Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ (χάσαμε το νούμερο)


Πορεία Αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαο της Κερατέας

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2011 καλούμε σε πορεία « Αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Κερατέας» στις 11:30 π.μ. από το Άγαλμα Βενιζέλου. Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή αστυνομική επιχείρηση και την απροκάλυπτη επίθεση ακατάβλητους στους κατοίκους της Κερατέας.
Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση που εκχωρεί την διαχείριση των απορριμμάτων σε αδίστακτα ιδιωτικά συμφέροντα.
Η Κυβέρνηση και η μνημονιακή πολιτική γεμίζουν την Θεσσαλονίκη σκουπίδια.

·        ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
·        ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ
·        ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
·        ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΩΝ
·        ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥΣ

Επιβάτες Θεσσαλονίκης
Επιτροπές Ακρίβεια-stop
Πρωτοβουλία κατοίκων Τούμπας
Πρωτοβουλία κατοίκων Ωραιοκάστρου
Πρωτοβουλία αγώνα Δυτικών Συνοικιών
Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα
Επιτροπή Αγώνα ανέργων Θεσσαλονίκης

Περιφερειακό σχήμα : Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα
Περιφερειακό σχήμα : Αντικαπιταλιστική Αριστερά

Δημοτική κίνηση : Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη
Δημοτική κίνηση : Εργατική Αντεπίθεση Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Δημοτική κίνηση : Θεσσαλονίκη της Ανατροπής

Μετά την πορεία οι «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» θα κάνουν παρεμβάσεις στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ καλώντας τους συνεπιβάτες τους να μην πληρώσουν εισιτήριο μέχρις «η κυβέρνηση και ο ΟΑΣΘ να πάρουν πίσω το χαράτσι».Ο αγώνας συνεχίζεται...
===================================================================

Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος Καρπενήσι Ευρυτανίας

Μήνυμα συμπαράστασης προς τους κατοίκους της Κερατέας και της Λαυρεωτικής

Ως ευαίσθητοι περιβαλλοντικά και ενεργοί πολίτες, νιώθουμε την ανάγκη συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα της Κερατέας, της Λαυρεωτικής και της ευρύτερης περιοχής.
Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στάση της κατασταλτικής πολιτικής της κυβέρνησης, στο βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων.
Η Δημοκρατία δεν επιβάλλεται με ΔΝΤ , τρομοκρατία και ΜΑΤ.

Είμαστε δίπλα σας
===================================================================

Κερατέα: Μια μάχη που μας αφορά όλους.


Η ιστορία λίγο-πολύ γνωστή, παρά τα απαράδεκτα και ξεδιάντροπα ψέματα των Μ.Μ.Ε. Ένας ΧΥΤΑ (και όχι ΧΥΤΥ), σαν και αυτούς που στην υπόλοιπη Ευρώπη πια καταργούνται, επιβάλλεται με τη βία σε μία περιοχή μεγάλης αρχαιολογικής και οικολογικής αξίας, και σε μια περιοχή που άνθρωποι ζούνε και μεγαλώνουν τα παιδιά τους, ερωτεύονται, παίζουν. Ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός, αδηφάγος και αδυσώπητος, απέναντι σε πέντε χούφτες ανθρώπων.

Και όμως. Πάνω από εκατό μέρες από την κήρυξη αυτού του μικρού πολέμου, οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής αντιστέκονται ενάντια στην ακόρεστη καταστροφικότητα ενός ετοιμόρροπου καπιταλισμού. Ακούραστα και παρά τις συνεχής συγκρούσεις, παρά την συνεχή καταστολή και την ακατάπαυστη κρατική προπαγάνδα, ο αγώνας καλά κρατεί.

Τα θύματα πολλά και όλο και πληθαίνουν. Μάλιστα, τα ξημερώματα της Πέμπτης 30 Μαρτίου , μια αστυνομική ομάδα άνω των 25 ατόμων επιτίθεται αιφνιδιαστικά στα οκτώ άτομα που περιφρουρούσαν το μπλόκο του Λαυρίου, και βγάζει τα απωθημένα της για ώρα πάνω στα σώματα των κατοίκων, αφήνοντας τους βαριά τραυματισμένους. Είναι άραγε και αυτό ένα «μεμονωμένο περιστατικό»; Είναι άλλη μια λυπηρή εξαίρεση;

Όχι. Είναι πια ξεκάθαρο και πέρα από κάθε αμφιβολία πως η κοινωνία ολόκληρη βρίσκεται υπό καθεστώς πολιορκίας, με το κράτος να ξυλοκοπά, να δηλητηριάζει με χημικά και να προσαγάγει όποιον στέκεται εμπόδιο στην άκρατη λεηλασία των ζωών μας. Απέναντι σε αυτήν την επίθεση, ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας δεν είναι απλά μια μάχη για την περιοχή τους, αλλά ένας αγώνας για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία. Αυτός ο αγώνας είναι και δικός μας.

Σε μια χρονική περίοδο που η κοινωνία αγκομαχά και καταρρέει κάτω από τα βάρη μιας οικονομικής κρίσης, ο στρατός καταστολής ξεχύνεται να υπερασπιστεί τα συμφέροντα πολιτικών και εργολάβων. Είναι λοιπόν και δικιά μας υποχρέωση, ως κάτοικοι, ως μέλη της κοινωνίας, ως άνθρωποι, να εκδηλώσουμε έμπρακτα την συμπαράσταση μας σε αυτούς που αγωνίζονται. Οι κάτοικοι της Κερατέας δεν αγωνίζονται μόνο για μια ελεύθερη Κερατέα, αγωνίζονται για όλους μας.

Αλληλεγγύη με κάθε δυνατό μέσο στον δίκαιο αγώνα των ανθρώπων αυτών, και στο αυτονόητο δικαίωμά τους να μην επιτρέπουν την κατασπάραξη των ζωών τους.

Αλληλεγγύη σε κάθε αντιστεκόμενο.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Λαυρεωτικής ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ και την αστυνομική κατοχή της περιοχής τους.




Συνέλευση κατοίκων Βύρωνα- Καισαριανής- Παγκρατίου




====================================================================

Κι ένα ποίημα
Στην ΚΕΡΑΤΙΑ γεννήθηκε
ο αγώνας....η φιλία....
η ντομπροσύνη......η λευτεριά....
και η φιλοξενία....
Τραγούδι... κάνει η ΚΕΡΑΤΙΑ..
κάθε χαρά και πόνο....
και μας φωνάζει...ΟΛΟΙ ΕΔΩ....
να διώξουμε.....τον τρόμο....
ΟΙ ΚΕΡΑΤΙΩΤΕΣ....ξέρουνε...
πως είναι πρωτοπόροι.....
στη λεβεντιά στην πρόοδο....
πάντα σημαιοφόροι.......

Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΤΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ.........

ΜΔΓ.....


Περί διαβούλευσης - Ανοικτή επιστολή...

Προς τον κ. Πρωθυπουργό,
Προς κάθε αρμόδιο και αναρμόδιο Υπουργό,
Προς κάθε ασκούντα Δημόσια εξουσία.
 
Κερατέα 30-3-2011
      
Τρεις και πλέον μήνες αναρωτιέμαι, γιατί η Κεντρική Εξουσία αρνείται να προβεί σε διάλογο με την αιρετή Αρχή του πρώην Δήμου Κερατέας, νυν Δήμου Λαυρεωτικής, σχετικά με την δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α. στην Κερατέα και μάλιστα σε κηρυγμένο με ΦΕΚ Αρχαιολογικό χώρο, τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και όχι μόνο;
     
Που πήγε η περίφημη «διαβούλευση»; λέξη που εσείς Κύριε Πρωθυπουργέ εισαγάγατε στο λεξιλόγιό σας προεκλογικά και δεν χάνετε ευκαιρία να επαναλαμβάνετε από τότε;

Η απορία μου λύθηκε σήμερα όταν, φορτισμένη και αγανακτισμένη από τα γεγονότα τριών και πλέον μηνών στην Κερατέα και την ανατριχιαστική πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση «ο Χ.Υ.Τ.Α. Κερατέας θα προχωρήσει πάση θυσία», άνοιξα ένα ερμηνευτικό λεξικό της νεοελληνικής γλώσσας (Εκδόσεις Παγουλάτου), για να δω μήπως εγώ δεν ερμηνεύω σωστά την λέξη.

