Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Πρωτοβουλία Φοιτητών Σχολής Καλών Τεχνών - Διαμαρτυρία ενάντια στο ΧΥΤΑ...

Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2011 και ώρα 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία ενάντια στη δημιουργία χωματερής στον Αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου, έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών με πρωτοβουλία φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών. Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας θα αναρτηθεί συμβολικά έξω από το μουσείο, αντίγραφο αρχαιοελληνικού αγάλματος (συμβολίζοντας τον Κούρο της Κερατέας),  το οποίο έχει φιλοτεχνηθεί από φοιτητές της Καλών Τεχνών με υλικό τα σκουπίδια. Η ενέργεια γίνεται συμβολικά έξω από το συγκεκριμένο μουσείο καθότι στο εσωτερικό του φιλοξενείται το πρωτότυπο άγαλμα.


Θα προηγηθεί περιήγηση στο Μουσείο όπου θα υπάρχει η δυνατότητα να θαυμάσουμε το πρωτότυπο άγαλμα.

Αναχώρηση πούλμαν του Δήμου Κερατέας ώρα 08:30 το πρωί από κεντρική πλατεία Κερατέας.

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
Δημοτική Ενότητα Κερατέας
Κερατέα 18.03.2011


ΘΕΜΑ: «Δελτίο τύπου»


Μετά τα γεγονότα της τετάρτης 16-3-2011 και την ανακοίνωση του κυρίου Θεόδωρου Πάγκαλου, η Δημοτική Αρχή Λαυρεωτικής (Δημοτική Ενότητα Κερατέας) διευκρινίζει τα παρακάτω:

Ο αγώνας της Κερατέας δεν οργανώθηκε και δεν κατευθύνεται από κόμματα.

Είναι η έκφραση της αυθόρμητης βούλησης του Λαού της Κερατέας και ολόκληρης της Λαυρεωτικής να αντισταθεί στην αδικία, την βία, τα τετελεσμένα γεγονότα και την βεβήλωση του ιερού Αρχαιολογικού χώρου του Οβριοκάστρου.

Η αναφορά του κυρίου Αντιπροέδρου σε συγκεκριμένο κόμμα είναι τουλάχιστον ατυχής, διότι εμάς το μόνο πιστεύω που μας ενώνει και δυναμώνει τον αγώνα μας είναι ο Τόπος μας, Η Κερατέα.

Μέχρι εδώ λοιπόν τα παραμύθια περί ΣΥΡΙΖΑ.

Τα κόμματα είναι σεβαστά για την λειτουργία της Δημοκρατίας αλλά αυτός είναι Αγώνας της Κερατέας χωρίς κομματικές εξαρτίσεις.

Η συμπαράσταση προέρχεται ευτυχώς από όλα τα κόμματα εντός και εκτός Βουλής.

Η στοχοποίηση καταξιωμένων Πολιτών της Κερατέας, είναι ανάξια διάψευσης, διότι ο ένας (Σταύρος Ιατρού) δεν ήταν παρών, και ο άλλος (Μελέτης Πόγκας) ήταν αυτός που προστάτευσε τον κ. Πάγκαλο από το πλήθος των 500 και πλέον ατόμων, προερχομένων αποκλειστικά και μόνο από την Κερατέα και επί πλέον ουδείς εξ αυτών είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης ο κακοποιηθής από τα ΜΑΤ και τον επικεφαλής τους υπαστυνόμο (Αγνώστων στοιχείων) Άγγελος Θηβαίος (Σμήναρχος Πολεμικής Αεροπορίας), δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ιδιαίτερα λυπηρό, για ένα έμπειρο πολιτικό και μάλιστα Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και κάτοικο της Λαυρεωτικής, να μη γνωρίζει ότι εδώ και 98 ημέρες τα ΜΑΤ είναι στον τόπο μας και 
βιάζουν την Αξιοπρέπεια μας, την Τιμή μας και την Γη των Πατέρων μας.

Είναι απολύτως ψευδές ότι υπήρξε ποτέ αποχώρηση Αστυνομικών δυνάμεων, δεν έφυγε κανείς, αντίθετα αυξάνεται ο αριθμός τους, η βιαιότητα τους, οι φθορές της περιουσίας μας και η αστυνομική τρομοκρατία με στολή ή μέσω χαφιέδων με πολιτικά.

Η καρέκλα που δήθεν τραυμάτισε τον κ. Πάγκαλο πετάχτηκε από τη βεράντα πάνω από την ταβέρνα προς τους συγκεντρωμένους κατοίκους από συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη του καταστήματος, μέλους του Συνδυασμού της συζύγου του κ. Πάγκαλου.

Όσο δε για την αναφορά των εχθρών του κοινοβουλευτισμού εναντίον της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης προς όφελος του φασισμού και των ΝΑΖΙ, ισχύει το απόφθεγμα «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Οι ΝΑΖΙ δεν μπήκαν ποτέ μέσα στην πόλη της Κερατέας αλλά είχαν στρατοπεδεύσει έξω από αυτή, αντίθετα οι δυνάμεις κατοχής του κ. Αντιπροέδρου προέλασαν δύο φορές μέσα στην πόλη μας αποδεικνύοντας την αλαζονεία της εξουσίας.

Η Δημοτική Αρχή και μέλη της Επιτροπής Αγώνα επισκεφτήκαμε στις 14-3-2011 τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Λιακόπουλο και συμφωνήσαμε να μεταφέρει στην Κυβέρνηση τις παρακάτω προτάσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης:

1. Να αποχωρήσουν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής από την περιοχή μας για να αποχωρήσουν και οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της Κερατέας.
2. Η Λαυρεωτική (Δήμοι Λαυρεωτικής και Σαρωνικού) είναι έτοιμη να διαχειριστεί τα δικά της και μόνο Απορρίμματα αποκλείοντας την δημιουργία ΟΕΔΑ - ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ - ΧΥΤ και κάθε άλλου είδους εγκατάστασης στον Αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου.
3. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε για την εγκατάσταση μονάδας διαχείρισης των δικών μας απορριμμάτων με σύγχρονο και επιστημονικά αποδεκτό τρόπο, σε έκταση που θα διαθέσει ο Δήμος Λαυρεωτικής στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας.

Μπορεί να μας απαντήσει ο κ. Πάγκαλος εάν θα συνηγορήσει ώστε να εφαρμοστούν οι παραπάνω προτάσεις;

Ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής
Βασίλειος Θηβαίος