Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ο πρώην δήμαρχος Κερατέας απαντά για το θέμα της απόφασης(;) του ΣτΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τον πανικό της και μόνο αποδεικνύει για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας ακόμα και το Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να παραπληροφορήσει τα ΜΜΕ και την κοινωνία σχετικά με τη δημιουργία ΧΥΤΑ σε Κερατέα και Γραμματικό...

Πιο συγκεκριμένα, αποφάσισε σήμερα να ξεθάψει από τα αρχεία του ΣτΕ και να προβάλει σα δήθεν σημερινή του απόφαση, τις παλαιότερες προσφυγές της Κερατέας της Φυλής και του Γραμματικού που αφορούν τον Περιφερειακό Σχεδιασμό του 2001 και όχι το Σχεδιασμό του 2006 και που εκδικάστηκαν το 2007.

Μετά δηλαδή από 5 ολόκληρα χρόνια τα κυβερνητικά επικοινωνιακά επιτελεία παρουσιάζουν εκείνη την απόφαση ως σημερινή με μοναδικό στόχο την παραπληροφόρηση.


Ψευδή- αναληθή και προπαγανδιστικά.
Όλα αυτά που δόθηκαν στα μέσα από το Υπουργείο είναι απόλυτα προπαγανδιστικά και παραπλανητικά μιας και μόνο στόχο έχουν να μπερδέψουν την κοινή γνώμη σχετικά με το ζήτημα.

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΣτΕ ΘΑ ΕΚΔΙΚΑΣΤΟΥΝ στις 5 ΜΑΙΟΥ 2011

Το μόνο δικαστήριο που έχει αποφανθεί για το ζήτημα είναι το ειρηνοδικείο Λαυρίου που έχει απαγορεύσει την έναρξη οποιασδήποτε εργασίας στην περιοχή της Κερατέας. Οι δε προσφυγές στο ΣτΕ θα συζητηθούν στις 5 Μαίου 2011.
Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως η προβολή παλαιότερων αποφάσεων στοχεύει στον επηρεασμό του ΣτΕ για τις επόμενες προσφυγές και εξυπηρετεί τους αντιλαϊκούς σκοπούς της κυβέρνησης.

Γνωρίζοντας ότι ο αγώνας της Κερατέας είναι και νόμιμος και δίκαιος οφείλω να καταγγείλω αυτή την απαράδεκτη κυβερνητική τακτική, να ζητήσω την επίσημη αποσαφήνιση του ζητήματος από το ίδιο το ΣτΕ και να θυμίσω πως το ΣτΕ είναι το ανώτατο όργανο της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας αυτής της χώρας και δεν μπορεί να το χρησιμοποιούν για να παραπληροφορήσουν τα Μέσα και το λαό.

Κερατέα 23 Μαρτίου 2011
ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΑΤΡΟΥ
Πρ. Δήμαρχος Κερατέας

Ο Γκέμπελς ξανακτυπά - Περί της αποφάσεως(;) του ΣτΕ

Τα απογευματινά δημοσιεύματα περί απόφασης του ΣτΕ υπέρ της κατασκευής των χωματερών, είναι αποτέλεσμα της επικοινωνιακής, ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ προπαγάνδας της κυβέρνησης. Οι αποφάσεις που επικαλούνται, έχουν παρθεί από το 2007, είναι γνωστές και αφορούν προσφυγές ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, που είχαν υποβάλει και ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΌ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΦΥΛΗ. Εκκρεμούν νέες προσφυγές που αφορούν τη ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ και την ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ για το ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ, καθώς και για τις ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ, για τις οποίες είναι γνωστό, πως έχει πάρει αναβολή η συζήτησή τους στο ΣτΕ για τις 04.05.2011 και για τις 06.06.2011 αντίστοιχα.

Η "είδηση περί αποφάσεως του ΣτΕ" σύμφωνα με πληροφορίες από δημοσιογράφους, διοχετεύτηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών στα ΜΜΕ, ως ανεπίσημη ανακοίνωση!!!


Αυτό που συνέβη σήμερα είναι η παράδοση της τότε απόφασης του ΣτΕ, το 2007, μετά από 5μιση χρόνια ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΜΜΕΝΗ!!!

Είναι κρίμα για το Συμβούλιο της Επικρατείας να παίζει το επικοινωνιακό παιγνίδι της κυβέρνησης. Είναι κρίμα να χρησιμοποιείται ο ανώτατος δικαστικός θεσμός για παραπολιτικά παιγνίδια. Πραγματικά κρίμα και ντροπή...

Αποκαλύπτεται ο ρόλος όλων μέρα με τη μέρα. 

Άξιοι και οι δημοσιογράφοι που χωρίς να επαληθεύσουν την είδηση, έσπευσαν να τη δημοσιεύσουν. Τα επόμενα γιαούρτια θα είναι για εσάς....


ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ... 

103 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΒΙΑ, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΑΠΕΙΛΕΣ...

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΚΙ ΑΛΛΟ...

ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ!!!

Υ.Γ. - Εκεί στο capital.gr και στο υπόλοιπο Μπομπολιστάν και Λαμπρακιστάν, τις δηλώσεις από τον πρώην δήμαρχο πότε τις πήρατε; Είστε ξεφτίλες όλοι σας...

103 ημέρες - Το μόνο που χρειάστηκε ήταν ένα γιαούρτι...

Προς τους "φίλους" μεγαλοδημοσιογράφους...


103 ημέρες κατοχής

103 ημέρες παρανομίας του (παρα)κράτους

103 ημέρες άγριας καταστολής και βίας

103 ημέρες εκατοντάδων τραυματιών

103 ημέρες ρίψης δακρυγόνων σε ευθεία βολή, σε αυλές σπιτιών και σε μπαλκόνια

103 ημέρες μία αποβολή και ένα έμβρυο νεκρό

103 ημέρες 37+ κατηγορούμενοι "τρομοκράτες"

103 ημέρες παραπληροφόρησης

103 ημέρες  σπατάλης εκατομμυρίων ευρώ φορολογούμενων πολιτών σε μετακινήσεις, 
       χημικά, νοσήλια, φθορές οχημάτων, διοικητική μέριμνα, περιφρούρηση καταπατητών

103 ημέρες οικονομικού αποκλεισμού της Λαυρεωτικής

103 ημέρες ήττας του (παρα)κράτους


ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ

ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ

ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ

ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ



ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΠΕΣΑΜΕ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ

ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΝΑΜΕ ΕΤΣΙ;



Υ.Γ. - Δεν θα βάζαμε υστερόγραφο, αλλά μας πρόλαβε το σημερινό άρθρο του κ. Παπαχελά στην Καθημερινή, να μας επιβεβαιώσει. Για τρεις μήνες ήταν σφόδρα εναντίον μας και ακόμα είναι. Απλά, τώρα αναρωτιέται τι γίνεται στην Κερατέα!!! Απολαύστε τον "Παραλογισμό του κ. Παπαχελά..."

Παραλογισμός στην Κερατέα

Του Aλεξη Παπαχελα

Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς συμβαίνει στην Κερατέα ή μάλλον αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για τον απόλυτο παραλογισμό που πρέπει να βρει κάποια λύση. Υποτίθεται ότι όλη η φασαρία γίνεται γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να κατασκευάσει εκεί έναν ΧΥΤΑ. Αυτήν τη στιγμή, όμως, δεν γίνεται τίποτα στην επίμαχη περιοχή, δεν κουνιέται ούτε μπουλντόζα ούτε εκσκαφέας, τίποτα. Παρ’ όλα αυτά, η Ελληνική Αστυνομία έχει δεσμεύσει ένα σημαντικό όγκο δυνάμεων εκεί χωρίς να ξέρει κανείς τι ακριβώς προστατεύει.

Σίγουρα, πάντως, ο νόμος της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν ισχύει στην περιοχή. Ο δρόμος για το Λαύριο έχει κλείσει εδώ και μήνες και το κράτος δεν τολμά να τον ανοίξει. Οι αστυνομικές δυνάμεις βλέπουν τα αυτοκίνητά τους να καίγονται, δέχονται βόμβες μολότοφ, απειλούνται με όπλα, αλλά δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα γιατί η κυβέρνηση φοβάται την κλιμάκωση της βίας, ακόμη και ένα θύμα. Δεν υπάρχει, βέβαια, άλλη ευρωπαϊκή χώρα, μα καμιά, στην οποία αυτά τα φαινόμενα να γίνονται ανεκτά χωρίς καμιά ουσιαστική τιμωρία για κανέναν. Οι κάτοικοι μπορεί να έχουν πολλά δίκια και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης οφείλουν να συζητήσουν και άλλο μαζί τους. Δεν μπορούν όμως κάποιοι εξ αυτών να συμπεριφέρονται σαν μέλη συμμοριών που δεν σέβονται τίποτα.

Αυτήν τη στιγμή, στην Κερατέα, συμβαίνει ό,τι χειρότερο. Το περιώνυμο έργο δεν προχωράει και κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα ξεκινήσει. Το κράτος και ο νόμος εξευτελίζονται καθημερινά. Οι αστυνομικοί ζουν το δικό τους δράμα και μάλιστα τη στιγμή που δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να υφίστανται όλη αυτή την ταλαιπωρία, αφού το έργο που υποτίθεται ότι προστατεύουν απλά δεν εκτελείται. Ενα μέρος των κατοίκων έχει «ξεφύγει» και έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο Φαρ Ουέστ λίγο έξω από την Αθήνα. Ενας ακόμη νεοελληνικός, παράλογος «γόρδιος δεσμός» περιμένει τη λύση του, αλλά ταυτοχρόνως γελοιοποιεί κάθε μέρα στην πράξη κάθε έννοια πολιτισμένης κοινωνίας και σοβαρού κράτους.

Κερατέα - ο δικός τους Κούρος


«Τ' αγάλματα είναι στο μουσείο», έγραφε ο Σεφέρης. Το άγαλμα όμως του «Κούρου της Κερατέας», φτιαγμένο από σκουπίδια, που εκτίθεται σήμερα έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, ξεπόρτισε.

«Γιατί τ' αγάλματα δεν είναι πια συντρίμμια», συνεχίζει ο Σεφέρης, «είμαστε εμείς».


Από το ένδοξο χθες, τον Κούρο της Κερατέας του 6ου αιώνα π.Χ. στην αίθουσα 12 του μουσείου, στο προσωρινό και πλαστικό σήμερα. Το γλυπτό από σκουπίδια, αντίγραφο του αρχαιοελληνικού αγάλματος, φιλοτεχνημένο όμως από σκουπίδια και τυλιγμένο σε νάιλον. «Θέλουμε να αναδείξουμε την αντίληψη και την "ευαισθησία" που έχει η πολιτεία απέναντι στον αρχαίο πολιτισμό. Σαν να μας λένε ότι είναι ένας σωρός από απορρίμματα», αναφέρουν οι φοιτητές από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών που εναντιώνονται με τον τρόπο αυτό στην κατασκευή ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο Οβριόκαστρο Κερατέας.


Η κατασκευή του Κούρου διήρκεσε περίπου δύο εβδομάδες. Όπως λένε οι φοιτητές, «σκοπός μας δεν ήταν να φτιάξουμε ένα ομοίωμα του Κούρου που έχει βρεθεί στην Κερατέα, αλλά ένα άγαλμα που να έχει αναφορά στον Κούρο έτσι όπως αυτός φαντάζει στα μάτια μας με την τυχόν υλοποίηση του ΧΥΤΑ». Παρ' όλο που υπήρχαν σκέψεις για να εκθέσουν τον Κούρο έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, όπως λένε, «θεωρούμε ότι η κοινωνία αναπτύσσεται μέσα από τον πολιτισμό και όχι μέσα από τη γραφειοκρατία τού εκάστοτε υπουργείου». Οι φοιτητές που συμμετείχαν στην κατασκευή του Κούρου είναι οι: Μαρία Θηβαίου, Μαριλένα Αλιγιζάκη και Αντρέας Κοκκαλιάρης

Αλ. Κυρ.