Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Λίγο πριν τις εκλογές

Λίγες ώρες πριν τις εκλογές…

Η εκλογική διαδικασία υποτίθεται πως είναι ιερή. Δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες, ειδικά τα πρόσφατα χρόνια της τηλεκρατίας, δεν καλούμαστε να αποφασίσουμε για το μέλλον μας αλλά για να νομιμοποιήσουμε-επισημοποιήσουμε με την ψήφο μας, εκείνα που κάποιοι άλλοι αποφάσισαν για την δική μας τύχη. 

Πριν από τις εκλογές θυμούνται όλοι εκείνοι οι εκφραστές της πολιτικής παρακμής και αμορφωσιάς να υμνήσουν τη δημοκρατία, τους κοινωνικούς αγώνες, το έθνος, την πατρίδα. Στο μεσοδιάστημα από τη μία εκλογική αναμέτρηση ως την επόμενη ξεχνούν τη δημοκρατία. Σίγουρα το καθεστώς που ζούμε δεν είναι δημοκρατία. 

Σε αυτή την παρακμή μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουμε ως κοινωνία, ως πολίτες. 

Πάψαμε να αναζητούμε την γνώση και γίναμε άβουλοι τηλε-θεατές. Πάψαμε να είμαστε παραγωγοί και γίναμε καταναλωτές. Πάψαμε να είμαστε αγρότες και γίναμε αστοί. Πάψαμε να δημιουργούμε και αρκεστήκαμε στο βόλεμα. Πάψαμε να είμαστε πολίτες και γίναμε υπνοβάτες… 

Αύριο είναι μια ευκαιρία να γίνει μία αρχή, παρότι η κάλπη δε λέει πάντα την αλήθεια. Θαύματα σε αυτή την περίπτωση δε γίνονται και το εμπόριο ελπίδας που ανθεί τέτοιες στιγμές καταλήγει πάντα σε απογοήτευση. Δεν θα αλλάξει κάτι τη Δευτέρα το πρωί. Άνθρωποι που άλλαξαν απλά τα ρούχα τους, αλλά μένουν ίδιοι και πολιτικές ιδεολογίες που η ιστορία έχει αποδείξει πως οδηγούν σε αδιέξοδο, μαζί με το σάπιο υπό αποχώρηση πολιτικό προσωπικό, ζητούν την ψήφο μας για να μας σώσουν… 

Πρέπει να καταλαβουμε πως κανείς δε μπορεί να μας σώσει παρά μόνο εμείς οι ίδιοι.
 
Η αλλαγή θα γίνει μόνο όταν αποφασίσουμε να αλλάξουμε ως κοινωνία. Τότε θα έχουμε και τους αντίστοιχους πολιτικούς εκφραστές - ηγέτες. Ένα βήμα όμως προς αυτή την κατεύθυνση μπορούμε να το κάνουμε αύριο. Να αποκαθηλώσουμε τους κυρίως υπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση και να φέρουμε προ των ευθυνών τους εκείνους που είτε τις απέφευγαν είτε τις αναζητούσαν. Είναι η δική τους τελευταία ευκαιρία, όχι η δική μας… 

Για εμάς το πρώτο βήμα είναι να ξυπνήσουμε, να πάψουμε να υπνοβατούμε και να αρχίσουμε από αύριο να σκεπτόμαστε και να ενεργούμε. 

Καλά ξυπνητούρια… 


Υ.Γ.1 - Πολύ δυναμικά συμπολίτες μας χθες το βράδυ πραγματοποίησαν πορεία στον κεντρικό δρόμο της πόλης μας και μοίρασαν υλικό, όπου καλούσαν τον κόσμο να μην ψηφίσει τα δύο κόμματα της παρακμής. Το κεντρικό σύνθημα ήταν «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΜΑΣ Η ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΝΔ & ΠΑΣΟΚ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ» και ελπίζουμε να φτάσει στα αυτιά των θαμώνων του ΚΑΠΗ και να ακουστεί πιο δυνατά από τις υποσχέσεις που έδωσαν οι εν κρυπτώ επισκέπτες των οικισμών. Παραφράζοντας το σύνθημα συμπληρώνουμε: «Η ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ - Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΣΙΑ» 


Υ.Γ.2 - Στην αυριανή εκλογική διαδικασία συμμετέχουν ως υποψήφιοι βουλευτές και συμπολίτες μας. Τιμώντας τα πρόσωπα και τους αγώνες που έχει κάνει ο καθένας τους, αναφέρουμε τα ονόματά τους και τους ευχόμαστε να επιτύχουν τους στόχους τους και να συνεχίσουν να βοηθούν τον τόπο από όποια θέση κι αν βρεθούν τη Δευτέρα το πρωί. Υποψήφιοι με διάφορους πολιτικούς σχηματισμούς είναι οι: 
  • Βάλσαμος Συρίγος 
  • Σταύρος Καραγκούνης 
  • Παγώνα Στόμη 
  • Παναγιώτης Ματσινόπουλος 
  • Βαγγέλης Μυτιληναίος