Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΟΧΙ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ!


Κινητοποίηση έγινε σήμερα το πρωί στον Αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο Λαυρεωτικής.


Πολίτες της Λαυρεωτικής ανάρτησαν μεγάλο πανό με συνθήματα :



WE STAND AGAINST THE CONSTRUCTION OF THE WASTE LANDFILL AT THE ARCHAEOLOGICAL SITE OF OVRIOCASTRO



OXI ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ



Το αγγλικό κείμενο ανέφερε :


ΕΝΑΝΤΙΩΝOΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


Σύμφωνα με τους πολίτες, με αυτή την κινητοποίηση είχαν ως στόχο από τη μια να αναδείξουν την αναγκαιότητα προστασίας κάθε αρχαιολογικού χώρου στη Λαυρεωτική και από την άλλη να λάβει πλέον το πρόβλημα διεθνείς διαστάσεις μια και τα εθνικά ΜΜΕ προσπαθούν συνεχώς να υποβιβάσουν το θέμα προς όφελος σκοτεινών συμφερόντων.



Οι ενεργοί πολίτες παρέμειναν περίπου μία ώρα στο χώρο και αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στον αρχαιολογικό χώρο τον οποίο σεβάστηκαν απόλυτα !!!



Νεότερες φωτογραφίες και βίντεο σε λίγο ...




politeslavreotikis.blogspot.com


Υ.Γ. - Νεώτερα για το συμβάν στη διασταύρωση του Οβριοκάστρου σύντομα...



















1 σχόλιο:

Λιμάνι ΛΑΥΡΙΟΥ είπε...

Όποιος δεν γνωρίζει τους κινδύνους και παραπληροφορείται, τον δικαιολογώ εν μέρει, αλλά όποιος γνωρίζει ότι υπάρχουν 3.000 (ΝΑΙ τρεις χιλιάδες) χιλιόμετρα Μεταλλευτικών Στοών (σύγχρονων πριν από ~120 χρόνια, στις οποίες κυκλοφορείς όρθιος και αρχαίων, πριν από ~2,5 με 3 χιλιάδες χρόνια, που κυκλοφορείς σερνόμενος), κάτω από τη Λαυρεωτική (και από το Οβριόκαστρο, όπως φαίνεται σε παλιούς Μεταλλευτικούς χάρτες), πλημμυρισμένες συνήθως (όπως φαίνεται σε ερασιτεχνικό ντοκιμαντέρ ευαισθητοποιημένων πολιτών του Λαυρίου) και επομένως η Μόλυνση από τα Σκουπίδια θα έρχεται από τις Στοές και το υδατόρεμα Μουζάκι, ανεπεξέργαστη (χωρίς διήθηση στο έδαφος), κατευθείαν στη θάλασσα στο Θορικό. Αυτό σημαίνει ότι καταστρέφεται οριστικά η Λαυρεωτική, αφού ούτε ψάρια θα υπάρχουν, ούτε μπάνιο θα μπορεί να κάνει κάποιος, ούτε αξία θα έχουν οι περιουσίες των κατοίκων, ούτε τουρίστες θα έρχονται κλπ κλπ. Αντί να αξιοποιηθούν τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ μνημεία και η ΙΣΤΟΡΙΑ της Λαυρεωτικής και να προσελκύσει τουλάχιστον το 1,5 εκατομμύριο τουρίστες που επισκέπτονται το ΣΟΥΝΙΟ κάθε χρόνο (μόλις 7 χιλιόμετρα από το Λαύριο) και να γίνει η Λαυρεωτική ένας μικρός ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, θα αφήσετε να καταστραφεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ; Μένω 2 μόλις χρόνια στο Λαύριο και ΑΝΗΣΥΧΩ. Εσείς; Ποιό μέλλον θα έχουν τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας; Με ιδιαίτερη εκτίμηση σε όλους, Φώτης (ένας νέος κάτοικος Λαυρεωτικής). http://lavriotv.blogspot.com