Σύμφωνα λοιπόν με το λεξικό, η λέξη διαβούλευση έχει τρεις (3) ερμηνείες:

1) Σκέψη. (Ανύπαρκτη στους κυβερνώντες).

2) Συζήτηση, σύσκεψη (Επίσης ανύπαρκτη με την κοινωνία).

3) Μυστική προετοιμασία σχεδίου με κακό σκοπό. (Εδώ είμαστε).
   
 Έλεος!  Όχι άλλη διαβούλευση! Χορτάσαμε!
  Διάλογο ειλικρινή και εποικοδομητικό θέλουμε!
 
                                             
Με τιμή

Δάφνη Ξούρα-Ιατρού.

Δημότης Λαυρεωτικής, κάτοικος Κερατέας

εργαζόμενη και μητέρα



                                      Η κυβέρνηση κάνει διάλογο στην Κερατέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αν. Αττικής Δελτιο τύπου 31/3/2011

Επίθεση στο μπλόκο του Λαυρίου:

το κράτος αυταρχικοποιείται με πρακτικές φασιστικού χαρακτήρα και μεθόδους συμμοριών απέναντι στους αγωνιζόμενους

Καταγγέλλουμε την νέα φασιστική ενέργεια των αστυνομικών δυνάμεων στο μπλόκο του Λαυρίου στις 3.30πμ την Πέμπτη 31/3. Μια μόλις μέρα από τη δεύτερη εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη της Κερατέας, δύο διμοιρίες ΜΑΤ εισέβαλαν στο στέκι του μπλόκου του Λαυρίου και ξυλοκόπησαν άγρια τους 11 αγωνιστές, ανάμεσά τους και μεγάλης ηλικίας ανθρώπους, οι οποίοι ξενυχτούσαν περιφρουρώντας το μπλόκο. Στη συνέχεια έκαναν καταστροφές στο στέκι και έφυγαν αφού έβαλαν φωτιά, τη στιγμή που αφήσαν μέσα, λιπόθυμους αγωνιστές που χτύπησαν. Αποτέλεσμα να μεταφερθούν 8 αγωνιστές στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες και οι 4 από αυτούς να παραμείνουν για νοσηλεία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης τους.

Η ενέργεια αυτή ξεπερνάει κάθε προηγούμενο στην βάρβαρη καταστολή που βιώνει ο αγώνας της Λαυρεωτικής ενάντια στην κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Οβρυόκαστρο.

Η κυβέρνηση, παραβιάζοντας ακόμα και τις αποφάσεις του δικαστηρίου, μετά τη χρήση όλων των μέσων καταστολής εδώ και τρισίμιση μήνες (χημικά, πλαστικές σφαίρες, συλλήψεις με κατασκευασμένες κατηγορίες), μετά την εντολή για εισβολή στην πόλη της Κερατέας δύο φορές, οδηγεί και καλύπτει τις αστυνομικές δυνάμεις να δρουν με φασιστικό, δολοφονικό τρόπο και πρακτικές συμμορίας με στόχο την τρομοκράτιση και φυσική εξόντωση αγωνιστών.

Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για την δράση των ΜΑΤ στην περιοχή. Έχει την πλήρη ευθύνη για την παραπέρα αυταρχικοποίηση του κράτους και την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας καθώς βλέπει ότι δεν μπορεί να κάμψη τους αγωνιστές της Λαυρεωτικής και να περάσει τα εγκληματικά της σχέδια στην περιοχή της Κερατέας.

Τη στάση αυτή καθοδηγούν οι υπεύθυνοι υπουργοί της:

ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάγκαλος με τις εμπρηστικές του δηλώσεις

ο υπ. εσωτερικών Ραγκούσης όταν δηλώνει ότι θα γίνει το έργο «πάση θυσία»,

η παραληρηματική χουλιγκανική ψευδολογία της Τζάκρη και

ο υπουργός δημόσιας τάξης Παπουτσής που ως υπεύθυνος υπουργός για τις αστυνομικές δυνάμεις σε δηλώσεις την ίδια μέρα όχι μόνο παρείχε πλήρη κάλυψη στη δράση των αστυνομικών δυνάμεων στη Λαυρεωτική αποσιωπώντας πλήρως το τελευταίο δολοφονικό και φασιστικού τύπου περιστατικό αλλά προχώρησε σε νέα επίθεση προς τους αγωνιστές στην Κερατέα απειλώντας με σύρσιμο των «υπευθύνων» στα δικαστήρια!!!

Αυτή η τακτική, χουντικής έμπνευσης, χαρακτηρίζει τη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε όλους τους αγωνιζόμενους ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που θέλουν να επιβάλουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Η κυβέρνηση δείχνει ότι δε θα διστάσει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο – «πάση θυσία» - προκειμένου να τσακίσει κάθε αντίσταση και να διαμορφώσει το έδαφος για το πέρασμα των σχεδίων της και του νέου πακέτου ακόμα πιο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων που συμφώνησε στην πρόσφατη σύνοδο στην ΕΕ.

Ο αγώνας στην Κερατέα και ευρύτερα στη Λαυρεωτική βρίσκεται σε αποφασιστικό σημείο και ο ηρωισμός του αποτελεί παράδειγμα που πρέπει να στηριχτεί από όλους τους φορείς για να φτάσει στη ΝΙΚΗ.

Είναι τώρα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ,

να συντονιστούν σε κοινό μέτωπο οι κοινωνικές αντιστάσεις και οι αγώνες για να διώξουν την κυβέρνηση – ΕΕ και ΔΝΤ μαζί με την βάρβαρη πολιτική τους και μαζί με κάθε επίδοξο διαχειριστή αυτής της πολιτικής.

Κάτω η χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου

===================================================================

ΠΕΜΠΤΗ 31/3 ΣΤΙΣ 18:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Η πρωτοβουλία αντίστασης Ξάνθης συμπαραστέκεται έμπρακτα στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και πραγματοποιεί παρέμβαση- μικροφωνική στο κέντρο της πόλης!

Ο αγώνας που δίνετε στην Κερατέα είναι και δικός μας. Να ξέρατε πόση δύναμη μας δύνετε κάθε φορά που αντιπαρατίθεστε με τη βαρβαρότητα του κρατικού μηχανισμού! Η Κερατέα είναι πλέον οδηγός σθένους και ανυποχώρητου αγώνα για όλους όσους αγωνιζόμαστε στους τόπους μας!!! Κρατάτε γερά μέχρι τη νίκη!!!



ΣΠΕΙΡΑΤΕ ΑΝΕΜΟΥΣ,
ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΤΕ ΘΥΕΛΛΕΣ..

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ


Το όργιο καταστολής στην Κερατέα συνεχίζεται. Την Τρίτη, 29/3/2011 και ενώ ο αγώνας των κατοίκων ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ συνεχίζεται, οι δυνάμεις καταστολής του κράτους, ως σύγχρονες δυνάμεις κατοχής εισβάλουν για μια ακόμη φορά στην πόλη της Κερατέας.
Δεκάδες πάνοπλες διμοιρίες ΜΑΤ, ομάδες ΔΙΑΣ και ελικόπτερα της αστυνομίας σφυροκοπούσαν για ώρες τους αγωνιστές κατοίκους με πλαστικές σφαίρες, αύρες νερού και όλων των ειδών τα χημικά.
Είναι πασιφανές πως το αστικό κράτος, ειδικότερα σε μια κρίσιμη περίοδο, δε θα αφήσει χωρίς βάρβαρη καταστολή καμία κοινωνική και λαϊκή διεκδίκηση.

Σύσσωμο το σύστημα, Κυβέρνηση, καναλάρχες και μεγαλοεργολάβοι βάλθηκαν να στείλουν τα σκουπίδια όλης της Αττικής στην περιοχή της Κερατέας, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του φυσικού και αρχαιολογικού πλούτου μιας ολόκληρης περιοχής, θυσιάζοντας τις ζωές των κατοίκων και των επόμενων γενιών. Μοναδικός σκοπός: το κέρδος και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργολάβων.

Αγώνες όπως αυτός των κατοίκων στην Κερατέα είναι νικηφόροι όταν οι πολίτες συσπειρώνονται και αντιστέκονται σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της ζωής τους. Αγώνες αποφασιστικοί, δυναμικοί και οργανωμένοι, όπως στη Λευκίμμη, στο Γραμματικό, στην Ηγουμενίτσα, στο Ελληνικό, στη Χαλκιδική και στην Κερατέα. Αγώνες που ενισχύονται από τη «συνδρομή» και την αλληλεγγύη που δείχνει σύσσωμη η κοινωνία μέσω φορέων, σωματείων, πολιτικών οργανώσεων, συλλόγων και πολιτών.

Είναι επιτακτική ανάγκη να σταθούμε στο πλευρό των κατοίκων της Κερατέας.
Ο αγώνας τους δεν είναι μόνο τοπικός, μα αντανακλά τις μάχες που πρέπει να δοθούν συνολικά κόντρα στην αστική πολιτική.


Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης


 

====================================================================

 

Οι επιβάτες Θεσσαλονίκης στέκονται δίπλα στον αγώνα της Κερατέας


Σύσκεψη για την προετοιμασία του συλλαλητήριου Πέμπτη 7 μμ στο στέκι Αντίπερα Όχθη - Βενιζέλου και Ιουστινιανού γωνία στο 2ο όροφο
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ 
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ


Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Κερατέας

Να καθαρίσει η Θεσσαλονίκη από τα σκουπίδια - Όχι στην ιδιωτικοποίηση

Συλλαλητήριο Σάββατο 12 μεσημέρι αγ. Βενιζέλου

====================================================================

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ

Το κείμενο που ακολουθεί μοιράστηκε και διαβάστηκε από τη μικροφωνική που στήθηκε σήμερα το απόγευμα (30-3) στην πλατεία Καισαριανής, ως πράξη αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και της Λαυρεωτικής .
Με προβολή οπτικοακουστικού υλικού από τις 110 μέρες του αγώνα ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ και στην αστυνομική κατοχή των ΜΑΤ προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε στη γειτονιά μας την έκκληση των κατοίκων της κερατέας για συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους.
Ακολούθησε αυθόρμητη πορεία στους δρόμους της πόλης, από τους συγκεντρωμένους κατοίκους της Καισαριανής και των γειτονικών περιοχών, που φώναζαν μεταξύ άλλων τα συνθήματα "από την Κερατέα ως την Καισαριανή, εξέγερση, αντίσταση, και ανυπακοή", "Αν δεν αντισταθούμε σ' όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουνε μοντέρνες φυλακές", "Βουνά" της Κερατέας, πλαγιές του Υμηττού, μια μέρα η εξέγερση θα βρίσκεται παντού" και "Η Καισαριανή έχει ιστορία, έξω τα ΜΑΤ και η αστυνομία".


110 ημέρες μετά, οι κάτοικοι της Κερατέας αντιστέκονται!
110 ημέρες μετά την προσπάθεια επιβολή Χ.Υ.Τ.Α. και εδραίωσης των συμφερόντων του
μεγαλοεργολάβου Μπόμπολα στην περιοχή της Κερατέας, η βάρβαρη και σχεδόν καθημερινή
επίθεση ορδών δυνάμεων καταστολής δεν έχουν κάμψει ούτε το ηθικό ούτε τη δυναμική των κατοίκων.
110 ημέρες ενάντια στη λεηλασία της ζωής τους μέσα από έναν αγώνα που συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι, έναν αγώνα που οι ίδιοι οργανώνουν και δεν επέτρεψαν να διαμεσολαβηθεί από καμιά κομματική παράξαξη.
Τα ΜΜΕ παραπληροφορούν με συντονισμένα ψεύδη διαδίδοντας ότι πρόκειται να δημιουργηθεί στην περιοχή Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, πράγμα που δεν ισχύει αφού η επίσημη δημοπράτηση του έργου αναφέρεται σαφώς σε Χ.Υ.Τ.Α. Σε μια χρονική στιγμή όπου οι Χ.Υ.Τ.Α. καταργούνται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εδώ λειτουργούν και ακόμα χειρότερα, επιβάλλονται με τη βία στις περιοχές που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.
Σε μια εποχή που η κρίση χτυπά κάθε οικογένεια, το κράτος επιχειρεί να αφανίσει κάθε εστία αντίστασης στο βάρβαρο σχεδιασμό του εξαπολύοντας στρατό καταστολής.
Γι' αυτό και οι "προστάτες" (του μεγαλοεργολάβου) αστυνομικοί εκτελώντας άνωθεν εντολές έχουν εγκατασταθεί ως στρατός κατοχής στην Κερατέα και εξακολουθούν να τρομοκρατούν τους μαχόμενους κατοίκους πνίγοντάς τους στα χημικά, συλλαμβάνοντάς τους, χτυπώντας τους αλύπητα και τραυματίζοντάς τους σοβαρά, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ηλικιωμένους ή παιδιά, "αποφασίζοντας και διατάσσοντας" την καταδίκη της περιοχής σε ανθυγιεινή διαβίωση.
Μόλις χθες 29/3 μετά από εξαγγελία του υπ. Εξωτερικών Ραγκούση ότι θα μεταφερθούν νέα μηχανήματα για την κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Α. οι κάτοικοι βρέθηκαν και πάλι μπροστά στα μπλόκα του αγώνα για να αποτρέψουν την είσοδο των μηχανημάτων. Όλη τη μέρα και τη νύχτα οι συγκρούσεις με την αστυνομία ήταν σφοδρές ενώ υπάρχουν αρκετοί τραυματίες από τους κατοίκους.
Απλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους στις γειτονιές και υποστηρίζουμε το αυτονόητο δικαίωμά τους να αντιστέκονται ενάντια στη λεηλασία της ζωής τους.
Αλληλεγγύη με κάθε δυνατό μέσο στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και στις δίκαιες επιθυμίες τους.
Αρνούμαστε την εξαθλίωση που μας επιβάλλουν. Αξιοπρέπεια και αντίσταση σε όλες τις γειτονιές.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ



Ψήφισμα για Κερατέα από τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού


ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙ ΧΥΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Σήμερα το απόγευμα οι κάτοικοι του Λαυρίου έδωσαν βροντερή απάντηση στη βία και καταστολή των ΜΑΤ που η κυβέρνηση, χρησιμοποιεί εδώ και 110 ημέρες για να επιβάλλει ΧΥΤΑ και τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων στη Λαυρεωτική.


Μετά την πορεία στην πλατεία, ακολούθησε συγκέντρωση στο Μπλόκο Θορικού.


ΒΙΝΤΕΟ:






ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ :





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την Κερατέα 31/3/2011
31/03/11

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα άγρια επιδρομή των ΜΑΤ που έγινε τα ξημερώματα κατά των εργαζομένων που βρίσκονταν στο μπλόκο του Λαυρίου, με συνέπεια τον τραυματισμό τους και την μεταφορά τριών στο νοσοκομείο.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την κλιμάκωση του αυταρχισμού σε βάρος των κατοίκων της περιοχής της Λαυρεωτικής. Με τη βία επιχειρεί να κάμψει την αντίστασή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για την εγκατάσταση χωματερής στην περιοχή αλλά και στους γενικότερους σχεδιασμούς να δοθεί στους μεγαλοεπιχειρηματίες η διαχείριση των απορριμμάτων.

====================================================================

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)

Εμμ. Μπενάκη 43, Αθήνα

Τηλ. 210-3303639, Fax 210-3815597



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011



Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την άνανδρη, μαφιόζικη, δολοφονική επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ λίγο μετά τις 3 και μισή, ξημερώματα Πέμπτης 31 Μάρτη στο μπλόκο του Λαυρίου.

Οι δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εισέβαλαν με κραυγές στα δυο προκατασκευασμένα κιόσκια και με απίστευτη μανία ξυλοκόπησαν τους κατοίκους που βρίσκονταν εκεί. Η θηριωδία των ανθρωποειδών του υπουργείου προστασίας του κεφαλαίου ολοκληρώθηκε με την απόπειρα εμπρησμού που αποτράπηκε από τους κατοίκους.

