Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΑ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ



Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 9 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 7, αίθουσα 3), γίνεται η δίκη για τα γεγονότα των τριών πρώτων ημερών (11- 13/12/2010) της ηρωικής αντίστασης των κατοίκων  της Κερατέας. 

Κατηγορούμενοι είναι ο τότε Δήμαρχος Κερατέας  κ. Σταύρος Ιατρού, οι τότε Αντιδήμαρχοι κ. Σοφία Παπαγιάννη και κ. Παναγιώτης Κατσίκης, οι τότε Δημοτικοί Σύμβουλοι και τέως Δήμαρχοι Κερατέας κ. Κώστας Λεβαντής  και κ. Αντώνης Αντωνίου και ο συμπολίτης μας κ. Γιώργος Ιατρού.

Η δίκη αυτή γίνεται κατόπιν αναβολής από τις 7 Φεβρουαρίου 2013, καθώς η υπεράσπιση των έξι κατηγορουμένων ζήτησε την παρουσία των αστυνομικών κ. Ιωάννη Μπόμπου και κ. Μιχαήλ Λατζανάκη. Οι παραπάνω αστυνομικοί τις ημέρες των γεγονότων -σίγουροι ότι θα “καθάριζαν” γρήγορα με την Κερατέα- έδωσαν ψευδείς καταθέσεις σε βάρος των κατηγορουμένων, στις οποίες στηρίχθηκε η παραπομπή τους.

Να θυμίσουμε ότι η αρχική κατηγορία που διερευνήθηκε επί 1½ χρόνο από το τμήμα ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ(!!!) και ανακριτές, μάλιστα με το ερώτημα της προφυλάκισης, περιελάμβανε το μισό ποινικό κώδικα καθώς και όλο σχεδόν τον τρομονόμο.

Συγκεκριμένα τα διερευνηθέντα αδικήματα ήταν: 1) απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή από κοινού, 2) απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή εναντίον αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, 3) εμπρησμός από πρόθεση κατά συναυτουργία, 4) οπλοφορία, 5)οπλοχρησία, 6)προμήθεια και κατοχή εκρηκτικού υλικού, 7) έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο καθώς και: α) αντίσταση από κοινού από περισσότερους που φέρουν όπλα και αντικείμενα από τα οποία μπορεί να προκληθεί σωματική βλάβη και β) το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Για τη διερεύνηση των παραπάνω αδικημάτων συγκεντρώθηκε από τις ανακριτικές αρχές ένας τεράστιος αριθμός εγγράφων και στοιχείων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τηλεοπτικές αναφορές, συνεντεύξεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες (για τις οποίες ήρθη το τηλεφωνικό απόρρητο με εισαγγελική εντολή).

Ωστόσο, καμία από τις παραπάνω κατηγορίες δεν στοιχειοθετείται, συνεπώς η παραπομπή για εκδίκαση την Τετάρτη αφορά το αδίκημα της απείθειας για όλους τους κατηγορουμένους, πλημμεληματικού  χαρακτήρα, που ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ, ενώ ο τέως Δήμαρχος Κερατέας κ. Σταύρος Ιατρού κατηγορείται επιπλέον για το αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής και της ψυχικής συνέργειας και ηθικής αυτουργίας σε αντίσταση και πρόκληση βίαιων επεισοδίων, σε βαθμό πλημμελήματος.

Και μόνο αυτή η εξέλιξη αποτελεί ακόμα μία ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ, που θα ολοκληρωθεί με την απόφαση του δικαστηρίου.
Στη συγκεκριμένη δίκη καλούνται όσοι μπορούν να παραβρεθούν, αφού αυτή η δίκη και εξέλιξή της έχει βαθύ συμβολικό χαρακτήρα.

Σημειώνεται ότι στο φάκελο της συγκεκριμένης δίκης υπάρχει η κατάθεση του Αστυνομικού Υποδιευθυντή κ. Μπάκα Αντώνιου, που αποτελεί ντοκουμέντο και ουσιαστικά ύμνο στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, αφού αποκαλύπτει ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούσαν και κατέγραφαν κάθε κίνηση επί μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δείτε αυτή την κατάθεση…