Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΚΕΡΑΤΕΑ: ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΑΠΟ ΤΗ "ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ"



Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ  
ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ στις 8,9, ΚΑΙ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΤΟ  ΒΡΑΔΥ 
ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ  «TO ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΟΥ ΒΙΟΠΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΒΡΑΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ:


ΤΡΙΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ   
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ (ΒΙΟΛΙ),  ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ) ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ


ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ    
ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΑΛΚΗΣ, ΧΑΡΗΣ ΚΑΙ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ


ΠΕΜΠΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ   
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ(ΚΙΘΑΡΑ),  ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ(ΛΥΡΑ)


ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ MΕ ΣΘΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ.

Για την συνέντευξη Λιακόπουλου...

Η επιστολή που έστειλε ο φίλος μας Σταμάτης Παπαθανασίου, στο ΣΚΑΪ Δράση για τη χθεσινή συνέντευξη Λιακόπουλου. Θα έχουμε ανάρτηση αργά το απόγευμα για το θέμα και με το ηχητικό απόσπασμα από την εκπομπή...









Σχετικά με την σημερινή σας εκπομπή και την συνέντευξη του κ.Λιακόπουλου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την «αντικειμενική» πληροφόρηση για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και του Περιφερειακού Σχεδιασμού. Δεν μπορεί οι περιβαλλοντικές σας ανησυχίες να μετρούνται από τον αριθμό των δέντρων που φυτεύετε στην Αττική και να μην ενδιαφέρεστε για την ορθολογική και βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων. Δεν μπορείτε να εθελοτυφλείτε στο συντονισμένο σχέδιο ιδιωτικοποίησης των απορριμμάτων και την καταστροφή Αρχαιολογικών χώρων που το ίδιο το Κράτος έχει χαρακτηρίσει με ΦΕΚ.


Μήπως δεν έχετε διαβάσει την μελέτη Οικονομόπουλου, τις προτάσεις των Οικολόγων, των 4 Οικολογικών οργανώσεων που φωνάζουν για διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και όχι βιοξήρανση και ταφή.


Που είναι η ανακύκλωση στην πηγή στα σχέδια της Κυβέρνησης; Δεν ακούσαμε τίποτα γι’ αυτά από τον κ.Λιακόπουλο και εσείς δεν αντιδράσατε καθόλου. Καταλάβατε ότι τα σκουπίδια θα συλλέγονται και θα οδηγούνται στην βιοξήρανση σύμμεικτα χωρίς καμμία ανακύκλωση στην πηγή ή μπερδευτήκατε με τον ασαφή μονόλογο του κ.Λιακόπουλου.


Αφού ο κ.Λιακόπουλος μας επιτρέπει αυτοδιαχείριση γιατί δεν προχωρά σε τροπολογία του Περιφερειακού Σχεδιασμού για να κατοχυρωθούμε νομοθετικά και να διαχειριστούμε τα σκουπίδια μας σε τόπο και μέθοδο που θέλουμε εμείς; Πιστεύουμε ότι όλοι μας έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει απλά κάποιοι δεν τολμούν να μιλήσουν.


Γι’ άλλη μια φορά πρέπει η Κυβέρνηση να καταλάβει ότι ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ ή οτιδήποτε άλλο δεν θα επιτρέψουμε να γίνει στο Οβριόκαστρο Λαυρεωτικής. Αντιστεκόμαστε με σθένος 52 ημέρες και θα αντισταθούμε με κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο όσο ακόμα χρειαστεί μέχρι να δικαιωθούμε. Δεν θα μετατρέψουμε σε χωματερή έναν από τους τελευταίους πνεύμονες της Αττικής γης, μιας γης που παρείγε τον άργυρο για τον χρυσό αιώνα της αρχαίας Αθήνας.


Λύσεις βιώσιμες για την διαχείριση των απορριμματων υπάρχουν αλλά δεν ευνοούν τα συμφέροντα που χειραγωγούν την Κυβέρνηση στο θέμα αυτό.



Για ότι επακολουθήσει από εδώ και πέρα αποκλειστικά υπεύθυνοι θα είναι ο κ.Λιακόπουλος και η Κυβέρνηση.


Με εκτίμηση

Πρόεδρος του Συνδέσμου Πνευματικής & Κοινωνικής Δραστηριότητας

"ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ" 


Κερατέας-Λαυρεωτικής


Σταμάτιος Παπαθανασίου





ΣΚΑΪ ΔΡΑΣΗ-Για τη συνέντευξη Λιακόπουλου

ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ...


Πριν λίγη ώρα, εντοπίστηκε πομπή 5 οχημάτων, 2 συνοδευτικών και 3 μεταφοράς βαρέων μηχανημάτων. Αυτόματα σήμανε συναγερμός και ομάδες κατοίκων κινητοποιήθηκαν προς την περιοχή, στη λεωφόρο Κερατέας-Μαρκοπούλου, στο ύψος των Καλυβίων. Τα μηχανήματα κατευθύνονταν στο λιμάνι του Λαυρίου, με τελικό προορισμό την Κύπρο. Συνοδεία συμπολιτών μας , μπήκαν στο πλοίο και σε λίγο αναχωρούν...




