Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






Η χθεσινή απόφαση της
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ του Ε’ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Σ.τ.Ε που απέρριψε την αίτηση αναστολής του Δήμου Κερατέας (22/12/2010) ουδόλως επηρεάζει την απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου με την οποία έχει κηρυχθεί παράνομο λόγω μη εκτέλεσης των απαλλοτριώσεων και της Αρχαιολογίας το έργο Χ.Υ.Τ.Α στο Οβριόκαστρο Κερατέας.





Η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ότι υπάρχουν ανοιχτές δικαστικές εκκρεμότητες για το συγκεκριμένο έργο, μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη προσβολή της
«έγκρισης περιβαλλοντικών όρων», η οποία εκδικάζεται αύριο Τετάρτη 12/1/2011 με προφανή προοπτική της αναβολής της για τον Ιούνιο.






Καταγγέλλουμε την παραπληροφόρηση που διοχετεύεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, ότι τάχα το έργο κρίθηκε νόμιμο από το ΣτΕ. Κάθε άλλο, εκκρεμεί όχι μόνο μία, άλλα τρεις προσφυγές στο ΣτΕ (περιβαλλοντική έγκριση, απαλλοτριώσεις, άρση αναδάσωσης) που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΙΚΑΣΤΕΙ.





Μέχρι τότε το έργο
ΚΡΙΘΗΚΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ
(Ειρηνοδικείο Λαυρίου) και έτσι δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει κανένα έργο. Γι’ αυτό και οι εκατοντάδες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. (ΜΑΤ – αστυνομία – τροχαία) θα συνεχίσουν προς δόξαν της παρανομίας να προστατεύουν όχι τον πολίτη, αλλά 4 μηχανήματα έργου, ενός εργολάβου που ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ. Ότι δηλαδή γίνεται εδώ και ένα μήνα, θα συνεχιστεί να γίνεται για μήνες ακόμα.




Ωστόσο ο Δήμος Λαυρεωτικής, οι κάτοικοι και η κοινωνία της ευρύτερης περιοχής θα αγωνιστούν με κάθε μέσο κατά της
ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ κατασκευής Χ.Υ.Τ.Α σε αρχαιολογικό χώρο αλλά και κατά της βίας, της τρομοκρατίας και της κατάλυσης κάθε έννοιας δημοκρατίας στην Κερατέα. Το μήνυμα έχει δοθεί. Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη.





Κερατέα, 11.1.2011






Υ.Γ.1 Η απόφαση περί αναστολής της Επιτροπής του ΣτΕ αναφέρει διαρκώς τον όρο Χ.Υ.Τ.Α. Μήπως όσοι μιλούν
για Χ.Υ.Τ.Υ. ή ακόμη για Χ.Υ.Τ. πρέπει να καταπιούν τη γλώσσα τους;





Υ.Γ.2 Το Μεγάλο μας κανάλι και άλλα μέσα ενημέρωσης επιτέλους μετά από 30 ημέρες, που βούηξε η Ελλάδα θυμήθηκε την Κερατέα, αναμασώντας την παραπληροφόρηση. Άραγε η δική μας γνώμη είναι ανύπαρκτη ή μήπως οι ιδιοκτήτες του καναλιού επιβάλλουν την επιθυμία τους στους δημοσιογράφους;






Υ.Γ.3 Από σήμερα και στο μέλλον
ας έχουν το νου τους δημοσιογράφοι και κυβέρνηση να δούμε αν θα αρχίσουν τα έργα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: