Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΜΠΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΜΠΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10-4-11 ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΝΤΥΠΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ



ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
 
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ  09.30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛ 6944654889-2299068158

Επιστολή στον πρωθυπουργό απ' τον 11χρονο Σταμάτη...


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INTRACOM

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INTRACOM

Παιανία, Πέμπτη, 07.04.2011

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α - Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

Συμπληρώνονται 120 μέρες και συνεχίζεται ακατάβλητη η κινητοποίηση στην Κερατέα όλων των κατοίκων (καθώς και των γύρω περιοχών) ενάντια στο ΧΥΤΑ που θέλουν να επιβάλουν (ακόμη και παράνομα - υπάρχουν αντίθετες αποφάσεις δικαστηρίων) η «μνημονιακή» κυβέρνηση και τα εργολαβικά συμφέροντα. Πρόκειται γι αναχρονιστικές, επικίνδυνες και πανάκριβες «τεχνολογίες», υπόσχονται όμως πολλά «κέρδη» κι αγνοούνται σοβαρότατες προτάσεις και δοκιμασμένες αλλού λύσεις για εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων. Με τις μπουλντόζες τους θέλουν να θάψουν μαζί με τα σκουπίδια, τον πολιτισμό και την ιστορία (αρχαιολογική περιοχή το Οβριόκαστρο), το παρθένο περιβάλλον αλλά και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των κατοίκων. Κρατούν στην υπηρεσία των εργολάβων, εδώ και 4 μήνες, 20 διμοιρίες ΜΑΤ (αλήθεια πόσο στοιχίζει η επιχείρηση;) που ρίχνουν καθημερινά ξύλο και τόνους χημικά. Δεν μπορούν όμως να κάμψουν το αδούλωτο φρόνημα των κατοίκων που αντιστέκονται υπερασπίζοντας τα αυτονόητα ζωτικά δικαιώματά τους, έχοντας γίνει σύμβολο αγώνα ενάντια στην αυθαιρεσία και στην καταστολή.
Ιδιαίτερα μια κι οι κεντρικές εγκαταστάσεις της ΙΝΤΡΑΚΟΜ στην Παιανία είναι αρκετά κοντά αλλά και πολλοί συνάδελφοί μας, φίλοι και συγγενείς τους ζουν ή εργάζονται στην Κερατέα ή τις γύρω περιοχές αλλά και επειδή συχνά όλοι μας επισκεπτόμαστε την περιοχή για καθαρό αέρα και θάλασσα, εκφράζουμε κι εμείς εκ μέρους των εργαζόμενων στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων και:
καλοΥμε Ολους τους συναδΕλφους να πΑρουν μΕρος στο μεγΑλο 3Ημερο φεστιβάλ KERATEA RESISTANCE FESTIVAL 8-9-10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ (υπαίθριο, στον κόμβο-μπλόκο ΒΙΟ.ΠΑ της Λεωφ. Λαυρίου) με συμμετοχή εκατοντάδων καλλιτεχνών και χιλιάδων κόσμου που διακηρύσσουν την αποφασιστικότητά τους να μην τους αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδια, αλλά παλεύουν για ένα καλύτερο συλλογικό αύριο.



TO Δ.Σ

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΠΟΤΟΤΣΝΙΚ

Ως θετικό χαρακτηρίζεται το κλίμα που επικράτησε κατά τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων του Δήμου Λαυρεωτικής, επικεφαλής των οποίων ήταν ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Λεβαντής, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιβάλλοντος κ. Γιάνες Ποτότσνικ.

Στη συζήτηση διάρκειας μιάμισης ώρας περίπου αναπτύχθηκαν όλες οι θέσεις του Δήμου ενώ με έντονα χρώματα έγινε και η όλη περιγραφή των 4 τελευταίων μηνών, διάστημα κατά το οποίο η πόλη της Κερατέας ζει υπό την κατοχή των κατασταλτικών δυνάμεων.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, υποδέχτηκε τον Δήμαρχο και τους εκπροσώπους της Κερατέας, σε μια συνάντηση εργασίας, έχοντας μαζί του τον ανώτατο διοικητικό υπάλληλο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ε.Ε. κ. Κρεμλή και δύο πρακτικογράφους, που κατέγραψαν λεπτομερώς τα όσα σημαντικότατα στοιχεία κατατέθηκαν.

Αναφορές έγιναν στην πρόταση της Λαυρεωτικής, να διαχειριστεί τα δικά της απορρίμματα, καθώς και στη σκληρή και αδιαπραγμάτευτη θέση της κυβέρνησης που επιβάλλει την παρουσία των ΜΑΤ.

Σημειώστε παρακαλώ πως ο κ. Γιάνες Ποτότσνικ που ήταν στην Ελλάδα για διάστημα 3 ημερών δέχτηκε να συναντηθεί, να συνομιλήσει και να ακούσει με προσοχή τη Δημοτική Αρχή τη στιγμή που ο κρατικός μηχανισμός έχει κλειστή την οποιαδήποτε πόρτα διαλόγου.