Η στρατιωτικού και φασιστικού τύπου επιδρομή των ΜΑΤ άφησε πίσω της 8 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας και 3 από αυτούς, σοβαρότερα τραυματισμένοι, σε νοσοκομεία του κέντρου της Αθήνας.

Ο λαός της Κερατέας και του Λαυρίου, όπως της Φυλής, του Γραμματικού, της Λευκίμμης, του Ασωπού, και τόσων άλλων περιοχών έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί τις χαβούζες, να αρνηθεί να γίνει θυσία στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους, που οδηγεί την ανθρωπότητα και τη φύση στην καταστροφή, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μιας μικρής ελίτ.


Η κυβέρνηση και το σύστημα της ληστείας, της μόλυνσης, του μνημονίου και της τρόικας -που τόσο πιστά υπηρετεί- δίνει εξετάσεις αποφασιστικότητας στα αφεντικά της. Με στρατιωτικού-φασιστικού τύπου επιχειρήσεις, με χημικά, με πλαστικές σφαίρες, με ξυλοδαρμούς, με συλλήψεις και γκεμπελικά κατηγορητήρια, με νυχτερινές επιδρομές σαν αυτή στο μπλόκο του Λαυρίου προσπαθεί να καταστείλει το δίκιο. Αυτή είναι και αδυναμία της.

Γιατί ο λαός μας έχει καταλάβει γι αυτό και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον αγώνα των κάτοικων της Κερατέας και του Λαυρίου.


Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία, τις συλλογικότητες σε γειτονιές, τα εργατικά σχήματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς να εκφράσουν έμπρακτα με διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις την αλληλεγγύη τους στους κατοίκους της Κερατέας και του Λαυρίου, για να φύγουν τα ΜΑΤ, για να νικήσει ο αγώνας των κατοίκων.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ!

ΕΞΩ Ο ΧΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ!

ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ!

==================================================================

Ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Μεσογείων του ΚΚΕ για την καταστολή στην Κερατέα

«Καταγγέλλουμε το νέο κύμα καταστολής και τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ενάντια στους κατοίκους της Κερατέας και του Λαυρίου. Η αγριότητα των δυνάμεων καταστολής έδειξε για μια ακόμα φορά πόσο αδίστακτη είναι η κυβέρνηση όταν απειλούνται τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Οι εδώ και 108 μέρες ακροβολισμένες σε ολόκληρη τη Λαυρεωτική αστυνομικές δυνάμεις, χτες (σ.σ. προχτές) έκαναν την εμφάνισή τους και στο γειτονικό Δήμο Σαρωνικού, αποκλείοντας ολόκληρες γειτονιές, με προφανή στόχο να τρομοκρατήσουν όσους καθημερινά συνειδητοποιούν ποιον συμφέρει η υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού που προωθούν με ζήλο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ από το 2003.

Ο μεγάλος φόβος του πολιτικού προσωπικού της πλουτοκρατίας απορρέει από το γεγονός ότι όλο και περισσότερο κατανοείται η ανάγκη ανατροπής αυτής της πολιτικής, που εμπορευματοποιεί τη διαχείριση των απορριμμάτων, που χωροθετεί ΧΥΤΑ ανεξέλεγκτα, χωρίς κριτήριο την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, που προωθεί την καρκινογόνο μέθοδο της καύσης για να αυξήσει την κερδοφορία του κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.

Ταυτόχρονα και σε αντιδιαστολή με την απαξίωση στη συνείδηση του κόσμου των επιλογών ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ, η πρόταση του ΚΚΕ βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση για Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων από Ενιαίο Δημόσιο Φορέα, στο πλαίσιο του οποίου απαιτείται να γίνει εξειδίκευση για την Αττική, με κατεύθυνση την αναζήτηση νέων χώρων ταφής υπολοίπων και εκτός Αττικής. Μόνο στο πλαίσιο ενός τέτοιου σχεδιασμού, όπου κριτήριο δε θα είναι το κέρδος, αλλά οι λαϊκές ανάγκες, μπορούν να ιεραρχηθούν προτεραιότητες που μειώνουν αποφασιστικά τον όγκο του σκουπιδιού και ελαχιστοποιούν τις επενέργειες από τη διαχείριση του τελικού προϊόντος, όπως:

-- Πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων.
-- Προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή.
-- Ορθολογική μεταφορά με σταθμούς μεταφόρτωσης.
-- Επιλογή μείγματος σύγχρονων μεθόδων επεξεργασίας, με εξαίρεση τη μέθοδο της καύσης, ή της θεσμικής επεξεργασίας.

Απαιτούμε άμεση απόσυρση των δυνάμεων καταστολής από την Κερατέα και ολόκληρη τη Λαυρεωτική. Καμία έναρξη εργασιών στην περιοχή ούτε τώρα ούτε στο μέλλον.

Η επίθεση των πολιτικών δυνάμεων της μεγαλοεργοδοσίας και των εργολάβων είναι ενιαία, είτε αφορά τη χωροθέτηση ΧΥΤΑ, είτε την περιστολή εργατικών δικαιωμάτων, είτε τη μόρφωση και την υγεία του λαού. Η απαραίτητη διέξοδος και προοπτική βρίσκεται στην εναντίωση και οργανωμένη αντεπίθεση κατά του συνόλου των αντιλαϊκών μέτρων κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ και των κομμάτων που στηρίζουν αυτή την πολιτική. Ο αγώνας του λαού της Λαυρεωτικής μπορεί και πρέπει να συμβάλει στον αγώνα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη».
====================================================================

Να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ και οι εργολάβοι από την Κερατέα!


Η «κυβέρνηση» των μεγαλοεργολάβων, αγνοώντας ακόμη και τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις, εντείνει την επίθεση στην Κερατέα. Οι «υπουργοί» συναγωνίζονται σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, ότι ο ΧΥΤΑ θα κατασκευαστεί «πάση θυσία»! Τους απευθύνουμε την ερώτηση που υπέβαλε και ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, δίχως να λάβει απάντηση: «Το “πάση θυσία” κύριε Υπουργέ σημαίνει ότι θα έχουμε τώρα πια και νεκρούς;»
Χαιρετίζουμε τους ηρωικούς κατοίκους της Κερατέας που σαν μια γροθιά απαντούν καθημερινά εδώ και σχεδόν 4 μήνες στη χούντα των τροϊκανών και στους γενίτσαρους των μεγαλοεργολάβων. Να γνωρίζουν ότι πλατιά λαϊκά στρώματα είναι αλληλέγγυα με τον παραδειγματικό, δίκαιο και αποφασιστικό αγώνα τους, που δεν μπορούν να τον σπιλώσουν το ψέμα και η λάσπη των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης.
Είναι ιδιαίτερα προκλητικό τα ΜΜΕ και τα κόμματα του πλούτου να συκοφαντούν τους κατοίκους που αντιστέκονται στους ΧΥΤΑ. Λύση στο πρόβλημα υπάρχει: Η ανακύκλωση – απλή, φθηνή, με άμεση εφαρμογή. Και, μια και οι «υπουργοί» και οι μεγαλοδημοσιογράφοι φαίνεται ότι νοιάζονται για το κοινό καλό, το πρώτο Δημόσιο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών προτείνουμε να γίνει σε ένα από τα πλούσια προάστια της Αθήνας, όπου κατοικούν αυτοί.
Η επίθεση στους κατοίκους της Κερατέας εντάσσεται στα πλαίσια της γενικευμένης αντιδημοκρατικής εκτροπής της ελέω τρόικας «κυβέρνησης» Παπανδρέου, που έχει καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας και λαϊκής κυριαρχίας. Για τη σωτηρία όχι μόνο της Κερατέας αλλά ολόκληρης της χώρας, ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!

Όσο γρηγορότερα ενωθεί όλος ο λαός και διώξει
αυτή την «κυβέρνηση», τόσο το καλύτερο!


Αθήνα, 30/3/2011
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