Συγχαρητήρια για τα αντανακλαστικά παίδες...





Συνεχίζουμε...

Αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας!

Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Σχεδόν δυό μήνες πέρασαν από το Σάββατο 11 Δεκέμβρη που η κατοχική κυβέρνηση του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έστειλε τα ΜΑΤ να προστατέψουν το βιός των μεγαλοεργολάβων, τις μπουλντόζες που έφτασαν εκεί για να μετατρέψουν το Οβριόκαστρο σε χωματερή, να κάνουν τον αρχαιολογικό χώρο σκουπιδότοπο και την εργολάβο εταιρεία ακόμη να την κάνουν πιο πλούσια.


Τα ΜΑΤ, ως στρατός κατοχής, χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα, δοκιμάστηκαν νέα όπλα. Αύρα με εκτόξευση νερού, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα, χημικά, φωτοβολίδες κρότου λάμψης και λέιζερ πάνω στους κατοίκους της περιοχής (νέους, γέρους και μικρά παιδιά).


Η Κυβέρνηση, φανερά ταγμένη να υπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, στην προκειμένη περίπτωση να χαρίσει την διαχείριση των απορριμμάτων, προσπαθεί να τσακίσει κάθε αντίσταση του λαού, όπου και όταν εκδηλώνεται. Αποφασισμένη να γκρεμίσει όποιο δικαίωμα απέμεινε στους εργαζόμενους και την νεολαία, οργανώνει την αγριότερη καταστολή, γιατί ξέρει και φοβάται την ώρα που η οργή του λαού, θα γίνει ξεσηκωμός. Τα ΜΜΕ και οι τηλεοπτικοί σταρ των ειδήσεων στην υπηρεσία της διαστρέβλωσης και της απόκρυψης των γεγονότων.


Δεν τα κατάφεραν! Δεν τους τρομοκράτησαν!


Δυο μήνες αντίστασης όλου του λαού απέναντι στις δολοφονικές κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους. Οι κάτοικοι συνεχίζουν τον αγώνα τους παρά τις δικαστικές διώξεις, παρά τους τραυματισμούς, ακόμη και σε ευθεία βολή, παρά τα χημικά και την τρομοκρατία των ΜΑΤ και τις αυθαιρεσίες της Κυβέρνησης.


Αγωνίζονται με σθένος και παραμένουν στα μπλόκα
, όταν σκάνε δίπλα τους τα καπνογόνα και οι κρότου-λάμψης, συγκροτούνται και κινούνται προς τα μπρος αντί να τρέχουν πίσω, λένε όχι αντί να σκύβουν το κεφάλι και να δέχονται την απόφαση κάποιων άλλων πάνω τους. Αρνούνται να συμμορφωθούν σύμφωνα με τις διαθέσεις του κεφαλαίου, θέλουν να υπερασπίσουν και την ζωή τους, όλοι μαζί.


Γιατί στην Κερατέα αγωνίζονται για το δικαίωμα στην ζωή,
στην αξιοπρέπεια, στο μέλλον!




Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών

ΚΕΡΑΤΕΑ - ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΤΑΡΑΖΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ...

Άρθρο του ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΡΟΥΔΗ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, σελ. 22, Πέμπτη 03.02.2011


Ενα υπηρεσιακό σημείωμα ταράζει και πάλι τα νερά στην Κερατέα, καθώς η διευθύντρια της Β’
Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων (Β’ ΕΠΚΑ) Ελένη Μπάνου εναντιώνεται ξεκάθαρα στην κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στο λόφο Οβριοκάστρου στην Κερατέα.


Η κ. Ε. Μπάνου στο σημείωμα, που απευθύνεται στην αναπληρώτρια γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς κ. Μ. Βλαζάκη, επισημαίνει:


«Η κατασκευή ΧΥΤΑ (σ.σ.: ΧΥΤΑ και όχι ΧΥΤΥ) πλησίον περιοχής που χρησιμοποιήθηκε έστω και περιστασιακά ήδη από την πρώιμη εποχή Χαλκού, και με ορατό οχυρωμένο οικισμό που κατοικήθηκε τουλάχιστον από την ύστερη αρχαιότητα και τα βυζαντινά χρόνια, δεν συνάδει τόσο με το πνεύμα των διατάξεων του αρχαιολογικού νόμου 3028/2002 όσο και με τη ζοφερή πραγματικότητα που διαμορφώνει αυτού του είδους η διαχείριση των απορριμμάτων».




Και η κ. Μπάνου συμπληρώνει ως προς τη χωροθέτηση του έργου: «Αν και εφόσον είναι πλέον αδύνατη η κατάργηση του έργου στο επιλεγέν από το 2003 σημείο, πρέπει οπωσδήποτε να εξετασθεί η περίπτωση απομακρύνσεως της λεκάνης του ΧΥΤΑ κατά πολύ νοτιότερα, μέσα στους ορεινούς όγκους της Λαυρεωτικής».

Ο Αρχαιολογικός Χώρος του Οβριοκάστρου Κερατέας