Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ: ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Εδώ και δύο χρόνια, αμέσως μετά την αποχώρηση των ματ, από αυτήν την ιστοσελίδα και όχι μόνο, φωνάζουμε για τη μεγάλη κοροϊδία από πλευράς κυβέρνησης και περιφέρειας. Ο "προσχηματικός διάλογος" οδήγησε το δημοτικό μας συμβούλιο και τα μέλη της γραμματείας σε λάθος αποφάσεις και ενέργειες, πέφτοντας στην παγίδα που πολύ έξυπνα έστησαν οι κυβερνώντες. Η πλειονότητα των κατοίκων ποτέ δεν πίστεψε τις υποτιθέμενες καλές προθέσεις για εξεύρεση λύσης και δεν υιοθέτησε τον συμβιβασμό της δημοτικής αρχής και της γραμματείας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΒΕΒΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΠΙΟ ΙΕΡΟ ΕΧΕΙΣ;

Σήμερα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το Οβριόκαστρο δεν έπαψε ποτέ να είναι ο στόχος τους. Η περιφέρεια και η κατασκευαστική κοινοπραξία επιμένουν και μάλιστα χρησιμοποιούν επιχειρήματα βασισμένα στην απόφαση 94/2011 του δημοτικού συμβουλίου. Όταν λέγαμε πως οι Φοβόλες είναι το πρόσχημα για την επιστροφή τους στο Οβριόκαστρο ούτε ο δήμαρχος ούτε κάποιος από τους συμβούλους και τα μέλη της γραμματείας άκουγε. Πανηγύριζαν την ψήφιση της τροπολογίας για τις Φοβόλες ως δικαίωση του αγώνα, την ίδια στιγμή που δεν κάλυπτε καν την απόφαση 94/2011.

Η δημοτική αρχή και τα μέλη της γραμματείας που οδήγησαν την κατάσταση ως εδώ έχουν μία μεγάλη υποχρέωση απέναντι στον τόπο, τους ανθρώπους του, τον αγώνα και τον εαυτό τους: Να διατηρήσουν την ενότητα του κόσμου. Ο κόσμος γνωρίζει τι έχει συμβεί και είναι οργισμένος με πρόσωπα που εμπιστεύθηκε και τις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν εξ αιτίας τους.

Ο μόνος τρόπος να συμβεί αυτό είναι να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να ακυρώσουν άμεσα την εγκληματική απόφαση 94/2011 (που άνοιξε τις ορέξεις των κυβερνώντων) σε σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου. Οι στόχοι του αγώνα πρέπει να τεθούν με βάση το αποτέλεσμα των 128 ημερών και τη βούληση των αγωνιζόμενων πολιτών, όχι με συμπεριφορές υποτέλειας απέναντι σε διορισμένους και αιρετούς.

Ο αγώνας έχει μέλλον και μόνο ενωμένοι μπορούμε να τον κερδίσουμε. Έχουμε επιχειρήματα, έχουμε γνώση, έχουμε δίκιο και προετοιμαζόμαστε για τη συνέχεια. Ήρθε η ώρα να πράξουν το ίδιο και εκείνοι που έχουν την ΤΙΜΗ να διαχειρίζονται την εξουσία σε αυτόν τον τόπο.

Απόφαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής: 4η Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών στο έργο: "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Ο.Ε.Δ.Α. ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "ΒΡΑΓΟΝΙ" ΚΕΡΑΤΕΑΣ - ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ"