Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

… από έναν μαθητή Λυκείου

Έγραψα ένα γράμμα προς τους Κυβερνώντες και τα ΜΜΕ όχι για να ευαισθητοποιηθούν από την φωνή μου, ούτε για να αγγίξω για μια στιγμή μονάχα την υποσυνείδητη αγάπη και ενδιαφέρον τους για μας τα παιδιά. (και δεν λέω Παιδιά της Κερατέας, αλλά της Χώρας Αυτής!)

Ξέρω πλέον πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ!! Ποτέ όμως!! Αγαπητοί Κοι, όλοι εσείς που γράφετε και μιλάτε όμορφα! Επιχειρηματολογείτε με σαφήνεια, αποδεικνύοντας τις σκέψεις σας, Αναλύετε, Κρίνετε! Ενεργείτε! Αποφασίζετε … για ποιους τα κάνετε όλα αυτά; Μήπως για μας; 
Μήπως για τα ...... δικά σας παιδιά; Για τους εαυτούς σας; Για την Χώρα σας;

Γράφω με όλη την ειλικρίνεια, τον αυθορμητισμό και τις γνώσεις που μπορώ να έχω στα 16 χρόνια ζωής που διανύω και σας λέω: Έχουμε σταματήσει πλέον να σας πιστεύουμε! Δεν πιστεύουμε τίποτα από όσα λέτε! Μας λέτε συνεχώς ψέματα! Ξέρετε γιατί; Γιατί οι πράξεις σας δεν συμβαδίζουν με τα λόγια σας! Οι πράξεις σας συνεχώς κάνουν το μέλλον μας (το οποίο και εκθειάζετε!) ανύπαρκτο.

Αγαπητοί Κοι, αναφέρεστε για την δημιουργία ΧΥΤΥ στην Κερατέα, άλλοι λέτε ότι οι κάτοικοι αρνούνται τα σκουπίδια τους, ότι δεν θέλουν καν εργοστάσια επεξεργασίας σκουπιδιών όπως γίνονται μέσα στις πρωτεύουσες Ευρωπαϊκών Κρατών, ότι να τα πάνε στην πλάτη του γείτονα, ότι οι περιβαλλοντικές ανησυχίες που προβάλουν είναι ψεύτικες, ότι αντιδρούν γιατί έχουν αναπτύξει πέραν του ελληνικού και τοπικό πατριωτισμό.. κι ένα σωρό άλλα… ίσως ψέματα ίσως αλήθειες! Δεν ξέρω, ούτε και με ενδιαφέρει….

Εγώ και οι συνομήλικοι μου, μαθητές και κάτοικοι αυτής της πόλης σας απαντούμε ότι : Θέλουμε να μπορούμε να πηγαίνουμε με τα ποδήλατά μας βόλτα εκεί ψηλά στο Οβριόκαστρο και να απολαμβάνουμε την φύση, την πανοραμική θέα, το ρέμα.. την ηρεμία μας. Θέλουμε να κολυμπάμε ξέγνοιαστα στην Θάλασσα το Καλοκαίρι.

Θέλουμε το σπίτι και η πόλη μας να είναι το καταφύγιο μας!

Εσείς λοιπόν που μιλάτε όμορφα Κοι Πολιτικοί! Είστε σπουδαγμένοι, γνωρίζετε τα πάντα σχεδόν! Δεν είστε ικανοί να βρείτε λύση για το θέμα των σκουπιδιών μη επώδυνη τουλάχιστον για μας τα παιδιά;

Και αν ενδιαφέρεστε τόσο για μας όπως λέτε, τότε ασχοληθείτε και Φτιάξτε την Παιδεία που μας παρέχετε!

Ευχαριστώ
Μαθητής Λυκείου Κερατέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: