Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Αλληλεγγύη παντού...

Εκδηλώσεις συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και της Λαυρεωτικής, έγιναν χθες και σήμερα, σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Από το Ηράκλειο, μέχρι τη Μυτιλήνη, το Αιγάλεω και τον Βόλο. Σας νοιώθουμε και ξέρουμε πως είσαστε κοντά μας. Να είστε όλες και όλοι καλά.

Ηράκλειο

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, 11/12, κάτοικοι της Κερατέας αντιστάθηκαν στις προσπάθειες διμοιριών των ΜΑΤ και εισαγγελέα να σπάσουν την περιφρούρησή τους, προκειμένου να εισέλθουν στην περιοχή μηχανήματα για την κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Α.


Έχουν περάσει 110 μέρες από την εισβολή των μπάτσων και ο λαός της Κερατέας συνεχίζει να αντιστέκεται δυναμικά στα σχέδια εξουσίας- εργολάβων. Στην διαδρομή αυτή το μπλόκο των κατοίκων στον κόμβο ΒΙΟ.ΠΑ. έχει γίνει το κέντρο αγώνα τους. Τις τελευταίες μέρες υπήρχε έντονη φημολογία για επικείμενη επιχείρηση των μπάτσων με σκοπό να φέρουν μηχανήματα(καθώς τα προηγούμενα είναι καμμένα), γι' αυτό οι κάτοικοι έριξαν μπάζα σε δύο κύριες εισόδους, με σκοπό να παρεμποδιστεί η επιχείρηση. Χθες 29/3 το μεσημέρι, πάρα πολλοί μπάτσοι κατευθύνθηκαν στα σημεία που είχαν μπαζωθεί(ενώ την επιχείρηση συντόνιζε ελικόπτερο), με σκοπό να διαλύσουν τα νέα μπλόκα. Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά, σε όλη την περιοχή σήμανε συναγερμός και όλοι οι κάτοικοι κατέβηκαν στον δρόμο για να υπερασπιστούν τα μπλόκα. Γρήγορα άρχισαν σφοδρότατες συγκρούσεις, το απόγευμα διαλύθηκε το πρώτο μπλόκο και οι συμπλοκές έφτασαν μέχρι το κέντρο της Κερατέας, οι οποίες συνεχίστηκαν έως το βράδυ.

Με το σύνολο πλέον της ζωής του ανθρώπου να έχει μετατραπεί σε εμπορεύματα, η διαχείριση των σκουπιδιών και της ρύπανσης δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Πεδίο κερδοφορίας και μάλιστα προσαρμοσμένο στην νέα ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική, δεν άφησε ασυγκίνητους τους ντόπιους απατεώνες και εργολάβους. Έτσι ο μεγαλοκαπιταλιστής Μπόμπολας αναλαμβάνει το έργο , αποφασίζει ότι η περιοχή είναι χωράφι του και ο στρατός κατοχής πιάνει δουλειά. Ταυτόχρονα η εμπλοκή του με μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, κάποια εκ των οποίων είναι ιδιοκτησίας του , του εξασφαλίζει την δημιουργία των απαραίτητων σεναρίων για επαγγελματίες κρανοφόρους και προβοκάτορες. Σύμφωνα με την λογική των φερέφωνων της εξουσίας, όσοι αντιστέκονται είναι πάντα οι ίδιοι, είναι αυτοί που έστηναν οδοφράγματα στην Λευκίμμη, το Γραμματικό και γενικότερα όπου δεν δέχονται να μετατραπεί η περιοχή τους σε σκουπιδότοπο, είναι οι ίδιοι που έκαψαν την Αθήνα το Δεκέμβρη και λυμαίνονται το άσυλο . Με τον ίδιο τρόπο που φοράει σε οποιονδήποτε αγωνίζεται το πλαστό προσωπείο του ιδιοτελούς επαγγελματία αγωνιστή με τα μυστήρια κίνητρα, η αυτοκρατορία του θεάματος μπορεί να μετατρέπει τα σκουπίδια του Μπόμπολα σε ευλογία για τον τόπο.

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες οι μάχες με πέτρες , ξύλα και μολότοφ από το σύνολο του λαού της Κερατέας με τον στρατό κατοχής είναι συνεχείς, σφοδρότατες και μαζικότατες. Οι κάτοικοι δημιουργούν δυο κύρια μπλόκα τα οποία υπερασπίζονται με συγκρούσεις σχεδόν κάθε βράδυ, οι τραυματίες και οι συλλήψεις είναι δεκάδες , σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε μεταφορά του σκηνικού μέσα στην πόλη της Κερατέας με οδομαχίες στα στενά ενώ σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις το Αστυνομικό τμήμα δέχεται σφοδρότατη επίθεση. Όλοι οι μηχανισμοί διαμεσολάβησης αποτυγχάνουν να μαζέψουν την κατάσταση και οποιαδήποτε έκκληση για νομιμοφανείς μεθόδους αντιμετωπίζεται εχθρικά. Στις μάχες συμμετέχουν κάτοικοι όλων των ηλικιών ενώ υπερασπίζονται τους συλληφθέντες τους δυναμικά είτε με συγκεντρώσεις στα δικαστήρια στο κέντρο της Αθήνας, είτε απαιτώντας και πετυχαίνοντας πολλές φορές την άμεση απελευθέρωση τους. Εδώ και τέσσερις μήνες η Κερατέα αποτελεί εμπόλεμη ζώνη με αντιμαχόμενες πλευρές τους δήμιους της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από την μια πλευρά και τον λαό μιας περιοχής που αρνείται να μετατραπεί σε στρατιωτικοποιημένη ζώνη δίπλα σε χωματερή,από την άλλη.

Το οικονομικά καταρρέον ελληνικό κράτος με την κοινωνική συναίνεση πλέον ανύπαρκτη, ποντάρει τα ρέστα του στην τρομοκρατία και την επίδειξη δύναμης. Οι τεράστιος αριθμός των μπάτσων, που σε κάποιες περιπτώσεις έφταναν τους 700, οι αναρίθμητοι ασφαλίτες , οι αποκλεισμοί της περιοχής, ο βιολογικός πόλεμος με δακρυγόνα και ασφυξιογόνα σε κατοικημένη περιοχή, τα όπλα που βγήκαν από τις θήκες τους και οι αύρες είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η κρατική συμμορία τον εξεγερμένο λαό της Κερατέας. Εν αναμονή της κοινωνικής έκρηξης που κυοφορείται, η καταστολή μεγάλων μαζών και εξεγερμένων περιοχών είναι ένα πεδίο στο οποίο τα αφεντικά αυτού του κόσμου συνεχώς επιμορφώνονται. Την εποχή που εξαπολύει την μεγαλύτερη οικονομική και ιδεολογική επίθεση στην κοινωνία, το κράτος αντιλαμβάνεται πλέον με όρους στρατιωτικούς οποιαδήποτε κοινωνική αντίδραση και πράττει ανάλογα.

Η εξεγερτική διαδικασία από μόνη της είναι μια δυναμική κατάσταση. Σαν τέτοια παράγει γεγονότα που μπορούν να χαρακτηριστούν ιστορικά. Η σφοδρότατη σύγκρουση του λαού της Κερατέας με το καθεστώς, δημιούργησε την συνθήκη για να αναπτυχθούν μια σειρά από κινήσεις που ξεπερνούν τα πλαίσια της διαμαρτυρίας ενάντια στο ΧΥΤΑ. Καθημερινά δεκάδες αλληλέγγυοι συμπαραστέκονται έμπρακτα στον αγώνα των κατοίκων,ανταλλάσσοντας πολλές φορές εμπειρίες, απόψεις, μεθόδους καθώς δεκάδες είναι και οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Επίσης οι κάτοικοι συμμετέχουν και σε άλλες δράσεις όπως το άνοιγμα των διοδίων, ο αποκλεισμός της  Eurobank των γύρω περιοχών αλλά και το χτίσιμο της εφορίας Λαυρίου. Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και για την αυτοοργάνωση των μπλόκων και των τρόπων πάλης όπως και για τη δύσκολη από εδώ και πέρα επιστροφή στην ομαλότητα , μπορεί η παρούσα συνθήκη να συμπυκνωθεί στην άποψη ότι η Κερατέα σαν τόπος , κατάσταση και συσχετισμός γεγονότων όντως δείχνει τον δρόμο.

