Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

«Ο αγώνας (της Κερατέας) μας για τη Δημοκρατία συνεχίζεται...»




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σας προσκαλούμε την Κυριακή 23/01, στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα :


«Ο αγώνας (της Κερατέας ) μας για τη Δημοκρατία συνεχίζεται...», που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του Λαυρίου (στον πλακόστρωτο δρόμο απέναντι από τις καφετέριες).


Η παρουσία και η συμμετοχή όλων μας κρίνεται απαραίτητη.

Ώρα συγκέντρωσης-έναρξης έκθεσης

10 : 30 π.μ.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Κερατέας.




=====================================================


Γυμνάσιο Κερατέας

Μας βλέπουν σαν σκουπίδια…

θα τους ανακυκλώσουμε!



Εμείς οι μαθητές της Κερατέας αρνούμαστε να δεχτούμε τη μετατροπή της όμορφης πόλης μας σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο 540 στρεμμάτων.

Εδώ και χρόνια είχαμε προτείνει νέες και τεχνολογικά σύγχρονες μορφές διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά η πολιτεία επιμένει πεισματικά και για μας ιδιαίτερα ύποπτα, στην κατασκευή μιας ακόμη εφιαλτικής χωματερής.

Αρνούμαστε να δεχθούμε την δραματική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας και λέμε όχι σε ακόμη ένα περιβαλλοντικό έγκλημα.

- Η Κερατέα είναι η μοναδική πόλη στην περιφέρεια Αττικής που εδώ και 25 χρόνια διαθέτει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο αποχέτευσης με βιολογικό καθαρισμό.

- Στην πόλη μας το τελευταίο κομμάτι σωληνώσεων από αμίαντο στο δίκτυο ύδρευσης είναι πλέον παρελθόν.

- Οι δρόμοι είναι πεντακάθαροι, η κάθε οικογένεια έχει τον δικό της ατομικό κάδο σκουπιδιών ενώ η ανακύκλωση με τους μπλε κάδους σε κάθε γειτονιά εφαρμόζεται χωρίς κανένα πρόβλημα εδώ και αρκετά χρόνια.


Το Γυμνάσιο μας αποτελεί πρότυπο σχολείο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με συνεχή παρουσία και συμμετοχή σε σχετικά ειδικά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μας αδικεί λοιπόν η προσπάθεια που γίνεται από κάποιους να μας παρουσιάσουν ως άξεστους χωριάτες χωρίς περιβαλλοντική συνείδηση.

Μήπως τελικά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και η σθεναρή αντίδραση των 30 χιλιάδων κατοίκων έχει να κάνει με την αποτροπή ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος;


Μπορεί η απόφαση της Πολιτείας να είναι η κατασκευή χωματερής στην πόλη μας, η απόφαση της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ όμως είναι αυτό να μην το επιτρέψει.

Γιατί η Πολιτεία είμαστε εμείς και όχι οι εκάστοτε πολιτικοί με τις άδικες αποφάσεις τους.

Κάποιοι μπορεί να παλεύουν για την τσέπη τους, εμείς όμως αγωνιούμε και παλεύουμε για τη ζωή μας και το μέλλον μας.
Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τα πράγματα και να δημιουργήσουμε το μέλλον που ονειρευόμαστε…

Όσα ΜΑΤ κι αν φέρουν δεν θα τα καταφέρουν!!!


40ημερο ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ...

ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...




Ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκαν οι φίλοι μας σήμερα το μεσημέρι. Μετά το μπάχαλο με τις ψευδείς καταθέσεις-κατηγορίες, οι δικαστικές αρχές έκριναν πως δεν υπάρχουν καν ενδείξεις που να τις στοιχειοθετούν. Το τελικό κατηγορητήριο θα οριστικοποιήθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, μετά τις καταθέσεις των μαρτύρων και τα υπομνήματα που έχουν κατατεθεί.


Χαρακτηριστικό του τρόπου που λειτουργούν οι ανεγκέφαλοι, είναι το γεγονός ότι ενώ ήδη είχαν συλλάβει τα παιδιά και τα οδηγούσαν στο Ελληνικό, τους κατηγόρησαν για εμπρησμό που έγινε λίγη ώρα αργότερα!!! Και μάλιστα εμπρησμό που έγινε ακριβώς δίπλα από το σημείο που βρίσκονται τα ΜΑΤ και δεν έχει πρόσβαση κανείς άλλος εκτός από αυτούς...


Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα στοιχεία που θα προκύψουν, αν θα προκύψουν...


Όπως και να 'χει και σήμερα είχαμε άλλη μια νίκη απέναντι στο παρακράτος...


Συνεχίζουμε...



Υ.Γ.- Εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορούν τη Τζάκρη στα ΜΜΕ, να εκτοξεύει τα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους. Χρησιμοποιούν μία πολιτικό εκτός λεκανοπεδίου, ώστε να μην χρεωθούν το πολιτικό κόστος. Εμείς χαιρόμαστε ιδιαίτερα με αυτά που κάνουν. Δεν έπεσαν από το ΔΝΤ, θα πέσουν από εμάς...

ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ...



ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟ ΟΡΟ ΤΗ ΜΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΠΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ


ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΘΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ, ΑΦΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΕΡΑΤΕΑ