Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ: Ψηφίσματα Δ.Σ. Λαυρεωτικής και Επιτροπής Αγώνα Κερατέας - Λαυρίου

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαυρεωτικής
για το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαυρεωτικής κατά την Συνεδρίαση της 11ης Ιουνίου 2013, λαμβάνοντας γνώση της αιφνίδιας, απαράδεκτης και προκλητικής κυβερνητικής απόφασης να κλείσει, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, βυθίζοντας στο σκοτάδι και φιμώνοντας ένα δημόσιο μέσο ενημέρωσης με ιστορία και κοινωνική και πολιτιστική προσφορά, καθώς και να απολύσει τους εργαζόμενους σ’ αυτή, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικα, εξέδωσε ομόφωνα το κάτωθι το κάτωθι ψήφισμα:

Καταγγέλλει την νέα δικτατορικού τύπου Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία η Κυβέρνηση έβαλε «λουκέτο» στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και έστειλε τους εργαζόμενους της να προστεθούν στις εκατοντάδες χιλιάδες των ανέργων, προκαλώντας νέο σοκ, τρόμο και δέος σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό, που βλέπει πλέον ολοκάθαρα ότι στο όνομα της εξυγίανσης και της ανάπτυξης έρχονται τα χειρότερα.

Δηλώνει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ. και όλου του Ελληνικού λαού να προστατεύσει την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, η οποία είναι θεσμός της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας και είναι επιτακτική ανάγκη η αδιάλειπτη λειτουργία της, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη.

Καλεί τα τρία κόμματα της Συγκυβέρνησης, να αποσύρουν και να ακυρώσουν την παράνομη αυτή Πράξη και να αρχίσει άμεσα η επαναλειτουργία της Ε.Ρ.Τ.

Καλεί τους εργαζόμενους της Ε.Ρ.Τ. και όλους όσους συμπαρίστανται, σε ανένδοτο αγώνα, για να μην γίνει ο πραξικοπηματικός τρόπος που επιλέχθηκε για να κλείσει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, το μοντέλο που θα ανοίξει τον δρόμο των απολύσεων χιλιάδων εργαζομένων σε Δημόσιους Οργανισμούς.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
 
ΑΡΕΤΟΥΣΑ ΜΑΚΡΗ
 
 
 
 
Ψήφισμα Επιτροπής Αγώνα Κερατέας - Λαυρίου
 
Το αιφνίδιο λουκέτο στην ΕΡΤ,

 που θέλει μουγκή τη δημόσια τηλεόραση για τρεις μήνες:

  • Μας αναγκάζει να στερηθούμε την όποια ακηδεμόνευτη αλήθεια και στερεί την ομογένεια απανταχού, από την επαφή της με την Ελλάδα.
  • Ρίχνει λάδι στη φωτιά των λαλίστατων ιδιωτικών καναλιών, να «τσιτσιρίσουν» μονοπωλιακά τα μυαλά των ανθρώπων.
  • Μπουκώνει τους καναλάρχες και με όσα αποτελούσαν δημόσια περιουσία (διαφημίσεις, αθλητικούς αγώνες, εκδηλώσεις κ.α.) που άνηκαν στην ΕΡΤ.
  • Προετοιμάζει το κατάλληλο φοβικό περιβάλλον, για να περάσουν όσα αντιλαϊκά μέτρα έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση, καθώς και να χειραγωγηθούν οι επικείμενες αλλαγές.
  • Συνεχίζεται να απολύονται εργαζόμενοι, με φασιστικά τελεσίγραφα από την κυβέρνηση, που εθίζεται όλο και περισσότερο σε δικτατορικές συμπεριφορές. 
 
Το να τολμήσει η κυβέρνηση να τα βάλει με την φωνή της Ελλάδας, δείχνει τον πανικό της απέναντι στην αλήθεια και τη βιασύνη της να ολοκληρώσει το ολοκαύτωμα της πατρίδας.

Αναγνωρίζουμε ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας, για εξαγνισμό και ευχαριστούμε που μας σκέφτονται τόσο. Ας πάψουν να κουράζονται για μας. Μεγαλώσαμε μεγάλοι αδερφοί.
 
 
Όλοι στην ΕΡΤ
 
Αλληλεγγύη με δικαιοσύνη, σύνεση, θετικές δράσεις.

 
 Επιτροπή Αγώνα Κερατέας - Λαυρίου