Η προκλητική δήλωση του Ραγκούση ότι ο ΧΥΤΑ θα γίνει πάση θυσία, η στάση του πάγκαλου μετά το γιαούρτωμα του σε κοντινή περιοχή, όπου στοχοποιούσε ανθρώπους και μίλαγε για μισθοφόρους του Σύριζα καθώς και η συνολική στάση του κράτους δείχνει ότι είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω κυρίως για πολιτικούς λόγους. Άσχετα με την έκβαση της υπόθεσης, ο αγώνας της Κερατέας αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη αγώνα δείχνοντας ότι ένας λαός αποφασισμένος, με ξεκάθαρο το αίσθημα δικαίου, μπορεί να καταφέρει πολλά. Αν δεν στηθούν αναχώματα στην επέλαση του πολιτισμού της καταστροφής που πρεσβεύουν τα αφεντικά αυτού του τόπου, αν δεν σταθούμε αλληλέγγυοι σε αυτούς που επί τέσσερις μήνες αγωνίζονται στα οδοφράγματα, η ήττα θα είναι ήττα όλων των προοδευτικών κοινωνικών κομματιών. Στα μπλόκα της Κερατέας διακυβεύονται η ζωή και η αξιοπρέπεια ενός λαού που αρνείται να υποταχθεί .

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον λαό της Κερατέας - Ηρακλειο Κρητης

Τετάρτη 30/3 /2011 - ώρα : 18:00 Λιοντάρια

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ/ΟΙ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ


Βόλος

Σήμερα το απόγευμα γύρω στις 20.30 πραγματοποιήθηκε συμβολική επίθεση με μπογιές και μικρές υλικές ζημιές στο αστυνομικό τμήμα Α.Νικολάου στο κέντρο του Βόλου. Στην πρόσοψη του κτιρίου γράφτηκε σύνθημα αλληλεγγύης στον αγώνα της Κερατέας. Φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στο πόλεμο που διεξάγεται εδώ και 112 μέρες στην Κερατέα, ανάμεσα στους κατοίκους και την συμμαχία αστυνομίας-εργολάβων. Οι μπάτσοι έκλεισαν τα παντζούρια, σφράγισαν την πόρτα και φάνηκαν μετά την απομάκρυνση των αλληλέγγυων.


Αιγάλεω



100 περίπου άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις 21:00 στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας αλλά και σαν μια πρώτη απάντηση στην σημερινή κατοχική παρουσία εκατοντάδων αστυνομικών στην περιοχή. Στήθηκε μικροφωνική, αναρτήθηκαν πανό και διαβάστηκαν κείμενα αλληλεγγύης. 

 

Στις 22:00 ο κόσμος κατέβηκε στο δρόμο και μέσω της Ιεράς Οδού πορεύθηκε προς τη Διεύθυνση Πολεοδομίας της Νομαρχίας όπου βρίσκεται στο ύψος της πλ. Δαβάκη. Γράφτηκαν συνθήματα στην πρόσοψη του κτιρίου και έπειτα η πορεία επέστρεψε και πάλι μέσω της Ιεράς Οδού στο σταθμό του Μετρό στο Αιγάλεω όπου και διαλύθηκε. Στη διαδρομή γράφτηκαν συνθήματα αλληλεγγύης σε τράπεζες ενώ κατά την επιστροφή στήθηκαν φλεγόμενοι κάδοι σκουπιδιών στη διασταύρωση της Ιεράς Οδού & Θηβών.

Η σημερινή πορεία ήταν μια πρώτη αντανακλαστική απάντηση στην γενικευμένη επίθεση των κατοχικών δυνάμεων της Δημοκρατίας ενάντια στους κατοίκους της Κερατέας. Έπεται συνέχεια…



                                                     από την πορεία

…από τα μηνύματα αλληλεγγύης στην πρόσοψη της Πολεοδομίας…

…από τα συνθήματα στις τράπεζες…
 

Μυτιλήνη

30/03/2011

Ζούμε σε καιρό πολέμου. Τον καιρό που οι καταπιεσμένοι δέχονται μια ολομέτωπη επίθεση από κράτος και κεφάλαιο είναι επιτακτική ανάγκη να συνειδητοποιούμε από ποια θέση μιλάμε και ποια πλευρά υποστηρίζουμε με το λόγο μας και τις πράξεις μας. Με αυτό το δεδομένο μπορούμε να δούμε μια θολή κάθετη γραμμή που διαχωρίζει τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα και γίνεται ξεκάθαρη κάθε φορά που οι από κάτω αμφισβητούν τις αποφάσεις των κυρίαρχων και δέχονται την κατασταλτική τους βία, οπότε και αναδεικνύονται οι συνεκτικοί δεσμοί μεταξύ των αγωνιζόμενων ενάντια στις αποφάσεις αυτές. Δεν υποστηρίζουμε αδιακρίτως όποιον αγωνίζεται. Ωστόσο,η βία του κράτους πρέπει να απαντιέται με βία. Κάθε ανυποχώρητος και αδιαμεσολάβητος αγώνας ενάντια στα συμφέροντα και τα σχέδια των κερδοσκόπων,και υπέρ της ελευθερίας των ανθρώπων να καθορίζουν τις ζωές τους όπως θέλουν,ενισχύει την κοινωνική εντροπία και δεν παύει να είναι με το μέρος μας αφού βλέπουμε αυτή τη διαχωριστική γραμμή από το στρατόπεδο των πρώτων.

Η αλληλεγγύη, της οποίας η έννοια εκφυλίζεται από την υπερβολική χρήση της λέξης από κάθε είδους λαϊκιστές δημαγωγούς, εκτός από συστατικό με το οποίο δημιουργήθηκαν και εξελίχτηκαν οι ανθρώπινες κοινωνίες,είναι και ένα πολύ ισχυρό όπλο για το στρατόπεδο των από κάτω μέσα στον κοινωνικό πόλεμο.Γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη για τον εχθρό όταν εκφράζεται έμπρακτα και ο φορέας της επιδιώκει να μεταδώσει το αντίστοιχο πολιτικό μήνυμα σε όσο το δυνατόν πλατύτερα στρώματα καταπιεσμένων.

Στις 4.20 ξημερώματα τετάρτης επιτεθήκαμε με σφυριά στο υποκατάστημα της Eurobank στην πόλη μας ως ένδειξη αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας και με σκοπό να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα – απόδειξη ύπαρξης ανθρώπων σκεπτόμενων και έτοιμων για δράση – και στα δύο στρατόπεδα. Σύμφωνα με δελτίο τύπου της, η Eurobank κατέχει το 40% του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε που είναι ο κύριος κατασκευαστής του ΧΥΤΑ Κερατέας. Οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής, που αγωνίζονται για πάνω από 100 ημέρες και δέχονται συνεχείς βάρβαρες επιθέσεις από τα σκυλιά των τραπεζιτών και των εργολάβων – ναι τους μπάτσους εννοούμε – με αποτέλεσμα τραυματισμούς πολιτών, καταστροφές στις περιουσίες τους, μια γυναίκα έγκυος να χάσει το παιδί της, έχουν ήδη ξεκινήσει καμπάνια μποϋκοτάζ της συγκεκριμένης τράπεζας. Αυτά φυσικά δεν ακούγονται ούτε γράφονται ποτέ στα καθοδηγούμενα καθεστωτικά μέσα μαζικής εξαπάτησης. Ακούγονται και γράφονται όμως στα ανεξάρτητα μέσα πληροφόρησης και στο http://antixyta.blogspot.com.

Το κράτος έχει μεταφέρει ήδη πολλά από τα σκουπίδια του (3000) από το στρατόπεδο των ΜΑΤ, στην Κερατέα. Ώρα να πάρουν κι αυτά και τα υπόλοιπα, να πάνε να τα κάψουν μέσα στα δικαστήρια, τα αστυνομικά τμήματα και τη Βουλή.

Κερατέα είμαστε μαζί σου!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Αλληλέγγυοι – Αλληλέγγυες


Δεν υπάρχουν σχόλια: