Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Νέα δικαίωση για το Οβριόκαστρο...

Στοιχεία και για άλλες αξιόποινες πράξεις στο υπ. Πολιτισμού, ερευνούν οι εισαγγελείς

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

Στοιχεία και καταγγελίες για αξιόποινες πράξεις σε 4 ακόμη περιπτώσεις, που προέκυψαν από την έρευνα για τα τεκταινόμενα στο υπουργείο Πολιτισμού, αλλά δεν αφορούν άμεσα αυτήν, ελέγχουν οι εισαγγελείς.
Οπως προκύπτει από το διαβιβαστικό έγγραφο των εισαγγελέων Παν. Αθανασίου και Ελένης Ράικου, που διενήργησαν την προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες σε βάρος του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Χρ. Ζαχόπουλου, σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες και διατάχθηκε περαιτέρω προκαταρκτική εξέταση για τις εξής υποθέσεις-καταγγελίες:

* Την κατασκευή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
* Τις προσλήψεις υπαλλήλων του ΥΠΠΟ από το έτος 1993 έως σήμερα.
* Το καταφύγιο τουριστικών σκαφών στην Ερέτρια Ευβοίας.
* Τη χωροθέτηση του ΧΥΤΑ Κερατέας.
Οι παραπάνω υποθέσεις-καταγγελίες δεν έχουν σχέση με όσα ήλεγξαν ήδη οι δύο εισαγγελείς και έθεσαν στο αρχείο. Υπενθυμίζεται ότι δεν εντοπίστηκε αξιόποινη πράξη, ούτε στον πρόσφατο διαγωνισμό για την πρόσληψη 148 υπαλλήλων στο ΥΠΠΟ, τον οποίο κατήγγειλε ως στημένο η Εύη Τσέκου, ούτε στις αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ούτε στις συμβάσεις για την ανάθεση καθηκόντων τεχνικού συμβούλου σε θέματα Γ' ΚΠΣ.Τα μοναδικά σκέλη εκείνης της έρευνας που μένουν ακόμη ανοικτά, είναι η διερεύνηση των σωματείων και των φυσικών προσώπων που πήραν επιδοτήσεις από το ΥΠΠΟ και η ενδεχόμενη ποινική ευθύνη υπουργών στη χρηματοδότηση δύο σωματείων υπαλλήλων του υπουργείου.Με τα χρήματα αυτά, ωστόσο, όπως αναφέρει και το υπουργείο Δικαιοσύνης, πληρώνονταν επιδόματα, υπερωρίες και μισθοί συμβασιούχων, που δεν μπορούσαν να καταβληθούν διαφορετικά, λόγω απουσίας ειδικής νομοθετικής ρύθμισης.
Πηγή : ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 16/07/2008


Άλλη μία απόδειξη για το δίκαιο του αγώνα μας,που μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη μέχρι την τελική νίκη.
Το Οβριόκαστρο ήταν και θα παραμείνει απόρθητο!!!

Κύριε Νάκο,μήπως και οι εισαγγελείς είναι γραφικοί και από 100 γίναμε 102;