Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ: ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΔΕΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ, ΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...

Άγνωστοί(;) αργά χθες το βράδυ περιέλουσαν με πετρέλαιο το χώρο, έβαλαν φωτιά και κατάφεραν να καταστρέψουν ολοσχερώς το «ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ». Δεν είναι όμως μια δυσάρεστη είδηση. Είναι πολύ ευχάριστη και τους ευχαριστούμε πολύ για ένα ακόμα δώρο που μας πρόσφεραν. Τέτοιες πράξεις αποσκοπούν στο να κάμψουν το ηθικό και να κλείσουν στόματα. Όχι όμως για εμάς. Ακριβώς το αντίθετο ισχύει: ΜΑΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΘΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ!!!




Ενδεικτική ήταν η απάντηση ενός φίλου το πρωί όταν του ανακοινώσαμε το γεγονός, συνοδευόμενη από ένα τεράστιο χαμόγελο: «Ε, και τι έγινε; Θα το ξαναφτιάξουμε», δείχνοντας ταυτόχρονα προς το μέρος της καρδιάς του. Εκεί βρίσκεται ούτως ή άλλως το «ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ», στις καρδιές όλων μας, όπως και ο λόφος του «ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ», που κάποια παιδιά τον έκαναν ΙΕΡΟ σύμφωνα με τους συνομιλητές - αντιπάλους μας. Αυτά τα δύο μέρη συμβολίζουν τον τίμιο αγώνα μας, τις θυσίες μας, μα πάνω απ' όλα τη νίκη μας. Τα δοκάρια θα στηθούν ξανά, οι τοίχοι θα γεμίσουν με τις εικόνες του αγώνα και η συντροφιά θα συνεχίσει να μαζεύεται γύρω απ' την ξυλόσομπα...

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΜΑΣ


Το δελτίο τύπου του δήμου που ακολουθεί (φοβερά αντανακλαστικά σήμερα), έχει τόσα δάκρυα συγκίνησης που θα μπορούσαν να σβήσουν τη φωτιά...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Λαυρεωτικής καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε χθες το βράδυ το ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ, σύμβολο του αγώνα των κατοίκων της Κερατέας που αντιστάθηκαν σθεναρά, με θάρρος και αυτοθυσία για να προστατεύσουν τη γη τους από τα σχέδια των μεγαλοεργολάβων.

Το ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ δεν ήταν τα ξύλα, τα χαλίκια και οι καρέκλες αλλά ο λαός της Λαυρεωτικής που το έχτισε, που ύψωσε τη φωνή του απέναντι στην άνανδρη επίθεση που δέχτηκε… και που κάθε ημέρα που περνάει είναι έτοιμος να χτίσει κι από ένα ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ φύλακα του τόπου του.


«Να πιστεύουμε σε εμάς και σε αυτά που καταφέραμε...»