Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΜΕΡΕΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ...


ΕΝΑN ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ


Στις 8 Φεβρουαρίου 2011 η Κερατέα έζησε ίσως την πιο οδυνηρή μέρα της ιστορίας της με την εισβολή των ΜΑΤ μέσα στις πλατείες, τα καταστήματα, τα σπίτια, τις αυλές μας. Αυτή η ύβρις προς την οικογένεια, την κοινότητα, τη Δημοκρατία δεν πρόκειται ποτέ να ξεχασθεί.

Έναν ακριβώς χρόνο μετά, την ίδια μέρα με σύμμαχο τους ανθρώπους της τέχνης και πιο συγκεκριμένα τους κινηματογραφιστές, ξεκινάμε ένα θεσμό τις "ΜΕΡΕΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ" προσπαθώντας να μετουσιώσουμε όλα αυτά που ζήσαμε τις 128 μέρες αντίστασης σε δημιουργική μνήμη, στοχασμό για το μέλλον, ζωή με δικαιοσύνη και περιεχόμενο.



Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από 8 μέχρι και 12 Φεβρουαρίου 2012. Οι προβολές ξεκινούν στις 07:30μμ για τις ημέρες 8-9-10 Φεβρουαρίου και στις 05:30μμ για τις ημέρες 11-12 Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της «ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ», Λ. Αθηνών-Σουνίου 55 Κερατέα. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η θεματολογία των 27 ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν αντλείται από τον αγώνα της Κερατέας και της Λαυρεωτικής κατά του ΧΥΤΑ, άλλους παράλληλους κοινωνικούς αγώνες καθώς και από το περιβάλλον, την οικολογία και τα απορρίμματα.

Ο Σύνδεσμος Πνευματικής & Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας "ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ" ευχαριστεί θερμά τους δημιουργούς των φιλμ σκηνοθέτες και παραγωγούς, για την ευγενική τους χορηγία αφού όλοι παραχώρησαν αφιλοκερδώς τις ταινίες τους.

Ζητάμε τη συμμετοχή σας τις 5 μέρες του μικρού μας φεστιβάλ και τη συμπαράστασή σας για τη θεσμοθέτησή του, κάθε χρόνο, την ίδια μέρα.

Όσο για τα γεγονότα, η πόλη μας αποτελεί φάρο εξελίξεων - όπως σωστά επισημάνθηκε - και η νέμεσις και η τίσις καραδοκούν...

Το Δ.Σ. της "ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ"



Το πρόγραμμα του φεστιβάλ: