Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Η θεατρική ομάδα της Ιερισσού στην Κερατέα...


Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ», ο Ραδιοφωνικός Σταθμός 105,5 Στο Κόκκινο και η Θεατρική ομάδα της Ιερισσού σας προσκαλούν την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 ώρα 9:30μ.μ στην αίθουσα του Συνδέσμου, για τη θεατρική παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από τη θεατρική ομάδα «Τα Γκαργκάνια» του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΛΕΙΓΕΝΗΣ» Ιερισσού.

Η αίθουσα του Συνδέσμου βρίσκεται στη Λ. Αθηνών-Σουνίου 55, Πλατεία Αγ. Δημητρίου, Κερατέα. Τηλέφωνο Κρατήσεων: 6978003191.

Τιμή Εισιτηρίου: Ελεύθερη συνεισφορά. Όλα τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Κλειγένης» Ιερισσού.

Τώρα που το πολιτικό σύστημα της χώρας μας καταρρέει, ακούμε για άλλη μια φορά την Πραξαγόρα να ζητά να δοθεί η εξουσία του κράτους στις γυναίκες «μπας και δει μια στάλα προκοπή αυτός ο τόπος». «Τα Γκαργκάνια» (η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Ιερισσού) αφήνουν για λίγο τις «Σκουριές» και κατεβαίνουν στην Αθήνα να συναντήσουν τον Αριστοφάνη και να δηλώσουν την αμέριστη υποστήριξή τους στις ιδέες του και το ανατρεπτικό του χιούμορ.

Οι συντελεστές της Παράστασης:

  • Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καλαϊτζής
  • Συμμετέχουν: Κατερίνα Τριανταφύλλου - ΠΡΑΞΑΓΟΡΑ, Φωτεινή Ναούμ - ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ
  • Βασιλική Γκατζώνη - ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ, Αστέρης Γκατζώνης - ΒΛΕΠΥΡΟΣ
  • Γιώργος Κασκέτης - ΠΡΩΤΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ, Γιώργος Ευθυμίου - ΧΡΕΜΗΣ
  • Γιώργος Καλαϊτζής - ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ, Αιμιλία Στρούνη - ΚΗΡΥΚΑΙΝΑ
  • Ολυμπία Σαμσούρη - ΠΡΩΤΗ ΓΡΙΑ, Κώστας Ιωαννίδης - ΝΕΑ
  • Χριστίνα Βασιλειάδου - ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΡΙΑ, Κατερίνα Καδή - ΤΡΙΤΗ ΓΡΙΑ
  • Πελαγία Χασάπη - ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΧΟΡΟΥ
ΧΟΡΟΣ: Πελαγία Χασάπη, Κώστας Ιωαννίδης, Κυριάκος Μπιτόπουλος, Σοφία Υψηλάντη, Μαρία Καλαϊτζή, Γιώργος Καλαϊτζής.

 





Γιατί πάμε Αθήνα 

της Φωτεινής Ναούμ (μέλος της ομάδας)

Όταν ο δικηγόρος συναντά τον ιδιωτικό υπάλληλο, ο μηχανικός τον άνεργο, ο δημόσιος υπάλληλος την νοικοκυρά, ο καθηγητής τον οικοδόμο και όλοι αυτοί μαζί συνεργάζονται τότε, ναι, γίνονται θαύματα. Αυτά είναι λοιπόν τα Γκαργκάνια. Μια ομάδα διαφορετικών ανθρώπων, οικονομικά, κοινωνικά, μορφωτικά, ηλικιακά, που όμως έχουν ένα κοινό: Την αγάπη για το θέατρο!

Ένα;;;; Όχι δεν είναι μόνο ένα. Τον τελευταίο καιρό υπάρχει κάτι πιο δυνατό. Η αγάπη για τον τόπο μας. Η υποχρέωση που όλοι νιώθουμε για την υπεράσπιση και την προστασία του.

Είμαστε η γενιά που έμαθε για το '21 και το '40 μέσα από τα βιβλία του δημοτικού με τις γνωστές εικόνες των τσολιάδων και των φαντάρων να πολεμάνε στο βουνό. Των γυναικών να κουβαλούν πολεμοφόδια στους ώμους και τα παιδιά να κοιτάζουν τρομαγμένα. Δυστυχώς αυτές οι εικόνες πολέμου ζωντανεύουν τον τελευταίο καιρό εδώ στον τόπο μας. Ζούμε μάχες στο βουνό, συλλήψεις και προσαγωγές γυναικών που διαμαρτύρονται και βουρκωμένα από τα δακρυγόνα παιδικά μάτια να κοιτούν με τρόμο.

Είμαστε στρατιώτες όλοι μας σε ένα πόλεμο για την υπεράσπιση του τόπου μας. Υπερασπιστές του δικαίου. Όταν το κράτος αντί να υπερασπίζεται την κοινωνία, τη φύση, τους ανθρώπους, υπερασπίζεται οικονομικά συμφέροντα, τότε ναι, ακόμα και η γιαγιά ανεβαίνει και πάλι στο βουνό. Ο καθένας πολεμά με αυτό που ξέρει να κάνει.


Στρατιώτες λοιπόν κι εμείς κατεβαίνουμε στη Αθήνα για να κάνουμε γνωστό σε όλους το πρόβλημα μας. Θα ανέβουμε στο σανίδι και θα βροντοφωνάξουμε «Κάτω τα χέρια απ΄τις Σκουριές» με την ελπίδα ότι θα έχουμε συντελέσει έστω και το ελάχιστο σ' αυτόν τον άνισο αγώνα. Θα βροντοφωνάξουμε πως δεν είμαστε οι τρομοκράτες που θέλουν κάποιοι να μας παρουσιάζουν, αλλά απλοί άνθρωποι που παλεύουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην ταλαιπωρημένη Ελλάδα των μνημονίων και στη βιασμένη Ιερισσό, το πειραματόζωο της Ελλάδας, τον τόπο που δέχτηκε την χειρότερη εισβολή καταστολής σε καιρό ειρήνης από το ίδιο του το κράτος. Και η φωνή μας θα είναι δυνατή γιατί είναι η φωνή όλων όσων συμμετέχουν σ' αυτό τον αγώνα από την δικιά του θέση και σκοπιά ο καθένας. Στην Αθήνα δεν κατεβαίνουν μόνο τα Γκαργκάνια. Κατεβαίνει μια ολόκληρη αγωνιζόμενη κοινωνία και αυτό θα προσπαθήσουμε να γίνει αισθητό σε όλους.

ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