Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

11.12.2011

Ε΄ΕΛΜΕ Ανατ.Αττικής - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


                                  Ε΄ΕΛΜΕ Ανατ.Αττικής            Παλλήνη 7.12.2011
                                 
   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     Κερατέα: 12 Δεκέμβρη   2011
            
 Ένας  χρόνος  μετά.

       Η πόλη σήμερα ζει, χωρίς τα ΜΑΤ, τον τρόμο, τα δακρυγόνα, τις συλλήψεις. Η πόλη νίκησε, γιατί αντιστάθηκε επί 128 ημέρες εναντίον τεράστιων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων. Γιατί βρήκε συμπαραστάτες από όλη την Ελλάδα. Γιατί υπήρχε  αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη, πίστη ότι ο αγώνας για το περιβάλλον είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Γιατί πίστεψε ένας λαός ότι μπορεί να νικήσει. Και νίκησε.
      
       Ο αγώνας της  Κερατέας σήμερα έχει αποκτήσει  συμβολική διάσταση. Γιατί έδειξε σε όλους τους εργαζόμενους ότι η εξουσία δεν έχει δύναμη, αν ο λαός βγει στους δρόμους και τις πλατείες. Αν αμφισβητήσει τη βία και τα ψέματά της. Έχουμε ανάγκη σήμερα την Κερατέα, γι' αυτά που μας έδωσε.
     
       Ένα χρόνο μετά το Δ.Σ της ΕΛΜΕ τιμά τον αγώνα του λαού  της   Κερατέας.  Στέκεται με σεβασμό σε όλους εκείνους που μάς έδωσαν την πρώτη νίκη απέναντι σε μία κυβέρνηση που έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους στην πείνα,  τη δυστυχία και όλο το λαό σε απόγνωση.
        
      Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ  καλεί τους  συναδέλφους να παραστούν στις εκδηλώσεις του διημέρου 10 και 11 Δεκέμβρη στην Κερατέα. Η συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις για την απαλλαγή της πόλης από την κρατική τρομοκρατία στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας: Ο αγώνας ενός λαού, όταν αποφασίσει να αντισταθεί στην κρατική βία, είναι πάντα νικηφόρος. Μόνο που θέλει υπομονή,  συνέπεια  και καμία υποχώρηση στο δίκιο που πιστεύεις.
   
      Αποστέλλεται συνημμένα το πρόγραμμα εκδηλώσεων στην Κερατέα, 10-11 Δεκέμβρη. Παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους.
                                      
                                              Για το  Δ.Σ της    Ε’ ΕΛΜΕ 

                                  Η Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας 
                                  Άννα  Μπαχτή           Δημήτρης   Παπαθεοδώρου