Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

1η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΣΤΟ "ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ" ΣΤΙΣ 6/11/2011 - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Κατά την 1η συνέλευση του μπλόκου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 στο «ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ», για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση των ΜΑΤ από το Οβριόκαστρο, αποφασίσθηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα:

1.To «ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» θα ανοίγει κάθε Κυριακή στις 11 το πρωϊ για να γίνονται συναντήσεις και συνεδριάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων που επανασυστάθηκε. Όπως είναι γνωστό η Συντονιστική Επιτροπή είναι ανοιχτό όργανο για όλους τους αλληλέγγυους στον αγώνα αυτό. Αναμένεται λοιπόν η συμμετοχή όσων περισσότερων πολιτών γίνεται.

2.Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου θα γίνει στο "ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ" η πρώτη επέτειος της αντίστασης στην εισβολή των ΜΑΤ στο Οβριόκαστρο. Η επέτειος θα πραγματοποιηθεί με λιτές εκδηλώσεις που θα προετοιμαστούν από την εθελοντική επιτροπή που προέκυψε από την συντονιστική επιτροπή κατοίκων που συνεδρίασε την Κυριακή 6/11/2011 στο "ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ". Έγιναν πολλές αξιόλογες προτάσεις που θα συζητηθούν και θα δρομολογηθούν κατά τις επόμενες συναντήσεις μας.

3. Συντάχθηκε και υπογράφηκε από όλους ψήφισμα συμπαράστασης στον εκπαιδευτικό Κώστα Τουλγαρίδη για την δίωξη που του έχει ασκηθεί από την προϊσταμένη του αρχή, επειδή υπερασπίστηκε συνάδελφο του. Ο Κ.Τουλγαρίδης ήταν ένας από τους βασικούς αλληλέγγυους στον αγώνα κατά του ΧΥΤΑ.

4. Συντάχθηκε ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και των οποίων οι θέσεις διακυβεύονται. Οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ της εφημερίδας προέβαλαν αντικειμενικά τα γεγονότα και στάθηκαν στο πλευρό του δοκιμαζόμενου πληθυσμού της πόλης μας. Το ψήφισμα στάλθηκε στις 07/11/2011 στην Ελευθεροτυπία.

5. Αποφασίσθηκε να προγραμματιστούν δράσεις και εκτός Κερατέας οι οποίες θα διαμορφωθούν σε επόμενες συνελεύσεις.

Στη συνέλευση έγινε ενημέρωση για την πορεία του αγώνα από τον εκπρόσωπο του Δήμου και της Γραμματείας του αγώνα, Σταύρο Ρόζη. Από την ενημέρωση προέκυψε ότι η κατάσταση είναι ουσιαστικά στάσιμη, ενώ όλα δείχνουν ότι η Κυβέρνηση εξακολουθεί να επιμένει στο γνωστό περιφερειακό σχεδιασμό που δείχνει το Οβριόκαστρο σαν χώρο δημιουργίας ΟΕΔΑ. Αυτό προκύπτει και από τον ανοιχτό διαγωνισμό της Κυβέρνησης, που είχε τεθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου σε ανοιχτή διαβούλευση και προβλέπει την κατασκευή εργοστασίων σε περιοχές που έχουν ήδη χωροθετηθεί από τον περιφερειακό σχεδιασμό.

από τη συνέλευση της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ

Προς τον

Προϊστάμενο του 2ου Γραφείου

Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

Λαυρεωτική 6 Νοεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα Κυριακή 6 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. εμείς, οι πολίτες της Λαυρεωτικής, στην ανοικτή συνέλευση πολιτών στο μπλόκο ΒΙΟΠΑ Κερατέας καταδικάζουμε τη δίωξη κατά του εκπαιδευτικού Κώστα Τουλγαρίδη.

Κατηγορείται για:

  • «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας»
  • «άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής, που γίνεται προφορικώς»
  • «απείθεια»

Καταδικάζουμε την εξάπλωση αυτής της τρομοκρατικής πολιτικής εναντίον των δίκαια μαχόμενων πολιτών που επεκτείνεται με διώξεις αγωνιστών και στους εργασιακούς τους χώρους.

Εμείς, οι πολίτες της Λαυρεωτικής ζήσαμε για μήνες την κρατική καταστολή και γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνουν οι κατασκευασμένες διώξεις που αυτή την περίοδο εντείνονται με στόχο να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης.

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στον εκπαιδευτικό Κώστα Τουλγαρίδη απαιτούμε να σταματήσει η δίωξή του.

ΨΗΦΙΣΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ 120 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