Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Από το Οβριόκαστρο Κερατέας στον Ερινεό Αιγιαλείας...

Σας θυμίζει κάτι;

Η ελληνική πολιτεία, πάντα κοντά στα προβλήματα του πολίτη, συνεχίζει την ανάπτυξη με δημοκρατικό τρόπο, διάλογο και κοινωνική συναίνεση, όπως έκανε στην Κερατέα, στην Λευκίμη, στο Καρβουνάρι, στο Γραμματικό, στην Χαλκιδική και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, για την ευημερία των πολιτών και "το καλό τους"...

Επόμενη στάση: Αιγιαλεία... 

Αφιερωμένο στους θιασώτες και στα θύματα του "ειλικρινούς" διαλόγου...


Αχαΐα: Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει ο ΧΥΤΑ Παπανικολού - Διμοιρίες των ΜΑΤ και πυροσβεστικά έχουν αποκλείσει τους δρόμους(φωτό-βίντεο)

Μηχανήματα του εργολάβου ξηλώνουν ελιές και αμπέλια (Συνεχής ενημέρωση) 
[05:48,16/04]


Πηγή: patrastimes.gr  

ΚΩΝΣΤΑΝTIΝΑ ΤΣΙΑΜΗ



Νεότερη ανάρτηση 11.00'
Στα Ευρωπαικά Δικαστήρια έχουν πλέον εναποθέσει τις ελπίδες τους οι κάτοικοι του Ερινεού, των Καμαρών και των άλλων περιοχών της Αιγιαλείας Αχαΐας, που βρίσκονται γύρω από τον χώρο που θα κατασκευαστεί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην θέση Παπανικολού.

Όπως αναφέρουν δεν αφήνουν όμως και τις προσφυγές τους στα ελληνικά δικαστήρια με αγωγές και μηνύσεις μετά και τις συλλήψεις που είχαν γίνει στην προηγούμενη προ διμήνου κινητοποίηση.




Παράλληλα τονίζουν πως θα εντείνουν τις αντιδράσεις τους για τη σημερινή εξέλιξη με κάθε μέσο και τρόπο προκειμένου άμεσα να σταματήσουν οι όποιες εργασίες έχουν ξεκινήσει από το πρωί.

Νεότερη Ανάρτηση 08.28'
Με την κάλυψη εννέα διμοιριών ΜΑΤ επιχειρούν αυτή την ώρα τα μηχανήματα του εργολάβου στην περιοχή του Νέου Ερινεού.



Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι τα μηχανήματα σε εκτάσεις για τις οποίες η δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί κατά πόσο έχουν περάσει στα χέρια του δημοσίου, έχουν μπει μηχανήματα και κόβουν τις ελιές και ξεριζώνουν τα αμπέλια με τις σταφίδες.



Οι κάτοικοι παραμένουν αποκλεισμένοι από το σημείο, βλέποντας τις περιουσίες τους να καταστρέφονται...

Νεότερη Ανάρτηση 07.53'
Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην περιοχή του Νέου Ερινεού όπου όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι στις 3.50' το πρωί σήμερα εμφανίστηκαν δυο μηχανήματα του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο. συνοδευόμενα από διμοιρίες των ΜΑΤ και άντρες της ασφάλειας, αποκλείοντας όλες τις πύλες εισόδου - εξόδου του χωριού.
Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως αυτή τη στιγμή καταστρέφονται περιουσίες καθώς καταπατούνται εκτάσεις  ενώ τους έχουν ασκηθεί πιέσεις και απειλές για σύλληψη εάν επιχειρήσουν να αντιδράσουν.







Πρώτη Ανάρτηση 05.48'
Πολεμική ζώνη θυμίζει από τα ξημερώματα η περιοχή γύρω από τον χώρο που είναι να δημιουργηθεί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην περιοχή Παπανικολού στην Αιγιάλεια Αχαΐας.
Στο σημείο έχουν καταφθάσει διμοιρίες ΜΑΤ από την Πάτρα και άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις όμορες της Αχαΐας, συνολικά οκτώ όπως αναφέρουν πληροφορίες και έχουν αποκλείσει τους δρόμους που οδηγούν προς το σημείο που είναι να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ.
Συγκεκριμένα οι κλούβες των ΜΑΤ μαζί με πυροσβεστικά οχήματα έχουν αποκλείσει το δρόμο από Καμάρες για Ερινεό, από Καμάρες προς Σαλμενίκο αλλά και την Γέφυρα Σαρκούνα.
Από νωρίς χτυπούν οι καμπάνες στον Ερινεό και τα γύρω χωριά, ενημερώνοντας τους κατοίκους για την έκτακτη κατάσταση και όλοι σπεύδουν στο σημείο.
Η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως οξυμένη και οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως αυτή η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. είναι για να μπει σήμερα ο εργολάβος στο χώρο του ΧΥΤΑ και να ξεκινήσει εργασίες.