Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Για τον ωραίο αγώνα των κατοίκων της Κερατέας...

Σωτήρης Τριανταφύλλου


Goalnews



28/1/2011





Κοντεύουν 50 ημέρες και αυτοί επιμένουν. Δεν σκύβουν το κεφάλι, αντιστέκονται, δεν υποκύπτουν. Εχουν απέναντί τους τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους και δη του σοσιαλιστικού. Μιλάμε για αυτές τις δυνάμεις που έβλεπαν προσφάτως τους μπράβους να δέρνουν τον κόσμο στην Πάτρα, στην Παναχαϊκή και δεν επενέβαιναν, αυτές που αφήνουν τα λαμόγια να δρουν ελεύθερα, αυτές που δεν τολμούν να τα βάλουν με τους ισχυρούς.





Μιλάμε για τους κατοίκους της Κερατέας, για αυτούς που παραδίδουν μαθήματα αντίστασης και μη υποταγής. Αυτούς που δεν σκύβουν το κεφάλι και γι' αυτό όχι μόνο είμαστε μαζί τους, αλλά τους αναφέρουμε ως ένα σύγχρονο και λαμπρό παράδειγμα αντίστασης.





Συμπλήρωσαν 50 ημέρες στα μπλόκα και δεν κάνουν πίσω. Δίνουν αγώνα για την υπεράσπιση των πατρογονικών τους εδαφών και του πολιτισμού. Του ελληνικού πολιτισμού και του αρχαιολογικού χώρου, τον οποίο το κράτος αποφάσισε να τον μετατρέψει σε σκουπιδότοπο. Είναι το ίδιο κράτος που αδιαφορεί για την υγεία και την παιδεία, αλλά ενδιαφέρεται για τα «φρουτάκια» και μετατρέπει τη χώρα σε ένα απέραντο καζίνο.





Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι που δεν σκύβουν το κεφάλι και αντιστέκονται και αυτό κάνουν οι κάτοικοι της Κερατέας. Νέοι, γέροι, γυναίκες, άνδρες και παιδιά είναι καθημερινά στα μπλόκα, απέναντι στα ΜΑΤ. Δεν μπορεί να έχουν άδικο όλοι αυτοί. Δεν μπορεί μια πόλη ολόκληρη να διεξάγει έναν τόσο μεγάλο και ωραίο αγώνα. Δεν μπορεί παρά να έχουν δίκιο και, όπως γράφει ο Ελύτης, «το σανίδωμα θα ραγίσει υπό το φως του ήλιου».





Είμαστε σίγουροι για τα δίκαιά τους και αυτά τα δίκαια, αυτός ο αγώνας και αυτή η αντίσταση θα ραγίσουν το σανίδωμα και η απόφαση της κυβέρνησης θα αλλάξει.





Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ένα κράτος αποφασίζει για τη ζωή κάποιων ανθρώπων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη αυτών. Ούτε και αυτοί το δέχονται και γι' αυτό αντιστέκονται και εμείς με περίσσιο θαυμασμό παρακολουθούμε και στηρίζουμε τον αγώνα τους. Μακάρι αυτός ο αγώνας να εμπνεύσει το σύνολο της κοινωνίας και να δείχνει τις ίδιες αντιστάσεις απέναντι σε όλα αυτά που της επιβάλλονται και την πλήττουν επειδή κάποιοι το αποφάσισαν





http://www.sentragoal.gr


sotiristr@pegasus.gr


http://sottriant.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: