Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΑΔΟΛΦΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΔΟΤΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΦΥΡΕΡ...

Ο γνωστός σε εμάς φασίστας Λιακόπουλος, καριερίστας στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, εκβιάζει για μία ακόμα φορά τους κατοίκους της Λαυρεωτικής. Κι ενώ κάλεσε εσπευσμένα απόψε τα μέλη της γραμματείας για συνάντηση, βγάζει αυτή την ανακοίνωση λίγη ώρα πριν. Αγνοεί φαίνεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων...

Εσείς της γραμματείας που θα πάτε απόψε στο γραφείο του,
δεν του γ...... ότι έχει και δεν έχει


Αντιγράφουμε από τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ
"ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ Ο ΧΥΤΑ, ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΚΡΙΒΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ"


Γράφει η Πόπη Σουφλή

Με φασιστικές μεθόδους τρομοκράτιας, επιχειρεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, της οποοίας προίσταται ο κ. Λιακόπουλος, να ΕΚΒΙΑΣΕΙ ωμά τους κατοίκους της Κερατέας και της Λαυρεωτικής, για τον αγώνα που δίνουν κατά του ΧΥΤΑ.
Δεν παίρνει απλά θέση υποστήριξης προς τους εργολάβους του έργου, μετά το κάψιμο των μηχανημάτων από αγνώστους, παραβλέποντας όχι μόνο το γεγονός ότι αυτά ήταν χωρίς πινακίδες και παράνομα είχαν εισβάλει σε ιδιωτικούς χώρους, αλλά ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ για τις αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Λαυρίου, επιχειρεί να ...χαρακτηρίσει νομιμη (!!!) την παρουσία των ΜΑΤ και απειλεί για διαιώνιση της παραμονής των σωμάτων ασφαλείας.
Το πιο φασιστικό όμως είναι, ότι ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ τον Δήμο Λαυρεωτικής, ότι σε περίπτωση που η καθυστέρηση του έργου, γίνει αιτία αυτό να απενταχθεί από την χρηματοδότηση, το κόστος, θα καταλογισθεί στον Δήμο Λαυρεωτικής και τα χρήματα θα παρακρατηθούν από τις επιχορηγήσεις του κράτους προς τον Δήμο και μάλιστα, δια νομοθετικής ρύθμισης.!!!
Και όχι μόνο αυτό.
Προβαίνει σε δηλώσεις, ότι τις αποζημιώσεις των εργοληπτών, των απαλλοτριώσεων και ότι άλλο προκύψει, θα το επιβαρυνθούν οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής, καθώς με νομοθετική ρύθμιση που έρχεται σύντομα στην Βουλή, θα στερηθούν τους κρατικούς πόρους των επιχορηγήσεων..

ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ, μιας κυβέρνησης, που προκειμένου να στηρίξει τους ιδιώτες - εργολάβους μεγαλοεπιχειρηματίες, δεν διστάζει να καταλύσει νόμους του ελληνικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ η ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ του ΠΑΣΟΚ, δεν σταματά μπροστά στις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ.
Το δελτίο τύπου που εξέδωσε, είναι αποκαλυπτικό.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 14 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, με αφορμή την πρόσφατη δολιοφθορά που κατέληξε σε ολοσχερές κάψιμο δύο μηχανημάτων της εργοληπτικής εταιρείας που κατασκευάζει το έργο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στο Βραγόνι Κερατέας, δηλώνει ότι τέτοιες ενέργειες διαιωνίζουν το κλίμα αντιπαράθεσης και δυναμιτίζουν τις προσπάθειες διαλόγου και αποκλιμάκωσης της έντασης που η κυβέρνηση επιδιώκει. Είναι προφανές ότι κάποιοι δεν θέλουν να φύγουν τα ΜΑΤ από την περιοχή ποτέ και επιδιώκουν τη συνέχιση του «κλεφτοπόλεμου».
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής σημειώνει ότι με ευθύνη των αντιδρώντων και του Δήμου Λαυρεωτικής, η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να χαθεί η κοινοτική χρηματοδότηση για το έργο, ύψους σχεδόν 12 εκ. ευρώ αλλά και να πληρωθούν σημαντικά ποσά για δημοσιονομικές διορθώσεις. Επιπλέον, σε μια εποχή βαριάς οικονομικής κρίσης, από τη δράση ακραίων στοιχείων και το ελληνικό Δημόσιο θα επιβαρυνθεί με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αποζημιώσεις.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ενημερώνει όλους τους εμπλεκόμενους ότι, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία που προωθούν άμεσα ειδική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, θα κάνει ό,τι απαιτείται για να εξασφαλιστεί ότι σε περίπτωση απένταξης του έργου το συνολικό ποσό επιβάρυνσης του Δημοσίου από τις δολιοφθορές, τη δημοσιονομική διόρθωση, καθώς και κάθε άλλο κόστος που θα προκύψει (αποζημιώσεις εργοληπτών, απαλλοτριώσεις κλπ) θα καταλογιστεί στο Δήμο Λαυρεωτικής και θα παρακρατηθεί από τους ΚΑΠ του 2011 και 2012.
Τέλος, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής δηλώνει ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να αποτραπεί η απένταξή και να εξασφαλιστεί η ομαλή και ταχεία υλοποίηση του έργου.


Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας κρατάει χρόνια...

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε από τις 11 Δεκεμβρίου 2010, αλλά από τις 29 Δεκεμβρίου 1995.  Εικόνες από το παρελθόν  για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι πιο παλιοί...


Αρκετοί από τους πολιτικούς που θα δείτε στο βίντεο, είναι σήμερα άφαντοι. 

Καλύτερα...



Παλαιότερη ανάρτηση

Ένα βίντεο με μερικές από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων ενάντια στην κατασκευή του παράνομου ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο. Όπως αναφέρεται και στο βίντεο, θα υπάρχει και συνέχεια...



Επιτροπή Κατοίκων Μετς...

Η Κερατέα εμπνέει πλέον όλα τα κινήματα πολιτών. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας στο Μετς, που αγωνίζονται ενάντια στον εθνικό μας καταστροφέα.

Μία πρώτη μικρή νίκη


Αποχώρισαν τα μηχανήματα, όμως παραμένουμε επιφυλακτικοί


Μπόμπολας θα επιδοτηθεί σε περίοδο οικονομικής κρίσης με 1,5 εκατ. Ευρώ, 4000 ευρώ τη θέση δηλαδή το 65% της κατασκευής για ένα έργο που είναι αμφίβολο αν θα τελειώσει ποτέ, θα καταστρέψει το υδροφόρο ορίζοντα, θα κόψει 145 δέντρα, για μία περιοχή που εξυπηρετείτε από πολλές συγκοινωνιακές γραμμές.

Ταυτόχρονα και εδώ είναι ο ρόλος του Δημάρχου Καμίνη και της Δημοτικής αρχής θα παραχωρηθεί δημόσια έκταση που ανήκει στο Δήμο της Αθήνας στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Το έργο αυτό αφορά επιδότηση, παραχώρηση δημόσιας έκτασης και εκμετάλλευση.

Το σύνθημα λοιπόν  Έθνος, Κερατέα, Αττική οδός του Μπόμπολα τα κέρδη πληρώνει ο λαός εφαρμόζεται  και σε αυτή την περίπτωση.

Διαμαρτυρία έξω από την Eurobank Κορωπίου


Έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στο Κορωπί, διαδήλωσαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους, καθώς όπως υποστηρίζουν η συγκεκριμένη τράπεζα βρίσκεται πίσω από την εταιρία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΤΕΕ, η οποία έχει αναλάβει την εργολαβία για την κατασκευή του ΧΥΤΑ στην περιοχή της Κερατέας.
Οι διαδηλωτές έκλεισαν με πανό την είσοδο της τράπεζας και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς, πεζούς αλλά και καταστηματάρχες.

Πηγή: mesogianews.gr