Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ...


Το δελτίο τύπου - απάντηση του Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Κωνσταντίνου Λεβαντή



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Απάντηση στο άρθρο «Έκκληση για διάλογο στην Κερατέα» της Ε.Καρανάση (Καθημερινή 25.02.2011).


Κυρία Καρανάση,


Τα στελέχη(;) του Υπουργείου Εσωτερικών που σας έδωσαν τις πληροφορίες ότι ο αγώνας της Κερατέας είναι μάταιος και ότι ζητήθηκε από τον Υπουργό να προσπαθήσουμε να κάμψουμε τις αντιδράσεις για την κατασκευή ΧΥΤΑ, μάλλον σε άλλο υπουργείο εργάζονται και σίγουρα είναι σε στενή επαφή με όσους προσπαθούν να μην βρεθεί λύση και να συνεχίζεται το αδιέξοδο με τις «δήθεν εργασίες που γίνονται στο Οβριόκαστρο» και την κατάληψη του δήμου μας από εκατοντάδες άνδρες των δυνάμεων καταστολής (ένστολους και μη) εδώ και 77 ημέρες. Κατηγορηματικά δηλώνω ότι ούτε μου ζητήθηκε κάτι τέτοιο, ούτε θα μπορούσα να δεχθώ να συζητήσω και πολύ περισσότερο να αναλάβω τέτοιο ρόλο.


Στην χθεσινή (24.02.2011) συνάντησή μου, με τον Υπουργό ΕΣ.Α.Η.Δ. κ. Γ. Ραγκούση , την Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. κ. Τ.Μπιρμπίλη και την Υφυπουργό ΕΣ.Α.Η.Δ κ. Θ. Τζάκρη εκθέσαμε τις θέσεις μας με σαφήνεια και απόλυτη ειλικρίνεια. Τονίσαμε ότι, από το 1997 πάγια θέση της Λαυρεωτικής είναι να διαχειριστεί τα δικά της απορρίμματα  μέσω του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής, σε χώρο εντός των ορίων της και με μέθοδο που θα επιλεγούν από εμάς. Η ίδια ειλικρινής διάθεση υπήρξε και από την πλευρά των Υπουργών με τους οποίους συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος και να δοθεί προτεραιότητα από όλες τις πλευρές στην αποκλιμάκωση της έντασης.


Θα πρέπει, τέλος, να γνωρίζετε και εσείς όπως και οι ανώνυμοι κύκλοι του Υπουργείου Εσωτερικών ότι o Δήμαρχος Λαυρεωτικής:


-είναι επί κεφαλής του δίκαιου αγώνα των κατοίκων, που μόνο μάταιος δεν είναι, όπως επιμένουν να τον χαρακτηρίζουν


-συμμετέχει στον αγώνα από τη πρώτη μέρα που ξεκίνησε εδώ και 15 χρόνια, συνεχώς και με οποιαδήποτε ιδιότητα-θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου εφόσον υπάρχει και η ελάχιστη ελπίδα ότι μπορεί να εξυπηρετήσει τον δίκαιο αγώνα μας,


- θα αποσυρθεί από οποιαδήποτε διάλογο, αν εκτιμήσει ότι γίνεται μόνο για τα μάτια του κόσμου και ότι απλώς στοχεύει στην επιβολή τετελεσμένων.


Όσον αφορά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, εξήγησα στους συνομιλητές μου με σαφήνεια ,ότι η σχετική συζήτηση θα αφόρα την ανάγκη για αποκλιμάκωση της έντασης, η οποία τονίσθηκε ότι είναι εύκολο να επιτευχθεί αν η Κυβέρνηση αποφασίσει να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις στο σύνολό τους και τα μηχανήματα από την Κερατέα.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ



Υ.Γ.1 - Επισημαίνουμε τους όρους, που, κατά την άποψή μας, εφ' όσον ικανοποιηθούν, τότε θα μπούμε σε διαδικασία διαλόγου:
1) ΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΤΟ. ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ

2) ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

3) ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ - ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

4) ΑΛΛΑΓΗ Ή ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ. (Ο Ραγκούσης δήλωσε πως ο διάλογος θα γίνει στα πλαίσια του υφιστάμενου περιφερειακού σχεδιασμού - ζητούν διάλογο και από την άλλη συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν)

5) ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ (βλ. Ντόλιος) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ - ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΖΑΚΡΗ.

6) ΕΦ' ΟΣΟΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ Η ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ.

Οι "νηφάλιοι κάτοικοι" και ο διάλογος με το παρακράτος...

Να κάνει διάλογο ποιος;

Η νηφάλια μάνα που έχασε το παιδί της;

Οι 39 νηφάλιοι "τρομοκράτες" που πέρασαν το κατώφλι εισαγγελέα και ανακριτή, αφού πρώτα ξυλοκοπήθηκαν άγρια από τα ΜΑΤ;

Οι 200 και πάνω νηφάλιοι τραυματίες;

Οι εκατοντάδες νηφάλιοι επιχειρηματίες που είναι έτοιμοι να βάλουν λουκέτο;

Οι χιλιάδες νηφάλιοι κάτοικοι που εισπνέουν τα καρκινογόνα χημικά, ξυλοκοπούνται και στερούνται τα συνταγματικά τους δικαιώματα για δυόμιση μήνες;

Όλοι οι νηφάλιοι αλληλέγγυοι στον αγώνα μας;


και με ποιους να κάνουμε διάλογο;


με αυτούς που αποφασίζουν αν ένα έμβρυο έχει δικαίωμα στη ζωή;

με αυτούς που καταστρέφουν υπολήψεις κατασκευάζοντας κακουργηματικές κατηγορίες;

με αυτούς που κρυμμένοι πίσω από μία μάσκα και ένα καθήκον υβριζουν, ψεκάζουν με τον καρκίνο τους και ξυλοκοπούν πολίτες στέλνοντάς τους στα νοσοκομεία;

με αυτούς που έχουν αποκλείσει μία τεράστια περιοχή, καταδικάζοντας την οικονομικά;

με αυτούς που μπήκαν νύχτα σαν κλέφτες, με συνοδεία στρατού, στο σπίτι μας, τάχα για να μας σώσουν από τα σκουπίδια, εμάς τους "άξεστους νηφάλιους ιθαγενείς;"

με αυτούς που όπου σταθούν και όπου βρεθούν μας δυσφημίζουν και εκτοξεύουν ψέμματα και ύβρεις εναντίον μας;

με αυτούς που θέλουν να μας καταστρέψουν;



ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΦΕΡΕΦΩΝΟΥ


Πιστεύουμε πως όλη η συζήτηση περί εκτόνωσης και διαλόγου γίνεται για να κερδίσουν χρόνο και να στήσουν ενδεχομένως τα επόμενα δικαστήρια...


ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΑΧΑ ΕΑΝ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΡΟΙ:


1) ΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΤΟ. ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ

2) ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

3) ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ - ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

4) ΑΛΛΑΓΗ Ή ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ. (Ο Ραγκούσης δήλωσε πως ο διάλογος θα γίνει στα πλαίσια του υφιστάμενου περιφερειακού σχεδιασμού - ζητούν διάλογο και από την άλλη συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν)

5) ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ(βλ. Ντόλιος) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ - ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΖΑΚΡΗ.

6) ΕΦ' ΟΣΟΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ Η ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ.


Αυτά τα λέμε εμείς που είμαστε στο δρόμο...

Αν διαφωνεί κανείς ας έρθει να μας το πει...


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Ενημερωτική ημερίδα για τη διαχείριση απορριμμάτων διοργανώνει ο δήμος Λαυρεωτικής στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011. Θα είμαστε κι εμείς εκεί.

Αυτό που περιμένουμε ακόμα από το δήμο είναι μία επίσημη ενημέρωση σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση του δημάρχου με τους υπουργούς. Εμείς θα έχουμε σχετική ανάρτηση για το θέμα μετά το μεσημέρι...






Συνάντηση με τους υπουργους ΙΙ


Μία σύντομη ενημέρωση με πληροφορίες που αντλήσαμε από μέλη της γραμματείας και από φίλους στο μπλόκο. Ο Ραγκούσης εμφανίστηκε σκεπτικός και η Μπιρμπίλη πιο συζητήσιμη. Η Τζάκρη πρέπει να κυκλοφορεί με φίμωτρο, όπως την ξέρετε. Δεν έδειξαν την αδιάλλακτη και σκληρή στάση της συνάντησης του Δεκεμβρίου. Ο δήμαρχος έθεσε ως προϋποθέσεις, για όποια συζήτηση γίνει στο μέλλον, την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων και φυσικά το άβατο του Οβριοκάστρου. Αυτά για απόψε για να μας φύγει η αγωνία. Σας μεταφέρουμε ακριβώς ότι μάθαμε. Λεπτομέρειες θα μάθουμε αύριο και τότε θα εκφραστούμε κι εμείς. Δε χρειάζεται να κάνουμε κουβέντες απόψε με τα λίγα στοιχεία που έχουμε. Ένα είναι σίγουρο: Μας υπολογίζουν. Φυσικά, ούτε θα επαναπαυθούμε, ούτε θα χαλαρώσουμε. Περιμένουμε τις πράξεις να μιλήσουν και όχι τις συζητήσεις που γίνονται μέσα σε γραφεία. Άλλωστε όλοι εμείς έτσι μιλάμε εδώ και 2μιση μήνες. Στο δρόμο και με πράξεις...


Έχει βαρεθεί κανείς μας;


Καλό βράδυ αδέρφια...



 πρόσφατη φωτογραφία από το υδατόρευμα Μουζάκι


Ευχαριστούμε το φίλο μας Στυλιανό για την φωτογραφία