Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ

Πέρασαν 16 ημέρες από τότε που ο κατοχικός στρατός εγκαταστάθηκε στον τόπο μας. Έχουν συμβεί πολλά και το σίγουρο είναι πως "οι προσωρινοί διαχειριστές της εξουσίας" και οι "πραιτωριανοί" τους δεν έχουν δει ακόμα τίποτα. Ελπίζουμε να καταλάβουν πως έκαναν λάθος να στείλουν τα ΜΑΤ στον τόπο μας και θα είναι ακόμα μεγαλύτερο αν δεν τα αποσύρουν. Η σημερινή ημέρα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και δυναμική.


Πολλαπλά ήταν τα μέτωπα και η συμμετοχή του κόσμου
μεγάλη. Ας τα πάρουμε με τη σειρά.



Γύρω στις 10 το πρωί, 200 συμπολίτες μας ακινητοποίησαν τα αυτοκίνητά τους λίγο πριν τον κόμβο Αφίξεων-Αναχωρήσεων στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Εκεί έκλεισαν το δρόμο για περίπου μισή ώρα, και συνέχισαν κάνοντας πορεία μέχρι την είσοδο. Ακούστηκαν συνθήματα όπως: ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ - ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ κλπ.

Μοιράστηκε φυλλάδιο με ενημερωτικό υλικό σε ταξιδιώτες και ειρηνικά, χωρίς να ταλαιπωρηθεί κανείς από τους συμπολίτες μας και τους τουρίστες, έληξε η διαδήλωση.
Στη συνέχεια, προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο της
αστυνομίας στον κόμβο του ΒΙΟ.ΠΑ., περνώντας μέσα από το ΒΙΟ.ΠΑ. Ενώ επέτρεπαν τη διέλευση των οχημάτων (τη ΛΑΥΡΙΟΥ ΤΑ ΜΑΤ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΗ),
μόλις είδαν τους συμπολίτες μας, έκλεισαν το δρόμο χωρίς λόγο. Αφοπλιστική ήταν και η απάντηση του ΜΑΤατζή στην ερώτηση: "Γιατί αφήνετε άλλα οχήματα να περνούν και όχι τα δικά μας;



ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΤΕ. ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!!!




Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε την απαράδεκτη συμπερ
ιφορά τους αλλά και το ότι Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ...


Οι κάτοικοι προχώρησαν προς τον κόμβο Δασκαλειού (Μπουζαλάδες). Εκεί υπήρχε όλες τις ημέρες ένα τζιπ της αστυνομίας, που έκανε εκτροπή της κυκλοφορίας. Οι κάτοικοι προσπάθησαν να περάσουν από εκεί και αυτοκίνητα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ, χωρίς λόγο και αιτία. Από το απόγευμα αυτοκίνητα της Ασφάλειας βρίσκονται μόνιμα και σε αυτόν τον κόμβο.

Την ίδια ώρα μια άλλη ομάδα συμπολιτών μας αποπειράθηκε να πλησιάσει, ειρηνικά, την
"προστατευόμενη περιοχή".
Λίγο πριν το σημείο που βρίσκονται τα μηχανήματα, τα ΜΑΤ που βρίσκονται εκεί και τα φυλούν, αντιλήφθηκαν τους κατοίκους και θεώρησαν πως αποτελούσαν απειλή. Επειδή εχθές τα δακρυγόνα που πέταξε, ψύχραιμα, ο συνάδελφός τους, τα φάγανε στα μούτρα τους, λόγω του αέρα, σήμερα επέλεξαν να τα ρίξουν από μακριά. Μήπως με το όπλο που φαίνεται στην φωτογραφία;
Αποτέλεσμα ήταν να πιάσει ξανά, εξ αιτίας τους, φωτιά το βουνό...
Η αλήθεια είναι πως υπάρχει εκνευρισμός στους άνδρες των ΜΑΤ. Άλλο να φυλάς στην Ιπποκράτους, με κίνηση, με το καφεδάκι σου και φοιτητριούλες για καμάκι και άλλο να είσαι στο πουθενά, προσέχοντας 4 μηχανήματα, αγροτικές καλλιέργειες και τα πιο φιλικά θηλυκά που σε πλησιάζουν να είναι οι προβατίνες. Και το πιο σημαντικό: ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ.


Όπως λέει και ο συμπολίτης μας στο βίντεο:

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΚΑΤΣΕΤΕ ΕΔΩ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ...






Υ.Γ. - Στιχομυθία μεταξύ του ΜΑΤατζή και πολιτών, εχθές στο βουνό, λίγο πριν πετάξει από το φόβο του τα χημικά στους πολίτες:




- ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΤ ΑΛΛΟΥ, ΘΑ ΚΑΝΟΥ ΧΡΗΣ...




- ΤΙ ΧΡΗΣΗ ΡΕ; ΤΟ ΕΡΙΞΕΣ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΔΩ ΠΑΝΩ ΜΕΣΑ ΣΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ;



Συνεχίζουμε...

1 σχόλιο:

kostas είπε...

Oi MATatzides den exoune oute iero, oute osio!

Na eiste etsi enwmenoi.. kai na skefteste pio grigora apo autous! Mualo kai Pathos!

Tha jexasoume kai ti fwtia pou ebalan sto Grammatiko?? Prosoxi den exoune kamia tsipa! Siga pou tha noiastoun autoi gia to dasos..