Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Κερατέα ώρα μηδέν!


Από το lavreotiki.com

Τα ψέματα τελείωσαν.
Ώρα με την ώρα αποδεικνύεται περίτρανα ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει υποχωρήσει ούτε σπιθαμή από την ειλημμένη απόφασή της να κατασκευάσει χωματερή στην αρχαιολογική περιοχή του Οβριόκαστρου. Όλα τα άλλα ωραία περί δήθεν συναινετικής λύσης και ειλικρινούς διαλόγου των κατοίκων με την πολιτεία, είναι στάχτη στα μάτια των «ιθαγενών» της Λαυρεωτικής, για να κάμψουν την αγωνιστικότητά τους και να κοιμίσουν όλους όσοι έδωσαν το αίμα και την ψυχή τους για να αποτρέψουν την ολοκληρωτική καταστροφή του τόπου μας. Το είχαμε πει σε ανύποπτο χρόνο και το ξαναλέμε πλέον ανοιχτά χωρίς την παραμικρή επιφύλαξη. Η πολιτεία υποχώρησε ατάκτως στην περίπτωση της Κερατέας, όχι γιατί πραγματικά δείλιασε, αλλά γιατί ο αγώνας των κατοίκων της Λαυρεωτικής, είχε πάρει εμβληματικό χαρακτήρα, ήταν σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο. Ήταν το χειρότερο παράδειγμα αγώνα και αντίστασης για μια κυβέρνηση πολιτικών απατεώνων, που ήθελαν μια ολόκληρη κοινωνία από τον Έβρο και το Καστελόριζο έως την Κέρκυρα και την Κρήτη, να καθυποτάξουν με το «δόγμα του σοκ» στα δεσμά του μνημονίου. Ήθελαν τους Έλληνες αποχαυνωμένους, ζαλισμένους, μουδιασμένους και δειλούς από τα απανωτά χτυπήματα της προπαγάνδας για την απειλή της επερχόμενης χρεοκοπίας που ζούμε μήνα με το μήνα, μέρα με τη μέρα. Ήθελαν τους Έλληνες πειθήνια όργανα για να υποταχθούν στην πολιτική της οικονομικής εξαθλίωσης και η Κερατέα, ήταν τρανταχτό παράδειγμα προς αποφυγήν, για το πώς αντιμετωπίζει μια ενωμένη κοινωνία την αδικία, το προκλητικό ψέμα, την πολιτική υπεροψία, την απάτη και την φασιστική πολιτική του αποφασίζομεν και διατάσσομεν.

Ο Περιφερειακός σχεδιασμός προχωράει κανονικά
Η κυβέρνηση στην υπόθεση της Κερατέας, έκανε πίσω προφασιζόμενη την έναρξη διαλόγου με τους εκλεγμένους φορείς της Λαυρεωτικής. Ισχυρίστηκαν ότι ο αγώνας των κατοίκων ήταν τελικά δίκαιος και ότι η εμπεριστατωμένη και κυρίως υλοποιήσιμη πρόταση του Δήμου Λαυρεωτικής, για την κατασκευή σύγχρονου εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων όχι στο Οβριόκαστρο, αλλά στην περιοχή Φοβόλες, ήταν αποδεκτή.
Παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις τους όμως, ο σχεδιασμός που είχαν καθορίσει με επίκεντρο τον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου, προχωράει χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση!!! Όλα υλοποιούνται βάση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν εξαγγείλει από την αρχή χωρίς την παραμικρή τροποποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού για αλλαγή χωροθέτησης. Τον Αύγουστο, το αρμόδιο υπουργείο ΥΠΕΚΑ μετά από διυπουργική σύσκεψη, δημοσίευσε την προκαταρτική προκήρυξη για την μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και λειτουργία ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής. Τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση με τους υποψήφιους εργολάβους που θα «χτυπήσουν» τα έργα και ίσως τους επόμενους κιόλας μήνες θα αρχίσουν οι εργασίες για την κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο!!!

Ελικόπτερα ξανά πάνω από το Οβριόκαστρο
Κι όλοι εμείς οι κάτοικοι της Κερατέας, ως απλοί παρατηρητές, απορούμε με την παρουσία των ελικοπτέρων που πετάνε τις τελευταίες εβδομάδες σχεδόν καθημερινά πάνω από το Οβριόκαστρο. Ελικόπτερα όπως αυτά της αστυνομίας που έκαναν εναέρια αυτοψία τότε, τον περασμένο Δεκέμβριο, πριν εισβάλουν τα μηχανήματα με τις ορδές των ΜΑΤ.
Οι επιβάτες των σημερινών ελικοπτέρων που πετάνε πάνω από το Οβριόκαστρο, δεν είναι αστυνομικοί -άλλωστε η περιοχή έχει χαρτογραφηθεί μέχρι εκατοστού από την ΕΛ.ΑΣ.- είναι υποψήφιοι εργολήπτες που πρέπει πρώτα να δούνε το χώρο για τον ΧΥΤΑ και μετά να κάνουν την οικονομική πρότασή τους. Δεν τολμάει κανείς εργολάβος να πάει στο χώρο με τζιπ και όλοι προτιμούν την εναέρια περιήγηση στο χώρο. Αυτή είναι η αλήθεια όσο στενάχωρη κι αν ακούγεται για τους εκλεγμένους άρχοντες του τόπου που πιστεύουν ακόμα αφελώς, ότι η συμμετοχή τους σε ανεπίσημα ραντεβού με τους πολιτικούς απατεώνες, είναι η λύση του κορυφαίου προβλήματος που αποτελεί εφιάλτη για ολόκληρη την Λαυρεωτική.
Όταν δεν υπάρχει κάποια γραπτή δέσμευση, τότε όλα είναι στον αέρα, κυριολεκτικά στον αέρα. Οι προφορικές δεσμεύσεις, κύριοι άρχοντες του τόπου, είναι λόγια του αέρα που διαστρεβλώνονται και αναιρούνται την επόμενη κιόλας στιγμή. Κι αν σκεφτεί κανείς ότι ακόμη και για το τεράστιο ζήτημα του χρέους που είναι θέμα ζωής και θανάτου για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, ο αρμόδιος υπουργός των Οικονομικών, ψεύδεται και αυτοδιαψεύδεται μέρα παρά μέρα, τότε τι να σκεφτεί κανείς για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική;
Το ψέμα και την πολιτική απάτη την νοιώσαμε στο πετσί μας και στα διαλυμένα σωθικά μας, από τα καρκινογόνα χημικά που έριξαν κατά χιλιάδες σε άντρες γυναίκες και μικρά παιδιά.

Η «Μεσόγειος» σύμβουλος του Παπακωνσταντίνου!!!
Τι να υποθέσει κανείς επίσης, όταν ένας από τους στενότερους συνεργάτες – συμβούλους του νέου υπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, είναι ο Τάσος Χωμενίδης. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Τάσος Χωμενίδης, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας Μεσόγειος, που ένα μεγάλο μετοχικό μέρος της ανήκει στην τράπεζα Eurobank. Η εταιρία Μεσόγειος είναι η εταιρία που ανέλαβε την αποτυχημένη εργολαβία για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κερατέα, και ήταν αυτή που έφερε τα καμένα πλέον μηχανήματα στην κορυφή του Οβριόκαστρου. Έτσι απλά είναι τα πράγματα και ας μην εθελοτυφλούμε. Τα ψέματα τελείωσαν. Ο λύκος είναι με τους δήθεν φίλους μας. Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011 που αναφέρεται στην διαπλοκή των σκουπιδιών στην Αττική.

Η τελική λύση
Το σχέδιο άλωσης του Οβριόκαστρου, από εδώ και πέρα είναι ιδιαίτερα απλό και αποτελεσματικό. Πρώτα θα ματώσει οικονομικά όλη η Ελλάδα και όταν πια η εξαθλίωση θα αγγίξει σχεδόν το σύνολο των νοικοκυριών, τότε θα έρθει η σειρά της Λαυρεωτικής, κάτι που δεν θα αργήσει και πολύ. Το καταλυτικό επιχείρημα θα είναι ότι, «…δεν μπορεί όλη η Ελλάδα να λιμοκτονεί και η χώρα να μην μπορεί να βάλει στα ταμία της την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, γιατί μερικές εκατοντάδες «αλήτες» αντιδρούν στην διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.» Προκλητικά προσβλητικό επιχείρημα που το έχουμε όμως ξανακούσει, αλλά αυτή τη φορά η οικονομική ανέχεια θα του προσδώσει νέα «πατριωτική» διάσταση. Κάνουν όμως ένα ουσιώδες λάθος. Ο δίκαιος αγώνας της Κερατέας, έχει περάσει στο υποσυνείδητο του Έλληνα και δεν αργεί να ξυπνήσει το DNA της αντίστασης στην βαρβαρότητα. Αυτό ας μην το ξεχνάει κανείς. Άλλωστε είπαμε ότι πλέον τα ψέματα τελείωσαν οριστικά.