Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Σκέψεις για τον Αγώνα της Κερατέας




Εδώ και ένα μήνα περίπου Άνθρωποι όλων των ηλικιών, διαφορετικών Πολιτικών πεποιθήσεων, διαφορετικής καταγωγής, κουλτούρας, Π
αιδείας, Άνθρωποι που μέχρι τώρα ζούσαν απομονωμένοι και κλεισμένοι στο οχυρό τους, φαινομενικά χωρίς δείγματα αμφισβήτησης για το πολιτικό - κοινωνικό κατεστημένο, δίχως ιδιαίτερες περιβαλλοντολογικές ανησυχίες, μια μικρή κοινωνία στην πλειοψηφία της συντηρητική, κατορθώνει να κάνει την αρχή μιας εξέγερσης - επανάστασης προς έναν ολόκληρο σαθρό και διεφθαρμένο κρατικό μηχανισμό! Δεν είναι απορίας άξιο αυτό το γεγονός; Δεν είναι εντυπωσιακό και αξιοθαύμαστο; Καθημερινά στα οδοφράγματα συναντώ γέρους και μεγάλες γυναίκες να βρίζουν! Μαθητές με μολότοφ και παππάδες να τους ευλογούν! Άντρες με μάτια γεμάτα μίσος και οργή! Βλέπω να γεννιούνται συναισθήματα στρατικοποίησης και εξόντωσης του εχθρού! Και δεν μπορώ παρά να είμαι κι εγώ εκεί.





Ποια τα αίτια αυτής της κατάστασης; Η παράνομη Χωματερή ; Oι περιουσίες των κατοίκων που θα χαθούν; Ο τοπικός Εθνικισμός; Η υπο
βάθμιση; Το Περιβάλλον; Το κράτος; Η Εξουσία; Η ανέχεια; Η διαφθορά; …. Είναι πολλά ακόμα... και όλο αυξάνονται! Ο καθένας είναι σεβαστό και ευνόητο να έχει τα δικά του κίνητρα και λόγους ώστε να τον ωθήσουν να συμμετέχει σε έναν τέτοιο αγώνα κατά της κρατικής εξουσίας, συνολικά όμως σαν πράξη φανερώνει την απαρχή μιας Αντιεξουσιαστικής διάθεσης και μιας αλλαγής των πνευματικών μηχανισμών πρόσληψης της αντικειμενικής πραγματικότητας που επί σειρά ετών ήταν εγκλωβισμένη σε μια έμμεση και καλοσχεδιασμένη προπαγάνδα των ΜΜΕ και όλων των συναφών μορφών εξουσίας! Και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ όλα! Η σύγκλιση διαφορετικότητας των κινήτρων των κατοίκων στην Κερατέα καταλήγει σε μία φωνή!



«ΧΥΤΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ»





Κάτι άλλο που διαπιστώνουν και νιώθουν όλο και περισσότερο οι άνθρωποι εδώ, είναι η τεράστια δύναμη της Αλληλεγγύης. Πραγματικά η δύναμη αυτή είναι τόσο σπουδαία που αν είναι αληθινή και ανιδιοτελής τότε καταφέρνει τα Πάντα! Επίσης όταν εισπράττεις Αλληλεγγύη τότε σίγουρα θα την δώσεις πίσω εις διπλούν και
αυτό ήδη έχουν αρχίσει να το αισθάνονται οι κάτοικοι αυτής της περιοχής.


Φ.Τ.





Υ.Γ.1 - Δεν θα σας αναφέρουμε τι έγινε απόψε, ελάτε στο δρόμο να το νοιώσετε και να καταλάβετε πόσο μεγάλο είναι. Απλά, αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι πως οι πολίτες κάνουν κουμάντο. Ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι κατασταλτικοί μηχανισμοί. Οι απλοί πολίτες. Αυτό το κερδίσαμε μόνοι μας και δεν το ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ... Το "πολεμικό ανακοινωθέν" θα το μάθετε από τους "δημοσιογράφους" και από τους "ρουφιάνους" που κυκλοφορούν στα μπλόκα. Αυτό που δεν ξέρουν είναι πως πλέον τους αναγνωρίζουμε...



Υ.Γ.2 - Για όσους έχετε δει την ταινία SOUTH PARK και έχετε βρεθεί τον τελευταίο μήνα στην Κερατέα, δε σας θυμίζουν τα ΜΑΤ το 5o τάγμα που συμμετέχει στην Επιχείρηση: Ανθρώπινη Ασπίδα;


Δείτε το video από το 04:05 μέχρι το 04:54 και από το 06:20 μέχρι το 06:50 ή δείτε το όλο και προσθέστε εσείς τους άλλους χαρακτήρες :)



Υ.Γ.3 - Oh God, you killed Eftixis!!! You bastards...



ΜΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ...

Από τις 9 το πρωί μέχρι και τη 1 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στο μπλοκο του ΒΙΟ.ΠΑ. από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ σε συνεργασία με την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Κατά Της Εγκατάστασης ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο, με μεγάλη προσέλευση κόσμου. Μία προσπάθεια πολύ αξιέπαινη, που σώζει ζωές.




Από τις 11 Δεκεμβρίου 2010 η Κερατέα και οι κάτοικοί της συμμετέχουν σε μία άλλου τύπου αιμοδοσία



ΜΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ...








Ας μην το ξεχνάμε...

ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΙΑΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ...

Το παρακάτω κείμενο μας το έστειλε μία μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου Κερατέας...



Όσο στοχάζομαι, τόσο προσπαθώ να διασώσω το μέλλον μου και ότι μου ανήκει, δηλαδή ότι μου έχει παραδοθεί για να το αναπτύξω και να του δώσω το στίγμα μου. Κανείς, όση εξουσία ή πλούτη κι αν κατέχει δεν θα με εξαπατήσει, δεν θα με κάνει να ξεχάσω. Είμαι ελεύθερη, όπως ο τόπος μου, που είμαι δικός του καρπός. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον καταπατήσει, να ΜΕ καταπατήσει. 




Αγωνίζομαι για εκείνη τη γη, που μου γέννησε και μου γεννά υπέροχες αισθήσεις. Ίσως δεν έχω τη σωματική δύναμη ή την ισχύ, όμως πιστεύω ότι με τη φωνή μας, εγώ και συνομήλικοί μου, θα ξυπνήσουμε όλους τους πολίτες. Βέβαια, αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Κάθε προσπάθεια που γίνεται για το κοινό καλό, πρέπει να γίνεται από όλα τα άτομα της κοινωνίας. Όλοι πρέπει να δραστηριοποιηθούν για να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες και η καταστροφή.



Στην χώρα μας επικρατεί η Δημοκρατία μόνο στους τύπους και για τις διεθνείς συζητήσεις, ενώ στην πραγματικότητα το πολιτκό σύστημα έχει χουντικό χαρακτήρα. Η εκτελεστική εξουσία παρεμβαίνει εμφανέστατα στη δικαστική κι αυτό θυμίζει παλιές εποχές με αιματηρές τακτικές. Αυτά, κόβουν τα φτερά κάθε νέου. Σαν πολιτισμός, βλέπουμε πως η χώρα μας οδεύει προς την ανικανότητα και το διεθνή εξευτελισμό, όχι προς την ανάπτυξη.



Δεν είναι μόνο τα αγαθά που μας καθορίζουν και μας διαμορφώνουν σαν προσωπικότητες και σαν Έθνος, αλλά η σωστή αντιμετώπιση και οι ορθές επιλογές σε κάθε τομέα. Και η υποβάθμιση περιοχών όπως το Οβριόκαστρο και γενικά η Λαυρεωτική, με αρχαιολογική, ιστορική και οικολογική ιδιαιτερότητα, είναι μια λανθασμένη αντιμετώπιση, που με βίαια και αθέμιτα μέσα προσπαθούν οι κυβερνήτες μας να επιβάλουν.



Οι νέοι της περιοχής μας 



ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...


E.I.

ΜΑΘΗΤΡΙΑ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