Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος χτυπήματος


Η είδηση: Ζευγάρι συμπολιτών μας που υπηρετούν και οι δυο στους κόλπους της Αστυνομίας έγινε στόχος επίθεσης στην Κερατέα.
43 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα οι άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο σπίτι των αστυνομικών, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ και Μιχαήλ Δελίδη, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς οχήματα ιδιοκτησίας τους και άλλο ένα φιλικού τους προσώπου, που ήταν σταθμευμένα μπροστά από την οικία.

Η απάντηση: Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα… ή αλλιώς ένα έργο που βαρεθήκαμε να το βλέπουμε. Στο συγκεκριμένο θέμα μπορούμε με άνεση να βάλουμε πολλούς τίτλους. Αλλά θα το πούμε σε απλά Ελληνικά:
«Αγάπη μου προβοκάτσια…» Και να σκεφτείτε ότι την περιμέναμε. Δε μπορεί τελικά να υπάρξει εισβολή χωρίς προβοκάτσια.

Τρεις εισβολές, τρεις προβοκάτσιες. Τυχαίο; Δε νομίζω.

Τρεις μήνες πίσω, την ημέρα που δέχτηκε η πόλη της Κερατέας την άνανδρη επίθεση των ΜΑΤ που χτυπούσαν στο πέρασμά τους γέρους, αρρώστους και γυναίκες είχαμε ως απάντηση το ίδιο βράδυ την καταστροφή του υπό ανέγερση ΚΑΠΗ. Δουλειά επαγγελματική και καλοσχεδιασμένη. Μόνο που δε μας είπαν ποιοι Κερατιώτες θα έσπαγαν με βαριοπούλες το στολίδι τους…Αφήστε που το εν λόγω χτίσμα βρίσκεται μια πετριά δρόμο από το αστυνομικό τμήμα…

Στη 2η εισβολή είχαμε 2 βόμβες μολότοφ στο σπίτι του Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Κώστα Λεβαντή σε μια προσπάθεια να τινάξουν στον αέρα την ενότητα των κατοίκων…
Ε, και στην 3η εισβολή (βλέπε χθες το μεσημέρι) είχαμε το κάψιμο των αυτοκινήτων ζεύγους αστυνομικών συμπολιτών μας.

Να το δούμε και από μια άλλη οπτική γωνία;

Τη στιγμή που δεχόμαστε βίαια χτύπημα από τις ένοπλες επίγειες δυνάμεις της ομάδας των ΜΑΤ αλλά και από το ελικόπτερο της αστυνομίας με απίστευτες ποσότητες χημικών.
Τη στιγμή που οι κάτοικοι πέφτουν κάτω από πλαστικές σφαίρες, από χτυπήματα με γκλομπς και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.
Την ίδια στιγμή στο κεντρικότερο σημείο της πόλης γίνεται ληστεία!!!
Ε, τώρα μιλάμε για Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
όχι παίξε - γέλασε…Ναι;

Και αργά το βράδυ ενώ προσπαθούμε να συνέλθουμε από την κατασταλτική επίθεση που δεχτήκαμε -στην κυριολεξία- άνευ λόγου και αιτίας, έρχεται ένα γεγονός να βάλει για άλλη μια φορά την υπογραφή ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ.

Σκηνοθέτης με νοσηρή φαντασία; Ή σκηνοθέτης βαλτωμένος στα ίδια και τα ίδια; Ιδού η απορία…Πάντως για την ιστορία αναφέρουμε το γεγονός ότι περιπολικό της Τροχαίας βρίσκεται επί 24ωρου βάσεως στα 50 μέτρα και σε απόλυτη ευθεία από το σπίτι των αστυνομικών που δέχτηκε την επίθεση.
Μα καλά, δεν είδαν; Δεν άκουσαν;

Συμπέρασμα: Αγαπητοί μου επαναλαμβάνεστε επικίνδυνα και θυμίζετε άλλες ωραίες εποχές του γνωστού και μη εξαιρετέου «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών».

Ας αποχωρήσουν οι Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης που καταδυναστεύουν την καθημερινότητά μας και φυλάνε τις ελιές και τα αμπέλια μας…μη και βγάλουν πόδια και φύγουν.

Ηρεμήστε και ελάτε να μιλήσουμε για τις λύσεις που έχουμε.

Γιατί λύσεις, ΥΠΑΡΧΟΥΝ και το γνωρίζετε!

Χαλαρώστε και αφήστε μας να κάνουμε ΠΑΣΧΑ με τις οικογένειές μας διότι έτσι όπως το βλέπουμε από Χριστούγεννα, Πάσχα και από Πάσχα με τα μπρατσάκια και τα βατραχοπέδιλα στη Λαυρίου ΜΑΣ βλέπω.

Δήμος Λαυρεωτικής

Κύριοι κυβερνώντες...

Αγαπητοί Κύριοι,


Μένω στην Κερατέα και είμαι Μητέρα δύο παιδιών 2 και 4 χρονών. Σας παρακαλώ θερμά επειδή ασφυκτιώ εξ αιτίας της τόσο οδυνηρής φίμωσης του λόγου από την πλειοψηφία των Καναλιών, αλλά και εξ αιτίας των χημικών που ρίχνουν αυτή την ώρα στην αυλή του σπιτιού μου, συμμεριστείτε την απόγνωση και οργή που νιώθω και σας εκλιπαρώ να μας βοηθήσετε με όποιον τρόπο μπορείτε.

Πείτε μου, ποιόν να πάρω τηλέφωνο να προστατεύσει την σωματική μας ακεραιότητα (των Παιδιών μου Κυρίως) , την αστυνομία;;; Μα οι ίδιοι μας πετάνε εδώ και ώρες ότι Χημικό έχουν στην διάθεσή τους χωρίς ίχνος συναίσθησης του τι πράττουν! Τα χημικά σκάνε στην αυλή του σπιτιού μας, δεν μπορούμε να ανασάνουμε! Τα παιδιά κλαίνε και δεν μπορώ να τα συνεφέρω! Έξω δεν μπορούμε να βγούμε! Ο θόρυβος είναι εκκωφαντικός, Τι γίνετε; Βρισκόμαστε σε Πόλεμο; Ποιοι και γιατί δικαιολογούν τέτοιες επιθέσεις; Ποιοι αναλαμβάνουν την ευθύνη γι αυτά που αναπνέουν αυτή την στιγμή τα παιδιά μου;;; Πως μπορώ να προστατεύσω την οικογένειά μου; Τι να κάνω;;; Πήρα το ΕΚΑΒ, την τοπική αστυνομία.. Την Άμεσο δράση.. Τίποτα από κανέναν! Δεν υπάρχει τίποτα και κανένας νόμος να προστατεύσει την υγεία και την ασφάλεια όχι την δικιά μου αλλά των Παιδιών μου; Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα ζούσα τέτοια πράγματα! Κι όμως. βρίσκομαι εγκλωβισμένη στο σπίτι μου με τα παιδιά μου σε άσχημη ψυχολογική και σωματική κατάσταση.

Που βρίσκεται η Δικαιοσύνη σε αυτή την Χώρα; Ο Σεβασμός της Ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας; Η προστασία του Πολίτη; Η Δημοκρατία μας;; Η Ελευθερία;; Τι είμαστε για σας κύριοι Κυβερνώντες; Μαριονέτες προς εξαφάνιση;;;;;;;

Μας κοροϊδεύετε! Με Ψεύτικες και πομπώδης φράσεις. «Πρώτα ο Πολίτης» ξεστομίζετε με θράσος και ταυτόχρονα όχι μόνο δεν ακούτε καμιά φωνή, κανενός Πολίτη, αλλά ασκείτε βία και πετάτε χημικά στις αυλές μικρών παιδιών και των ανθρώπων που σας εξέλεξαν να κυβερνήσετε με μοναδικό σκοπό το ύψιστο καλό των ανθρώπων αυτής της Χώρας!

Κύριε Πρωθυπουργέ και κύριε Υπουργέ προστασίας του Πολίτη, πείτε μου σας παρακαλώ, η άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας προς εμένα και τα παιδιά μου, η εισβολή και η ρίψη χημικών μέσα στο σπίτι μου, ο τρόμος που βιώσαμε, η άρση του Οικογενειακού μας ασύλου, οι οδυνηρές συνέπειες στην υγεία των παιδιών μου.. Όλα αυτά θεωρούνται αξιόποινες πράξεις;; Τιμωρούνται; Υπάρχουν θεμελιώδης Νόμοι που να προστατεύουν την Ανθρώπινη ζωή και ακεραιότητα;

Τι θα απαντήσετε κύριοι;;


Κάτοικος Κερατέας

Προβοκάτσια ξανά;

Τρίτωσε το κακό. Σε κάθε εισβολή και μια χοντροκομμένη προβοκάτσια;


Τεράστια ερωτήματα προκαλεί η νυχτερινή καταδρομή έξω από το σπίτι μιας οικογένειας συμπολιτών μας στην Κερατέα, που τυγχάνει επαγγελματικά και οι δύο γονείς να είναι αστυνομικοί. Ερωτήματα για τα πραγματικά κίνητρα των αγνώστων δραστών, που ενώ όλοι οι πολίτες βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού στην μια άκρη της πόλης, αυτοί οι «άγνωστοι κουκουλοφόροι» βρέθηκαν ξαφνικά στην άλλη άκρη της Κερατέας, για να κάψουν δύο αυτοκίνητα μιας οικογένειας συμπολιτών μας. Πως γίνεται κάθε φορά που η αστυνομία εφορμά με τις διμοιρίες των ΜΑΤ μέσα στην πόλη της Κερατέας, πάντα να υπάρχει κάποιο περιστατικό που να προκαλεί βάσιμες υποψίες για προβοκάτσια;

Όταν πριν από τρεις μήνες έγινε η πρώτη εισβολή των ΜΑΤ στην Κερατέα, όταν οι εικόνες με τις απίστευτες βιαιότητες σε βάρος παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων έκαναν το γύρο του κόσμου μέσα από το διαδίκτυο και τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τότε εντελώς αναπάντεχα κάποιοι «άγνωστοι» με βαριοπούλες έσπασαν με πρωτοφανή μανία τις κολώνες, στο υπό ανέγερση ΚΑΠΗ που βρίσκεται μια ανάσα από το αστυνομικό τμήμα. Λίγο αργότερα κάποιοι επίσης «άγνωστοι» προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στο Κέντρο Υγείας της πόλης. Αυτά τα δύο ζωτικής σημασίας έργα είναι δωρεά μιας εξέχουσας προσωπικότητας που τιμά με την παρουσία του την πόλη μας, με μια όμως σημαντική λεπτομέρεια. Από την πρώτη στιγμή τάχθηκε στο πλευρό των κατοίκων της Λαυρεωτικής, υποστηρίζοντας τον τίμιο όσο και δίκαιο αγώνα των κατοίκων της. Ποιος λοιπόν από όλους εμάς θα τολμούσε και να σκεφτεί ακόμη, ότι αυτά τα δύο έργα που δεν μπόρεσε να φτιάξει μια απαξιωμένη και διεφθαρμένη πολιτεία, αλλά τα δώρισε ένας συμπολίτης μας, ότι αποτελούν στόχο;

Γι’ αυτή την περίεργη επίθεση η αστυνομία δεν εξέδωσε ποτέ καμία επίσημη ανακοίνωση, ούτε καν το είχε ως απλή καταχώρηση στα αστυνομικά συμβάντα.

Όταν έγινε η δεύτερη εισβολή των ΜΑΤ στην Κερατέα, κάποιοι «άγνωστοι» επιχείρησαν να δυναμιτίσουν την ενότητα των κατοίκων, ρίχνοντας δύο βόμβες μολότοφ στο σπίτι του Δημάρχου Λαυρεωτικής Κώστα Λεβαντή. Την πρώτη νύχτα τους δράστες δεν τους αντιλήφθηκε κανείς. Την δεύτερη νύχτα όμως στήθηκε καραούλι και σύμφωνα με τις μαρτυρίες οι δράστες επέβαιναν σε ένα σκουρόχρωμο ΞΑΡΑ, σαν κι αυτά που έχει η Ασφάλεια. Στην Κερατέα και μια ντουζίνα κατοίκων να υπήρχαν με τέτοιο αυτοκίνητο, να είστε σίγουροι ότι η υπόθεση θα είχε εξιχνιαστεί μέσα σε δέκα λεπτά. Ούτε για αυτή την διπλή επίθεση δεν υπήρξε καμία απολύτως ανακοίνωση της αστυνομίας.

Χθες το βράδυ, στην τρίτη και πιο αιματηρή εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη της Κερατέας, με δεκάδες τραυματίες, με ρίψεις χημικών από όπλα σε ευθεία βολή ακόμη και κατά δημοσιογράφων, με σπασμένα χέρια και ανοιγμένα κεφάλια συμπολιτών μας, ξαφνικά λίγο μετά τα μεσάνυχτα, «άγνωστοι» στην άλλη άκρη της πόλης, έριξαν βόμβες μολότοφ και έκαψαν τα αυτοκίνητα μιας φιλήσυχης οικογένειας που τυγχάνει το ζευγάρι να είναι αστυνομικοί. Επίθεση σε βάρος δύο συμπολιτών μας που επέλεξαν να ζήσουν στην Κερατέα και εδώ και τέσσερις μήνες βιώνουν τις ίδιες αγωνίες και έχουν τους ίδιους προβληματισμούς όπως όλοι μας. Με την χωματερή να απειλεί να καταστρέψει τη ζωή μας αλλά και τη ζωή τους και την ζωή των τεσσάρων παιδιών τους, όπως και των δικών μας παιδιών. Ξαφνικά όμως γίνονται στόχος από «άγνωστους κουκουλοφόρους» που τους βάζουν φωτιά. Και ξαφνικά μίση ώρα αργότερα, η αστυνομία και η ΓΑΔΑ, με απίστευτα αντανακλαστικά για την Κερατέα, με μια πρωτοφανή σβελτάδα στην οποία δεν μας έχουν συνηθίσει, εξέδωσαν δελτίο τύπου με όλες τις λεπτομέρειες της επίθεσης, αλλά και για την οικογενειακή κατάσταση της οικογένειας. Έτσι για να υπάρχει και συναίσθημα. Μέσα στα άγρια χαράματα. Υποπτευόμαστε προφανώς για να προλάβουν τις πρωινές εκπομπές μπας και αντιστρέψουν το κλίμα.
Κύριοι, σας πήραμε χαμπάρι.

Υ.Γ.1 - Αν πέφτουμε έξω ένας τρόπος υπάρχει, αστυνομία είστε, να συλλάβετε επιτέλους τους δράστες. Όπως και αυτούς τους δέκα με τις πράσινες στολές που δύο συνεχόμενες φορές έσπασαν δεκάδες αυτοκίνητα κατοίκων.
Υ.Γ.2 - Εκφράζουμε την λύπη μας για την περίεργη εμπρηστική επίθεση που δέχθηκε η οικογένεια των συμπολιτών μας.