγγέλλουμε την πολιτεία , που για μία ακόμη φορά, αδιαφορώντας και με οποιοδήποτε κόστος δε δίστασε να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις καταστολής εναντίον των κατοίκων της Κερατέας, που δίνουν αγώνα για την επιβίωσή τους.

Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές δυνάμεις για τη βαρβαρότητα με την οποία έδρασαν , χτυπώντας αδιάκριτα τους κατοίκους της Κερατέας , όπως και στην περίπτωση της Λευκίμμης, που είχε σαν αποτέλεσμα να θρηνήσουμε και μία νεκρή.

Καλούμε όλα τα κινήματα και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να ενώσουν τις δυνάμεις τους , να αντιδράσουν στα σχέδια της πολιτείας για την καταστροφή του περιβάλλοντος και να εναντιωθούν στη βιαιότητα των κατασταλτικών μηχανισμών της.

Λευκίμμη 14 Δεκεμβρίου 2010

Συντονιστική Επιτροπή κατά του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤ: Η ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

ΑΥΤΟΙ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ

Αυτή τη στγμή τα ματ έχουν εξαπολύσει νέα επιθεση εναντίον του συγκεντρωμένου πλήθους με χρήση χημικών και το πλήθος του κόσμου κατευθύνεται στον κόμβο ''Μητραντώνη''