Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Σπύρος Τσακίρης: Πως μια χούφτα κάτοικοι κατάφεραν να γονατίσουν ένα οργανωμένο κράτος...

Πολλοί αναρωτιούνται ακόμα, δυο χρόνια μετά τα γεγονότα της Κερατέας, πως μια χούφτα κάτοικοι κατάφεραν να γονατίσουν ένα οργανωμένο κράτος, που εκτός των υποσχέσεων που είχε παραχωρήσει στους καρχαρίες "επενδυτές", που εκτός της γης που προσπάθησε να εκχωρήσει στους εθνικούς μεγαλοεργολάβους, είχε στην διάθεση του και την κατασταλτική μηχανή σε πλήρη ανάπτυξη ! 




Πως κατάφεραν λοιπόν οι κάτοικοι της Κερατιάς να τρέψουν σε φυγή, όλους αυτούς;;; Αν μείνει κανείς στο θεαματικό του πράγματος, είναι σίγουρο πως θα χάσει την ουσία και η ουσία ΔΕΝ βρίσκεται στις οδομαχίες, στις "καταδρομικές" και στα κοκτέιλ των μολότοφ.
Η ουσία βρίσκεται εκεί ακριβώς, σε εκείνο το γεωγραφικό στίγμα της Λαυρεωτικής. Αρκεί κάνεις να γνωρίσει την Θοδώρα, την Μάχη, τον Καπετάνιο, τον Τάσο, τον Γιώργο, την γιατρίνα, τον Σταύρο, τον Σάκη, την Μαρίνα, τον Σταμάτη και όλους εκείνους που τα μάτια τους βγάζουν φωτιά όταν τους κοιτάς. Και κοιτάνε ίσια στα μάτια όλοι αυτοί και όταν πίνεις μαζί τους ένα κρασί και όταν σου μιλάνε για το... πρόβλημα.
Οι Κερατιώτες, πριν τα βάλουν με όλους εκείνους που ήθελαν να πάρουν αποφάσεις χωρίς αυτούς, τα έβαλαν πρώτα με τον ίδιο τους τον εαυτό. Έκαναν την υπέρβαση, όταν κατάφεραν να μείνουν ενωμένοι και προσηλωμένοι στον αγώνα τους. Έκαναν μεγάλο βήμα μπροστά, όταν άφησαν πίσω τους ότι μέχρι εκείνη την στιγμή τους χώριζε. Δυο χρόνια μετά, δεν σταμάτησαν να ενημερώνονται και να ενημερώνουν για το θέμα των σκουπιδιών. Δεν σταμάτησαν να μαθαίνουν για το σημαίνει διαχείριση απορριμμάτων. Δέχονται με "μεγάλη όρεξη" κάθε ευκαιρία που θα τους προσφέρει κάτι για το θέμα που ακόμα τους απασχολεί.
Έτσι και εχθές το βράδυ, στο θεατράκι πάνω από την κεντρική πλατεία της Κερατέας, έφτιαξαν μια ωραία εκδήλωση με αφορμή την προβολή του "φρέσκου" ντοκιμαντέρ, που δημιούργησε ο Άρης Χατζηστεφάνου, "ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ". Το πολιτιστικό σωματείο "ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ", με την ουσιαστική συμβολή του ρ/σ "στο κόκκινο 105,5", κάλεσαν τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ, κάλεσαν και τους κατοίκους οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά το υπαίθριο θεατράκι, βρήκαν λύσεις άμεσα για να μην τους χαλάσει ο αέρας την προβολή και όλοι μαζί είδαν το έργο.
Όταν τέλειωσε η προβολή, μια ωραία και ειλικρινής συζήτηση, έμοιαζε να κάνει την βραδιά ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Ο Κώστας Αρβανίτης, ο Στέλιος Ελληνιάδης, ο Σταμάτης Παπαθανασίου, ο Άρης Χατζηστεφάνου, ο Λεωνίδας Βατικιώτης, η Ντίνα Μπατζιά, βρέθηκαν σε ένα όχι και τόσο εύκολο κοινό. Όχι πως αυτοί οι άνθρωποι είναι από εκείνους που επιζητούν κοινό διαχειρίσιμο, άλλα όπως και να το κάνεις οι Κερατιώτες έχουν στο αίμα τους την αμφισβήτηση..., 
Αρβανίτες γαρ !!!

σπ.Τ.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια: