Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Κερατέα: Αθωώσεων και αγώνα συνέχεια...

Δύο δίκες συμπολιτών μας είχαμε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Ο τ. δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού αθωώθηκε για τη μία από τις τρεις κατηγορίες, ενώ οι άλλες δύο κρίθηκαν απαράδεκτες από το δικαστήριο! Η υπόθεση της Ελευθερίας Ψυχογιού για άλλη μία φορά δεν εκδικάστηκε, αφού ο νέος νομικός εκπρόσωπος της κ. χριστοφάκη ζήτησε ματαίωση της δίκης.

Ο αγώνας μας δικαιώνεται παντού. Έχει δικαιωθεί στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας, έχει δικαιωθεί από την πρώτη στιγμή στα δικαστήρια για το Οβριόκαστρο και συνεχίζει να δικαιώνεται κάθε φορά που ένας συμπολίτης μας αθωώνεται, μέχρι και τον τελευταίο.

Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση του αγώνα μας.
Συνεχίζουμε για την τελική αθώωση όλων των αδίκως κατηγορουμένων συμπολιτών μας.
Συνεχίζουμε μέχρι να σώσουμε οριστικά τον τόπο μας.



ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΘΩΟΣ Ο τ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΣΤ. ΙΑΤΡΟΥ.

Εκδικάστηκε την Παρασκευή 24/5 στο Πλημμελειοδικείο Αθηνών, η υπόθεση της οργάνωσης της αντίστασης της Κερατέας στο χώρο του Οβριοκάστρου, με τα φυλάκια και την καθημερινή φύλαξη καθώς και τον αποκλεισμό του χώρου από 2007-2010 από την Δημοτική Αρχή Κερατέας και την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα. Κατηγορούμενος ήταν ο τ. Δήμαρχος Κερατέας που αθωώθηκε πανηγυρικά.

Η δίκη αυτή την οποία παρακολούθησαν πολλοί Κερατιώτες, ήταν ίσως η πλέον συμβολική δίκη του αγώνα της Κερατέας, αφού αφορούσε την οργάνωση του Οβριοκάστρου σε χώρο αντίστασης και αγώνα. Για ένατη φορά λοιπόν ο «μόνιμος κατηγορούμενος» για τον αγώνα της Κερατέας κ. Σταύρος Ιατρού αθωώθηκε.

Ιδιαίτερη εντύπωση στη συγκεκριμένη δίκη έκανε η υπερασπιστική γραμμή τόσο του κατηγορούμενου στην απολογία του, όσο και στην αγόρευση της υπεράσπισης, όπου με σαφήνεια και τόλμη ανέλαβαν πλήρως την ευθύνη της αντίστασης και των συγκεκριμένων ενεργειών της Δημοτικής Αρχής και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (εγκατάσταση φυλακίων στο Οβριόκαστρο, αποκλεισμός του χώρου, καθημερινή φύλαξη).

Όπως μας δήλωσε μετά την αθώωση ο τ. Δήμαρχος Κερατέας απομένει μόνο μια δίκη ακόμα για όσα αφορούν τα πριν του αγώνα γεγονότα.

Σε ότι αφορά τα δικαστήρια του αγώνα των 128 ημερών έχει γίνει μόνο μία δίκη όπου οδήγησε σε αθώωση συμπολίτη μας και επιπλέον έχει εκδοθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό βούλευμα της εισαγγελίας Εφετών που απάλλαξε από τις κατηγορίες τρεις συμπολίτες μας. Αναμένονται βεβαίως οι υπόλοιπες δίκες για τους υπόλοιπους συναγωνιστές που έχουν κατηγορηθεί και έχουν περάσει ήδη από το γραφείο του ανακριτή. Ο ίδιος ο τ. Δήμαρχος έχει μπροστά του 4 ακόμα δίκες που αφορούν τα γεγονότα των 128 ημερών.

Όμως δήλωσε αισιόδοξος για όλες τις επικείμενες δίκες και τους κατηγορούμενους, αφού ως σήμερα όχι μόνο δεν έχει καταδικαστεί κανένας από την Κερατέα αλλά έχουν εκδοθεί και σημαντικά – ιστορικά τα χαρακτήρισε, απαλλακτικά βουλεύματα. Σύμφωνα με τον κ. Ιατρού αλλά και τους δικηγόρους του κ. κ. Κωνσταντόπουλο και Σαραφιανό, σημαντικά και ουσιαστικά επιχειρήματα σε όλες τις δίκες αποτελούν οι 4 δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν κατά την διάρκεια του αγώνα, οι οποίες δικαίωσαν νομικά τον αγώνα της Κερατέας.

Υπενθυμίζουμε:

Με τις παραπάνω δικαστικές αποφάσεις αυτή ειδικά την κρίσιμη περίοδο, το έργο του ΧΥΤΑ κρίθηκε παράνομο, όπως παράνομη κρίθηκε η παρουσία των εργολάβων και η αστυνομική τους προστασία. Άλλωστε είναι γνωστό ότι λόγω αυτών των δικαστικών αποφάσεων επί 128 ημέρες δεν σκάφτηκε ούτε ένας πόντος γης και το έργο δεν ξεκίνησε ποτέ. Ο ανένδοτος αγώνας της Κερατέας και το αδιέξοδο κράτους – εργολάβων με τις παραπάνω δικαστικές αποφάσεις, οδήγησαν στη αποχώρηση ΜΑΤ και εργολάβων.

Ο κ. Ιατρού μετά την αθώωση του για ένατη φορά σε δίκη για τον αγώνα, απευθυνόμενος στους συμπολίτες του που βρέθηκαν στη δίκη, ευχαρίστησε τους δικηγόρους του που στήριξαν αφιλοκερδώς τον αγώνα και τους μάρτυρες υπεράσπισης. Επισήμανε ότι όχι μόνο δεν εφησυχάζουμε αλλά τώρα εντείνουμε τον αγώνα μας για την οριστική δικαίωση, ιδίως με δικαστικές προσφυγές κατά του ΕΔΣΝΑ και όσων πρόσφατα έβαλαν πάλι στο κάδρο την Κερατέα, με τον διαγωνισμό αλλά και την κατάπτυστη «τροπολογία».

«Η προσπάθεια επικεντρώνεται στην προσφυγή κατά του παράνομου διαγωνισμού του ΕΔΣΝΑ, της Περιφέρειας Αττικής και του κ. Σγουρού. Έχουμε το νου μας και τη προσοχή μας τόσο στις ενέργειες του ΕΔΣΝΑ του κ. Σγουρού αλλά και της Δημοτικής Αρχής της Λαυρεωτικής που έχει συμβιβαστεί πλήρως με τον κ Σγουρό. Η συνεργασία τους είναι βέβαιο ότι θα καταλήξει σε αδιέξοδο. Ο αγώνας μας συνεχίζεται ως την οριστική δικαίωση», δήλωσε ο κ. Ιατρού.

Το βίντεο είναι από ρεπορτάζ του notioanatolika.gr



Η Ελευθερία δήλωσε τα εξής:

«Για μία ακόμη φορά η σύζυγος Παγκάλου, κ. Χριστοφάκη απέφυγε την εκδίκαση της αγωγής που είχε καταθέσει εναντίον μου. Ουδέποτε θα θεωρούσα ότι θίγεται η τιμή και η αξιοπρέπεια μου εάν με αποκαλούσε κάποιος κυρία Βλαβιανού που είναι το όνομα του πατέρα της κόρης μου και ποτέ δεν ήταν το δικό μου.
Πέραν τούτου έχω κάθε δικαίωμα ως πολίτης να ισχυρίζομαι, ότι δεν «έφαγα» λεφτά με κανέναν, ότι δεν συμμετείχα στην παράδοση του Οτσαλάν στις τουρκικές αρχές και βεβαίως ότι δεν ευθύνομαι για το θάνατο κανενός παιδιού ή εμβρύου.
Σημειωτέον, την ημέρα της εκπομπής ήταν κι η μαύρη επέτειος της παράδοσης του Οτσαλάν, που σύμφωνα με δημοσιεύματα εδιώχθη από το σπίτι του Έλληνα Πρέσβη στο Ναϊρόμπι από τον κ. Μπόμπο, που για μεγάλο χρονικό διάστημα ηγείτο των επιχειρήσεων των ΜΑΤ στην Κερατέα.
Προφανώς για να μη θέλει να εκδικαστεί η αγωγή που κατέθεσε εναντίον μου, κατάλαβε ότι δεν είχα θίξει την τιμή και την υπόληψή της. Η εκδίκαση της αγωγής θα είχε ενδιαφέρον, διότι με τον τρόπο που έχει συνταχθεί η μοναδική τιμή και υπόληψη που θίγεται είναι του Πάγκαλου .
Η ελευθερία της έκφρασης είναι δικαίωμα και καθήκον κάθε πολίτη.
Όσοι αρνούνται το δικαίωμα αυτό καταζητούνται από την σύνεση, τη λογική και την δημοκρατία. Θα συνεχίσω λοιπόν με το ίδιο σθένος να συμμετέχω στα κινήματα εκφράζοντας ελεύθερα την γνώμη και την άποψη μου, αρνούμενη να συμβιβαστώ ή να υποκύψω σ εκβιασμούς, εκφοβισμούς και τακτικές που δεν τιμούν την δημοκρατία. Ο Χατζιδάκις έλεγε ότι: «ο φόβος εκτρέφει τα τέρατα στην πολική ζωή». Το να μην φοβόμαστε, έχει να κάνει με την δική μας τιμή κι υπόληψη. Όταν δεν τους φοβόμαστε η ιστορία της Κερατέας και όχι μόνο έχει αποδείξει ότι υποχωρούν ατάκτως!»