Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ "Κ.Σωτηρίου" - Κάλεσμα

ΜΠΛΟΚΟ ΛΑΥΡΙΟΥ...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Το μπλόκο Λαυρίου προχώρησε σε γενική συνέλευση την Κυριακή 6 Μάρτη για τα συμπεράσματα από την Ημερίδα του Δήμου Λαυρεωτικής και της Συντονιστικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στο Τεχνολογικό, πολιτιστικό πάρκο την Κυριακή 27 Φλεβάρη, αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις του αγώνα μας.

Ομόφωνα καταλήξαμε στις παρακάτω εκτιμήσεις :

· Η κυβέρνηση έχει ηττηθεί από τον μεγαλειώδη, ανυποχώρητο αγώνα των κατοίκων της Λαυρεωτικής. Της έχουν δημιουργηθεί αδιέξοδα μπροστά και σε ενδεχόμενες εκλογές. Θέλει να υπάρξει και εναλλακτική λύση στο θέμα της επιβολής ΧΥΤΑ στην Λαυρεωτική με άλλες λύσεις και με συναίνεση της τοπικής κοινωνίας. Λύσεις όμως που είναι το ίδιο επιβλαβείς για ολόκληρη την περιοχή και θα χρησιμοποιηθούν ως κερκόπορτα για να μπάσουν τα σκουπίδια στην Λαυρεωτική.

· Οι ιδιώτες μυρίστηκαν κέρδη απ’ την διαχείριση των απορριμμάτων και προσπάθησαν να μας πείσουν ότι μπορούν ακόμα και να εξαφανίσουν τα σκουπίδια φτάνει εμείς να έχουμε γερό πορτοφόλι να τους πληρώνουμε. (Ως και πενταπλασιασμό των δημοτικών τελών μας ετοιμάζουν)

· Η πρόταση που συνεχώς προβάλλεται, ότι πρέπει να διαχειριστούμε τα δικά μας σκουπίδια, είναι επικίνδυνη, γιατί:

α) αντικρούει τον εθνικό σχεδιασμό που τεκμηριωμένα είναι ο πιο σωστός τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων,
β) δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση να προβάλει τον λαθεμένο περιφερειακό σχεδιασμό,
γ) βάζει γερά στο παιχνίδι της διαχείρισης τους ιδιώτες,
δ) δημιουργεί κλυδωνισμούς στην αλληλεγγύη που τόσο έχουμε ανάγκη, μιας και ο κάθε Αθηναίος που βλέπει το πρόβλημα να τον πνίγει αναρωτιέται «και τα δικά μου σκουπίδια που θα πάνε; γιατί να συμπαρασταθώ στους κατοίκους της Λαυρεωτικής όταν ζητάνε λύση μόνο για τα δικά τους απορρίμματα;»
ε) Όσοι νομίζουν ότι η όποια μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων θα είναι μόνο για τα δικά μας, να σας ενημερώσουμε ότι στην παράνομη χωματερή του Λαυρίου πριν δύο χρόνια σταματήσαμε νταλίκες απορριμμάτων που ερχόντουσαν από την Ηλιούπολη. Επίσης ο βιολογικός καθαρισμός του Λαυρίου υποτίθεται ότι έγινε να εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής και έχει καταντήσει να είναι η χαβούζα όλης της Αττικής. Η χωματερή και ο βιολογικός είναι στα χέρια του Δήμου και λειτουργούν έτσι, φανταστείτε τη έχει να γίνει με τους ιδιώτες στα εργοστάσια των απορριμμάτων.
ζ) Καμιά εμπιστοσύνη στις δικαστικές αποφάσεις. Με αποφάσεις δικαστηρίων πηγαίνει η λημματολάσπη της Ψυτάλλειας στα Λιόσια.

Ένας τέτοιος μεγαλειώδης αγώνας δεν μπορεί να προτάσσει ως λύση την προχειρότητα, αλλά την πραγματική διέξοδο από το πρόβλημα. Και αυτή η πρόταση είναι:

1. Εθνικός σχεδιασμός, ανακύκλωση στην πηγή, κομποστοποίηση, χωρίς ιδιώτες, με δημόσιους πόρους
2. Ο χώρος για το όποιο υπόλειμμα μένει από την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, να εξευρεθεί από τους επιστήμονες χωρίς κομματικά κριτήρια. Αυτός ο χώρος μπορεί να είναι και έκτος Αττικής.
3. Τα Λιόσια να εξαιρεθούν από τον σχεδιασμό αυτό όπως και η Λαυρεωτική μιας και είναι η πιο υπερκορεσμένη περιοχή της Αττικής, με βαρέα μέταλλα, με εργοστάσιο ΔΕΗ και άλλες βιομηχανικές μονάδες που διαχρονικά έκαναν την περιοχή άκρως επικίνδυνη για την δημόσια υγεία .
4. Επίσης πρέπει να εξαιρεθεί η Λαυρεωτική , λόγω του ότι είναι περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, είναι γεμάτη αρχαία, και μεταλλευτικές στοές.
5. Άμεση αποποινικοποίηση του αγώνα και να αποσυρθούν οι κατηγορίες.
Οι σωστές λύσεις για να προχωρήσουν στην κοινωνία είναι ζήτημα παιδείας, ενός σχολείου που θα έχει στην προτεραιότητα τον άνθρωπο και όχι την αγορά.

Καλούμε την Δημοτική αρχή να πάρει σοβαρά υπόψιν της τις θέσεις μας και όποιες συναντήσεις γίνονται με οποιουσδήποτε να υπάρχει διαπαραταξιακή επιτροπή. Επίσης να προχωρήσει άμεσα η ενημέρωση των κατοίκων του Λαυρίου με ανοικτή συγκέντρωση με κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και φορείς.

Αν πραγματικά θέλουμε νίκη για εμάς και για τα παιδιά μας, μια νίκη που θα λέμε χαλάλι οι θυσίες και όχι μια «νίκη» που σε πέντε χρόνια θα λέμε «τσάμπα ο αγώνας μας» τότε θεωρούμε ότι με αυτό το πλαίσιο πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας, δίπλα και μαζί με τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα της κυβέρνησης και της τρόικας.

Η γενική Συνέλευση του Μπλόκου Λαυρίου

6 Μάρτη 2011


ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΟΥ VOLLEY ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Σας προσκαλούμε στον ημιτελικό κυπέλου volley γυναικών, την Πέμπτη  10.03.2011 και ώρα 16:45 στο κλειστό γυμναστήριο Κερατέας. Η ομαδα μας βρίσκεται απέναντι στην πιο σημαντική πρόκληση της ιστορίας της, την πρόκριση στον τελικό. Αντίπαλος μας μία πολύ καλή ομάδα ο Ολυμπιακός. Πρέπει να δώσουμε στα κορίτσια μας, λίγη από την ενέργεια του δρόμου. Πρέπει να γεμίσουμε το κλειστό με τα πανό και τις φωνές μας. Να ταξιδέψει το μήνυμα της Κερατέας, μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες, σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει να μην πέφτει καρφίτσα. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί.



ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥ



ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ


Η εκδήλωση στο facebook

Αναβολή για τις 4 Μαΐου 2011...

Όπως είναι ήδη γνωστό από το πρωί, το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέβαλε τη συζήτηση των δύο προσφυγών του Δήμου Κερατέας, για τις 4 Μαΐου 2011. Οι λόγοι ήταν δύο:

1) Νέα στοιχεία που προέκυψαν και είναι αναγκαία ώστε να συμπληρωθούν οι φάκέλοι

2) Επειδή ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής είναι εννιαίο ως έργο (όχι ως χρηματοδότηση), κρίθηκε πως πρέπει να εκδικαστούν μαζί οι προσφυγές Κερατέας και Γραμματικού.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν πως ενώ η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής πάντα ήταν συμπαραστάτης και στις δίκες με νομικό εκπρόσωπο, πλέον ως αντιπεριφέρεια ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ!!! Να η πρώτη συμμετοχή του κ. Σγουρού στο θέμα. Θα τoν θυμόμαστε, όπως και την κυρία αντιπεριφερειάρχη.  Ενάντια στους πολίτες της περιφέρειας...


Στη συνέχεια έγινε συμβολικός αποκλεισμός υποκαταστήματος της EUROBANK δίπλα από το ΣτΕ και ακολούθως στο Σύνταγμα...

Ο χθεσινοβραδινός χιονιάς, μαζί με τα φυτά "έκαψε" και τα μηχανήματα που βρίσκονταν στο Οβριόκαστρο. Ένας επιπλέον λόγος να αποχωρήσει η αστυνομία. Δεν έχει να φυλάει τίποτα πια...

Ευχόμαστε στις δυνάμεις των ΜΑΤ 

Καλό Πάσχα...

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣτΕ


Αναβολή της εκδίκασης των δυο προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις 4 Μαΐου.