Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Τελευταία Νέα - Νομικές Εξελίξεις...

Το ιστολόγιο αυτό θα φωνάζει και θα το κάνει συνέχεια, πως ο αγώνας δεν έχει τελειώσει. Η κυβέρνηση και τα παρακλάδια της με κάθε ευκαιρία θα προσπαθούν να δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες αυτού του τόπου. Βλέπετε η ήττα δε χωνεύεται εύκολα και ο ρεβανσισμός σε πολιτικό (μπλοκάρισμα έργων ανάγκης) και αστυνομικό επίπεδο είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Θύμα αυτής της κατάστασης έπεσε ένα από τα παιδιά που είχαν συλληφθεί στα επεισόδια και μένει στο Λαύριο. Θύτης ο «αστυνομικός» που το έπαιξε και καλά φίλος, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί και να μη δώσει το παρόν εντός της προθεσμίας που έπρεπε. Συνελήφθη και μεταφέρθηκε στη Λαμία, όπου κρατήθηκε προσωρινά. Κι ενώ είχε εκδοθεί φύλλο πορείας για τις φυλακές Δομοκού, μετά από ενέργειες της δικηγόρου και πολιτών που στάθηκαν δίπλα του, αφέθηκε ελεύθερος.

Ο φίλος μας από το Λαύριο συνελήφθη στις 2 Φεβρουαρίου 2012. Μέσα στη νόμιμη προθεσμία των 5 ημερών που δίνει ο νόμος ασκήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας που εκκρεμεί η δικογραφία, αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους. Κατόπιν της  σύμφωνης γνώμης της εισαγγελέως, που ανέλαβε τη δικογραφία, και της ανακρίτριας, στις 20 Φεβρουαρίου 2012 αντικαταστάθηκε η προσωρινή κράτηση με περιοριστικούς όρους την εμφάνιση μία φορά το μήνα, εντός του πρώτου πενθήμερου, στο αστυνομικό τμήμα και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Τη Δευτέρα ίδια ημέρα αφέθηκε ελεύθερος...

Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί ενώ στην πλειοψηφία τους οι αστυνομικοί της περιοχής έχουν αντιληφθεί τι συνέβει και προσπαθούν να έρθουν κοντά στον κόσμο, υπάρχουν κάποιοι λίγοι που ξεφεύγουν αρκετά και χωρίς λόγο. Προσοχή και σε αυτούς…

Εδώ θα σταθούμε σε ένα θέμα που ελπίζουμε να μην έχει δημιουργηθεί καν και καλό είναι να μη δημιουργηθεί ποτέ. Τα παιδιά αυτά πρέπει να έχουν την καλύτερη νομική, ηθική και υλική στήριξη. Δεν πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός στην εκπροσώπησή τους από τους υπόλοιπους που βαρύνονται με κατηγορίες, όπως οι αιρετοί. Για όλους πρέπει να ισχύουν τα ίδια. Και να μην ξεχνάμε πως πρόκειται για νέα παιδιά, που πιάστηκαν στο σωρό, χωρίς να έχουν κάνει τίποτα, με ένα μέλλον μπροστά τους να καταρρέει εξ αιτίας αυτής της αλητείας εις βάρος τους. Τα παιδιά και τα μάτια μας!!! Κι αν ο δήμος με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει χρειάζεται βοήθεια, η Συντονιστική και η υπόλοιπη κοινωνία μπορούμε να συνεισφέρουμε και το θέλουμε. Να μην εγκαταλείψουμε σε καμία περίπτωση τα παιδιά...

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση θα στείλουμε ένα μήνυμα σε εκείνον τον αλήτη που προσπάθησε να πουλήσει εκδούλευση. Μερικοί αμόρφωτοι πιστεύουν πως και οι υπόλοιποι είναι σαν κι αυτούς ή ακόμα χειρότεροι και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις δυσκολίες κάποιων συμπολιτών μας. Εμφανίζονται από το πουθενά, τάχα ότι μερίμνησαν, ενώ είναι κάτι περισσότερο από ανύπαρκτοι. Την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι αντίστοιχο θα επακολουθήσει «λαιμητόμησις όρχεων» (αν υπάρχουν). Το δούλεμα τέλος!!! 

Βέβαια και αυτό το συμβάν έχει καταγραφεί και θα αποτυπωθεί όταν έλθει η ώρα της πλήρους ιστορικής αποκατάστασης...

Τέλος...

Από την παράταξη «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ» δόθηκε στη δημοσιότητα χθες το παρακάτω δελτίο τύπου. Αφορά τις κατηγορίες που βαρύνουν τους πρώην αυτοδιοικητικούς του Δήμου Κερατέας και έναν πολίτη. Το κατηγορητήριο παραπέμπει σε αντίστοιχο μελών τρομοκρατικής οργάνωσης...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ (ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ

Για:

1) απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή από κοινού,
2) απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή εναντίον αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους,
3) εμπρησμό από πρόθεση κατά συναυτουργία,
4) οπλοφορία,
5) οπλοχρησία,
6) προμήθεια και κατοχή εκρηκτικού υλικού,
7) έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο,

και αφετέρου για:

1α) αντίσταση από κοινού από περισσότερους που φέρνουν όπλα και αντικείμενα από τα οποία μπορεί να προκληθεί σωματική βλάβη και
1β) το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση,

καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ο τ. Δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, οι δύο επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και τ. Δήμαρχοι Κερατέας Α. Αντωνίου και Κ. Λεβαντής (νυν Δήμαρχος Λαυρεωτικής) οι τότε αντιδήμαρχοι κ. Π. Κατσίκης και Σ. Παπαγιάννη καθώς και ο αδερφός του δημάρχου Γιώργος Ιατρού επιμελητής του βιβλίου «Ο αρχαιολογικός χώρος του Οβριοκάστρου».

Όλοι οι παραπάνω  καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τις βαρύτατες αυτές κατηγορίες που παρουσιάζουν την τότε Δημοτική Αρχή της  Κερατέας ως μία ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ.

Η προκαταρκτική εξέταση, που διέταξε η εισαγγελία πρωτοδικών, για τα γεγονότα των 3 πρώτων ημερών 11,12,13/12/2010 μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, στηρίζεται σε ψευδείς καταθέσεις της αστυνομίας και ιδίως των αστυνομικών κ. Ι. Μπόμπου και Μ. Λαντζανάκη.

Ο νικηφόρος αγώνας της Κερατέας μετά από αντίσταση 128 ημερών, όπως και πολλοί άλλοι τέτοιοι αγώνες (Λευκίμμη), ποινικοποιούνται βάναυσα από την αστυνομία με κατασκευασμένες κατηγορίες. Ιδίως στην Κερατέα η ήττα της αστυνομίας και κυρίως η νομική δικαίωση του αγώνα μας, απέδειξε ότι η ΕΛΑΣ και τα ΜΑΤ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣΑΝ προστατεύοντας ΠΑΡΑΝΟΜΟ εργολάβο επί 128 ημέρες, βιάζοντας βάναυσα μία ολόκληρη κοινωνία.

Άλλοι πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί της Δικαιοσύνης. Πολιτικά και νομικά πρέπει να λογοδοτήσουν ο κ. Παπουτσής, ο κ. Ραγκούσης, ο κ. Πάγκαλος και οι επικεφαλείς της αστυνομίας.

Ας υπενθυμίσουμε ότι σε ξεχωριστές από την παραπάνω δικογραφίες 37 ακόμα άτομα (ανάμεσα τους πάλι ο τ. Δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού) αντιμετωπίζουν άλλες κακουργηματικές κατηγορίες για γεγονότα και συλλήψεις τις 128 ημέρες του αγώνα.

Το μέτωπο της Κερατέας είναι αρραγές. Ο Αγώνας συνεχίζεται. Οι κατηγορίες θα καταρρεύσουν.

Καλούμε σε συμπαράσταση κάθε δημοκράτη ελεύθερο πολίτη, κάθε φορέα της Ελληνικής κοινωνίας.                                                              

21-2-2012