Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΠΟΤΟΤΣΝΙΚ

Ως θετικό χαρακτηρίζεται το κλίμα που επικράτησε κατά τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων του Δήμου Λαυρεωτικής, επικεφαλής των οποίων ήταν ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Λεβαντής, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιβάλλοντος κ. Γιάνες Ποτότσνικ.

Στη συζήτηση διάρκειας μιάμισης ώρας περίπου αναπτύχθηκαν όλες οι θέσεις του Δήμου ενώ με έντονα χρώματα έγινε και η όλη περιγραφή των 4 τελευταίων μηνών, διάστημα κατά το οποίο η πόλη της Κερατέας ζει υπό την κατοχή των κατασταλτικών δυνάμεων.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, υποδέχτηκε τον Δήμαρχο και τους εκπροσώπους της Κερατέας, σε μια συνάντηση εργασίας, έχοντας μαζί του τον ανώτατο διοικητικό υπάλληλο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ε.Ε. κ. Κρεμλή και δύο πρακτικογράφους, που κατέγραψαν λεπτομερώς τα όσα σημαντικότατα στοιχεία κατατέθηκαν.

Αναφορές έγιναν στην πρόταση της Λαυρεωτικής, να διαχειριστεί τα δικά της απορρίμματα, καθώς και στη σκληρή και αδιαπραγμάτευτη θέση της κυβέρνησης που επιβάλλει την παρουσία των ΜΑΤ.

Σημειώστε παρακαλώ πως ο κ. Γιάνες Ποτότσνικ που ήταν στην Ελλάδα για διάστημα 3 ημερών δέχτηκε να συναντηθεί, να συνομιλήσει και να ακούσει με προσοχή τη Δημοτική Αρχή τη στιγμή που ο κρατικός μηχανισμός έχει κλειστή την οποιαδήποτε πόρτα διαλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: