Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

15 ΧΡΟΝΙΑ (1996 – 2011) Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ, ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Από το 1996 έχει ξεκινήσει ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας κατά της χωροθέτησης ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου. Εκτός από τις πολλές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, διαδηλώσεις, ημερίδες, πρωτοβουλίες, που έχουν αναλάβει ως τώρα ο Δήμος Κερατέας, η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα κατά του ΧΥΤΑ και φορείς της πόλης, μεγάλη έμφαση δόθηκε στον τομέα του πολιτισμού με:
















• Εκδόσεις βιβλίων όπως το βιβλίο «Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ» (Δήμος Κερατέας – Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αν.Αττικής 2007) βιβλίο που έχει φθάσει από τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον Φεβρουάριο του 2008, ως τον Εισαγγελέα Εφετών για απόδοση ευθυνών σε αυτούς που χωροθέτησαν, το φωτογραφικό λεύκωμα «ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ» (έκδοση των συλλόγων Χρυσή Τομή – Γεροπλάτανος 2009 με χορηγία του Δήμου).



• Την δημιουργία δυο ντοκιμαντέρ, το ένα από την τηλεοπτική εκπομπή «ΦΩΤΟΣΦΑΙΡΑ» και το άλλο το ωριαίο ντοκιμαντέρ «ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ» (παραγωγή Δήμου Κερατέας, Νομαρχίας Αν.Αττικής 2010) που παίζεται με επιτυχία σε Ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ ντοκιμαντέρ. 


 • Το τεράστιο πλήθος μουσικών συναυλιών με αφιλοκερδή συμμετοχή καλλιτεχνών και με πρωτοβουλία που πήραν κυρίως οι συντοπίτες μας Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Άλκης Κωνσταντόπουλος. Ειδικά το φεστιβάλ Οβριοκάστρου έγινε για 3 χρόνια (2008, 2009, 2010) στο χώρο που προορίζεται για ΧΥΤΑ με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Κερατέας και μεγάλη συμμετοχή κοινού και ιδιαίτερα νεολαίας.


• Έμμεσες εκδηλώσεις που σχετίζονται με την υπεράσπιση του αρχαιολογικού μας χώρου, όπως το Συμπόσιο για τον Θεμιστοκλή στην Κερατέα (Μάρτιος 2010) και ανίδρυση προτομής του στην κεντρική πλατεία της πόλης, την βοήθεια του Δήμου μας στην ανασκαφή από το ΕΜΠ στο Αρι (όπου και ο αρχαίος Δήμος Φρεαρρίων πατρίδα του Θεμιστοκλή), την επίσκεψη μαθητών της Κερατέας στο Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο, όπου εκτίθεται η Θεά του Βερολίνου (εύρημα από την Κερατέα)κ.α.

• Ακόμη στο Οβριόκαστρο φιλοξενήθηκε και ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αστρονόμων (13/6/2009) σε μια βραδιά που περιλάμβανε ομιλίες, ουράνια παρατήρηση για το κοινό με τηλεσκόπια.








• Από τις 11 Δεκεμβρίου 2010 ημέρα της εισβολής των ΜΑΤ στην Κερατέα, οι εκδηλώσεις πολιτισμού σαν μορφή αγώνα είναι στην ημερήσια διάταξη με προβολή πολλών ντοκιμαντέρ, με χάπενιγκς, θέατρα δρόμου, αφηγήσεις παραμυθιών, μικρές και μεγάλες συναυλίες, με την αφιλοκερδή πάντα συμπαράσταση των καλλιτεχνών. Ξεχωρίζουμε την μεγάλη συναυλία στις 23 Δεκεμβρίου 2010 σε μια λαοθάλασσα με πλήθος καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα και στις 29 Δεκεμβρίου 2010 με την υποδοχή των νέων φοιτητών της Κερατέας και το συγκρότημα του Σπύρου Μπρέμπου από την Χασιά με αρβανίτικα τραγούδια…Καθώς και την εικαστική παρέμβαση ομάδας της Α.Σ.Κ.Τ ενάντια στον ΧΥΤΑ μπροστά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών την Τρίτη 22 Μαρτίου 2011 με την κατασκευή του Κούρου της Κερατέας από σκουπίδια.


Στις 8-9-10 Απριλίου 2011 το KERATEA art resistance festival μια ιδέα που έπεσε στα μπλόκα, έρχεται σαν επιστέγασμα όλων των προηγούμενων να δώσει μια άλλη διάσταση στον αγώνα της Κερατέας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους καλλιτέχνες που αφιλοκερδώς συμμετέχουν και το εξαιρετικό νέο κόσμο του διαδικτύου που είναι συμπαραστάτης μας, με αγωνιστικότητα, έμπνευση, φρεσκάδα και χιούμορ.


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ – ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Η σελίδα του φεστιβάλ: kerateaartres1stance.blogspot.com

Διαδημοτική συγκέντρωση συμπαράστασης - Ψήφισμα δήμου Μαρκοπούλου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα ενάντια
στην κατασκευή ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο.

Ο Δήμος Σαρωνικού σε συνεργασία με τους Δήμους Λαυρεωτικής, Μαρκοπούλου, Κορωπίου, Παιανίας – Γλυκών Νερών, αλλά και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο, διοργανώνει την Κυριακή 3 Απριλίου 2011 και ώρα 11:00 π.μ. στη διασταύρωση της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών -Σουνίου με τη λεωφόρο Καλυβίων (φανάρια - Λαγονήσι), συγκέντρωση διαμαρτυρίας - συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας και του Δήμου Λαυρεωτικής γενικότερα, οι οποίοι εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες βρίσκονται στους δρόμους και αντιστέκονται ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο.

Οι Δήμοι Σαρωνικού, Λαυρεωτικής, Μαρκοπούλου, Κορωπίου και Παιανίας- Γλυκών Νερών καλούν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων να βρεθούν στο σημείο της συγκέντρωσης για να εκφράσουν έμπρακτα την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Λαυρεωτικής, οι οποίοι ζητούν να μην κατασκευαστεί ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου, να απομακρυνθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή και να ξεκινήσει διάλογος με την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα αναζήτησης επιστημονικά αποδεκτής, περιβαλλοντικά ορθής, οικονομικά βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης λύσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής.


ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ Πέτρος Φιλίππου

ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ Κώστας Λεβαντής

ΚΟΡΩΠΙΟΥ Δημήτρης Κιούσης

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ Σωτήρης Μεθενίτης

ΠΑΙΑΝΙΑΣ – ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ Δημήτρης Δάβαρης



Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ

====================================================================

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, 30-03-2011.    
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                             
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                    
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ 

ΨΗΦΙΣΜΑ.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου εκφράζει για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του, στους αγωνιζόμενους δημότες και κατοίκους της Κερατέας, που μάχονται για την αποτροπή κατασκευής του ΧΥΤΑ στην περιοχή ¨Οβριόκαστρο¨ Κερατέας, του νέου Δήμου Λαυρεωτικής και μάλιστα αφού  προτείνονται εύλογα, άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Θεωρούμε ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος, βασίζεται σε ισχυρά ιστορικά, πολιτιστικά, νομικά και πολιτικά επιχειρήματα και ταυτόχρονα υποστηρίζεται από μια θεμελιωμένη αντιπρόταση, για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Κατόπιν αυτών, καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ απ’ την επίμαχη περιοχή και ταυτόχρονα να ανοίξουν οι δρόμοι και να μην εκτελούνται εργασίες, ώστε να  ανοίξει έναν ειλικρινή διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να εξευρεθεί μια κοινά  αποδεκτή λύση, χωρίς βία, καταναγκασμούς και την δημιουργία παράλογων συνθηκών εμφυλίου πολέμου, με απρόβλεπτη τελική κατάληξη.

Ο τεκμηριωμένος πολιτικός και επιστημονικός διάλογος, πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσει την επιζητούμενη ορθή λύση, έστω και την ύστατη στιγμή!

Για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαρκοπούλου

ο Δήμαρχος

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΙΣ 6 μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΥΡΙΟΥ !!!

Λαύριο 31/3/2011

Ο σύγχρονος δικτάτορας με την πολιτική περιβολή επιτέλους σήμερα έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και τι εννοούσε με τη φράση «πάση θυσία»!
Στις 3.45 το πρωί (31/3/2011) 25 άνδρες (;) των ΜΑΤ κατευθύνθηκαν στο ΜΠΛΟΚΟ του Λαυρίου, όπου βρίσκονταν μέσα στα πρόχειρα παραπήγματα περίπου 8 άτομα, κάτοικοι του Λαυρίου.
Αυτό που διαδραματίστηκε είναι αδύνατον να περιγραφεί αφού είναι ασύλληπτο ακόμα και για αστυνομική ταινία! Ανά 2 άτομα οι άνδρες των ΜΑΤ έμπαιναν στο πρόχειρο κατάλυμα, ξυλοκοπούσαν άγρια τους παρευρισκόμενους και αποχωρούσαν. Επί αρκετή ώρα τα ζεύγη των αστυνομικών διαδέχονταν το ένα το άλλο ξυλοκοπώντας και κραυγάζοντας «μέχρι το πρωί θα έχετε πεθάνει όλοι!»


Ένα άτομο νοσηλεύεται σε κεντρικό νοσοκομείο των Αθηνών σε σοβαρότατη κατάσταση, ενώ υπάρχουν και άλλοι ελαφρότερα τραυματισμένοι.
Ανηλεώς ξυλοκοπήθηκε ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, που είναι κατάμαυρος σε όλο το σώμα! Παρά τη δήλωση της ιδιότητάς του έγινε αντικείμενο άγριας κακοποίησης, ενώ έγιναν και σημαντικές φθορές στο αυτοκίνητό του.
Η βία με ευθύνη της Κυβέρνησης και του κ. Ραγκούση εγκαταστάθηκε στη Λαυρεωτική! Το ερώτημα όμως είναι για ποιο λόγο παραμένουν στον τόπο μας οι βιαστές της αξιοπρέπειας, της τιμής και της ζωής μας! Ποιους εξυπηρετούν; Τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτή την επιμονή; Τι φυλάνε οι δυνάμεις των ΜΑΤ 111 ημέρες στην Κερατέα αφού τα μηχανήματα είναι καμένα και οι αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Λαυρίου απαγορεύουν κάθε εργασία στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου;
Τα κτήματα μας τα προσέχουμε και μόνοι μας! Η αστυνομία πρέπει να προστατεύει τους πολίτες και όχι να μετατρέπεται σε αγροφύλακα! Εξάλλου η κυβέρνηση κατάργησε τους αγροφύλακες!
Για μια ακόμα φορά ζητάμε από την Κυβέρνηση να μας προστατεύσει από την Αστυνομία! Να απομακρύνει από τον τόπο μας τους δήθεν προστάτες μας, εκτός κι αν ισχύει η φράση «ο δολοφόνος γυρίζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος!»
Ζητάμε επίσης να γίνει δεκτή η πρότασή μας για διαχείριση των απορριμμάτων της Λαυρεωτικής από εμάς τους ίδιους, σε τόπο που ήδη έχουμε υποδείξει και με σύγχρονη και επιστημονικά διασφαλισμένη μέθοδο.
Προτείνουμε λύση όταν κανείς άλλος δεν τολμά! Ας τολμήσει η Κυβέρνηση! Το κέρδος για όλους θα είναι σημαντικό!
Κύριε Υπουργέ,
Η λύση είναι στο χέρι σας και είναι πολύ απλή, αρκεί ο ρεβανσισμός και ο αυταρχισμός να βγουν από τη σκέψη σας! Εξάλλου σε ανθρώπους απευθύνεστε…όχι σε σκουπίδια!

Οι "μπράβοι" των ΜΑΤ "τα σπάνε" στο Λαύριο...

“Για άλλη μια φορά η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαίωσε το λόγο που όλοι οι αστυνομικοί αποκαλούνται στην καθομιλουμένη «μπάτσοι». Οι άνθρωποι που ορκίστηκαν μπροστά στην ελληνική σημαία να προστατεύουν τους υπόλοιπους πολίτες αυτής της χώρας έδειξαν τον δρόμο....προς τα πίσω όμως. Έδειξαν προς σκοτεινά χρόνια που είχαν άλλες δυνάμεις και δυνατότητες και δυστυχώς κάποιοι αναπολούν και (δυστυχώς πάλι) άλλοι παραλληλίζουν με την σημερινή μας κατάσταση.



Στο μπλόκο του Λαυρίου, τα ξημερώματα της Πέμπτης, μια δύναμη 25 και άνω αστυνομικών των ΜΑΤ εισέβαλαν στα 2 σπιτάκια αιφνιδιάζοντας τους 5 παρευρισκόμενους οι οποίοι έπιναν κρασί. Αφού έριξαν μέσα ένα δακρυγόνο, μπήκαν στα σπιτάκια και χτύπησαν στο «ψαχνό». Οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής στριμωγμένοι και ανήμποροι να αντιδράσουν υπέμειναν βάναυσο ξυλοδαρμό, ο οποίος συνεχίστηκε και έξω από τα σπιτάκια όπου και τους έσυραν.



Μεταξύ τους ένα κύριος 65 ετών με καρδιακά προβλήματα και ένας νεότερος (30 ετών) ο οποίος μεταφέρθηκε σε Γενικό Νοσοκομείο για να διαπιστωθεί αν έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές ή θωρακικές κακώσεις που έθεταν σε κίνδυνο την ζωή του. Τα τραύματα στα πόδια του είναι τόσο έντονα και πολλά, όπου υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας θρόμβου, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει καρδιακή εμβολή κάτι που θα αποβεί μοιραίο για το νέο, ο οποίος καμία στιγμή δεν αντιστάθηκε ή επιχείρησε να βλάψει τα «όργανα» της προστασίας του Έλληνα πολίτη.



Η επίθεση σταμάτησε ύστερα από τρεις προσπάθειες του υπεύθυνου της διμοιρίας να την ανακαλέσει και στην 3η προσπάθεια η απόγνωση στην φωνή του (αν και καλύφθηκε με το αυστηρό ύφος μιας εντολής) ήταν έντονη. Είμαστε σίγουροι ότι για κάποια εφιαλτικά κλάσματα του δευτερόλεπτου ένοιωσε ότι είχε χαθεί ο έλεγχος και ότι οι μπάτσοι του θα έβγαζαν το άχτι τους για την ταλαιπωρία τους 3 μήνες τώρα, σε λίγους ανθρώπους, θα τους σκότωναν, θα τους έκαναν μάρτυρες και μετά το παιχνίδι θα άλλαζε κατηγορία. Αυτό θέλει η κυβέρνηση? Αυτό είναι το «πάση θυσία». Αμφιβάλλω.



Τα «όργανα της τάξης», αυτοί που φωνάζουν ρυθμικά το «Αλέξη, Αλέξη» όταν είναι αντιμέτωποι με κατοίκους σε οδομαχίες, παρά λίγο να δημιουργήσουν έναν ακόμα «Αλέξη». Μέχρι εκεί φτάνει η νοημοσύνη των ανωτέρων? (Γιατί αν αυτή η επίθεση ήταν αυτόβουλη επιλογή μιας διμοιρίας τότε έχει χαθεί ο έλεγχος και εντός της αστυνομίας και αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο) Νομίζουν ότι με τέτοιες «καταδρομικές» θα κάμψουν την αντίσταση των κατοίκων? Ότι θα φοβηθούν και θα κρυφτούν στα σπίτια τους μέχρι να περάσει η μπόρα?

Αυτό ήταν αντίποινα για κάτι?

Θα θέλαμε ένας αναλυτής της αστυνομίας ή κάποιος που είναι αποστασιοποιημένος από όλα αυτά να μας πει τι επιχειρησιακό στόχο είχε αυτή την αποστολή των ΜΑΤ και πως συμβάλλει στην θετική έκβαση της αποστολής τους στην Λαυρεωτική.



Λίγες ώρες αργότερα ο Περιφερειάρχης Αττικής μέσω του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ ζητάει από τον Δήμαρχο να συμβάλει ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση? Έτσι θα εκτονωθεί η κατάσταση? Με δολοφονικές επιθέσεις σε κατοίκους? Δεν καταλαβαίνουν ότι χτυπώντας έναν, 5 παραπάνω θα βγουν στον δρόμο την άλλη μέρα?



Σε όλες τις καταδρομικές επιθέσεις που έγιναν στην αστυνομία, ουδέποτε υπήρξε τραυματισμός. Μόνο υλικές ζημιές. Μετά από αυτό μπορεί οι «άγνωστοι-ΟΥΚΑΔΕΣ-ΟΥΦΟ» να σταματήσουν να είναι τόσο προσεκτικοί, αφού ούτως ή άλλως οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής είναι αποδέκτες δολοφονικής βίας, δεν έχουν τίποτα να χάσουν πια.



Η έννοια του έννομου κράτους έχει καταλυθεί εδώ και πολύ καιρό πλέον. Και αυτή η κατάσταση δεν εκφράζεται τώρα στην Κερατέα και στην παράνομη κατασκευή του ΧΥΤΑ αλλά εδώ και πολλά χρόνια σε όλη την Ελλάδα. Βατοπέδι, Siemens, Υποβρύχια...ο έλληνας πολίτης (και μέσα σε αυτούς ο έλληνας αστυνομικός) βλέπει την εξουσία να κλέβει και να μην «ανοίγει μύτη», νοιώθει ότι ζει σε κράτος ατιμωρησίας. Έτσι λοιπόν ο έλληνας πολίτης θα «κλέψει» το κράτος και ο έλληνας αστυνομικός θα συμπεριφερθεί σαν άγριο ζώο (δεν λεω γουρούνι, γιατί τα γουρούνια είναι ήσυχα ζώα) γιατί υποσυνείδητα εφόσον ο «μεγάλος» δεν τιμωρείται θεωρεί ότι δεν θα τιμωρηθεί ο ίδιος, ο «μικρός».



Δεν μπορεί η αστυνομία να «καταγγέλλει» ότι καταφεύγει σε βία επειδή τους ρίχνουνε μολότωφ οι κάτοικοι. Στο μπλόκο του Λαυρίου σήμερα τα ξημερώματα δεν μύριζε βενζίνη, μύριζε θυμός, τεστοστερόνη, το αίμα του πληγωμένου αστυνομικού εγωισμού και το αίμα των πληγωμένων Ελλήνων πολιτών.



Καλή τύχη σε όλους μας....θα την χρειαστούμε."



ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Ελεύθερος ο συμπολίτης μας από το Λαύριο με περιοριστικούς όρους την
απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την παρουσία στις αρχές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Οκτώ τραυματίες στο μπλόκο του Λαυρίου

Επίθεση από διμοιρία των ΜΑΤ που σταθμεύουν στην περιοχή του Οβριοκάστρου δέχθηκαν λίγο μετά τις 3 και μισή τη νύχτα 8 άτομα τα οποία βρίσκονταν ως ομάδα περιφρούρησης στο μπλόκο του Λαυρίου. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των πολιτών της Λαυρεωτικής, περίπου 25 αστυνομικοί των ΜΑΤ που έφτασαν με λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλαν ουρλιάζοντας στα δύο προκατασκευασμένα κιόσκια και άρχισαν με απίστευτα βίαιο τρόπο να ξυλοκοπούν τους κατοίκους, ηλικιωμένους στο σύνολό τους, ενώ προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές στο μπλόκο. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, οι αστυνομικοί τους οδήγησαν όλους σε ένα ξύλινο παράπηγμα που λειτουργεί ως κυλικείο και έμπαιναν μέσα δύο – δύο για να εκτονώσουν την οργή τους στα σώματα των κατοίκων. Ο ένας από τους κατοίκους του Λαυρίου, λίγο έλειψε να πάθει ανακοπή καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του. Όταν αποχώρησαν οι αστυνομικοί, οι 8 τραυματίες κάλεσαν σε βοήθεια και μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πηγή: lavreotiki.com

Εικόνες και σκέψεις από τον φίλο Σπύρο Τσακίρη

Thnx Σπύρο...




























































Τρίτη 29 Μαρτίου του 2011, μια μέρα που πολλοί θα πρέπει να θυμούνται.
Κάποιοι, γιατί απέδειξαν πως τίποτα ΔΕΝ είναι ανίκητο εάν υπάρχει συσπείρωση και αλληλεγγύη. Μόνο η βλακεία είναι ανίκητη. Και αυτό θα πρέπει να το θυμούνται κάποιοι άλλοι, που δυστυχώς αυτοί οι κάποιοι άλλοι είναι αυτοί που κυβερνούν αυτή την ταλαίπωρη χώρα.
Πόσο βλάκας πρέπει να είναι κανείς, για να στίσει μια τέτοια γιγάντια επιχείρηση καταστολής, για να ανοίξει έναν δρόμο, που εύκολα μπορεί να ξανακλείσει...
πόσο ανόητος μπορεί να είναι κάποιος και να μετατρέπει φιλήσυχους ανθρώπους σε πολεμιστές. Και εχτές οι κάτοικοι της Κερατέας ήταν όντως πολεμιστές, με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Μόνοι τους, χωρίς βοήθεια από πουθενά, ούτε καν από τους όμορους δήμους. Και δεν ήταν διακόσιοι νοματαίοι, ούτε τετρακόσιοι, ούτε χίλιοι. Ήταν όλο το χωριό.
Και το χωριό αντιστάθηκε και το χωριό νίκησε και το χωριό απάντησε στις δηλώσεις του Ραγκούση για το ότι τα έργα για τον ΧΥΤΑ θα γίνουν έτσι ή αλλιώς.
Το ''έτσι'' το είδαμε, εσείς κυβερνώντες ανοίξτε τα ματάκια σας να δείτε το ''ΑΛΛΙΩΣ''.