Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ κ. ΛΟΥΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ...

Έχουμε ακούσει τόσα πολλά αυτές τις ημέρες του προεκλογικού αγώνα από τον κ. Λουκά, για τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων της Κερατιάς, ενάντια στην εγκατάσταση της χωματερής στο Οβριόκαστρο. Αναρωτιόμαστε γιατί δεν τον είδαμε κάπου σε μια πορεία, στις φυλάξεις ή έστω να κάνει κάποιες δηλώσεις συμπαράστασης. Τίποτα, απ'όλα αυτά. Εκτός αν είναι πράξη συμπαράστασης το ταξίδι στην Κύπρο...


Ακούσαμε από τον κ. Λουκά στις ομιλίες του, ότι πάντα ήταν δίπλα μας, διαχρονικά, υποστηρικτής της Κερατιάς. Το παρελθόν δείχνει ότι έπραξε διαφορετικά και ότι ήταν μάλλον από αδιάφορος ως εχθρός της πόλης.



Δύο στοιχεία θα σας δώσουμε σήμερα. Το πρώτο είναι γνωστό σε όλους και είναι η αναφορά του στο πρόγραμμα για την τετραετία 2007-2010, όπου στο κεφάλαιο περιβάλλον και στην παράγραφο 2 λέει τα εξής:


" Η απομάκρυνση της χωματερής και η μεταφορά των απορριμμάτων μας εκτός των ορίων του Δήμου, στα πλαίσια της πρότασης που έχει κατατεθεί από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Λαυρεωτικής, για τη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α. σε περιοχή της Κερατέας... "


Δηλαδή ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο!!!


                                 από το προεκλογικό πρόγραμμα 2007-2010


Αυτό έγινε το 2006, πριν από τις εκλογές. Το δεύτερο στοιχείο έρχεται το 2008 και συγκεκριμένα στις 31 Οκτωβρίου 2008. Το παρακάτω κείμενο αποτελεί απομαγνητοφώνηση από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαυρεωτικής. Ο κ. Λουκάς μιλάει για το κλείσιμο της παράνομης χωματερής στην Καμινάδα, που σωστά, πρέπει να σταματήσει τη λειτουργία της. Μας λέει όμως και τα εξής ενδιαφέροντα: 

"Τώρα η χωματερή είχε προγραμματιστεί για την Κερατιά εμείς λέμε για ΧΥΤΥ. Το παλεύουμε να γίνει αυτό..."

Μας λέει ο κ. Λουκάς ότι αγωνίζεται να μη γίνει χωματερή στην Κερατιά, αλλά ΧΥΤΥ. Τότε γιατί πήρε απόφαση λίγο πριν την προεκλογική περίοδο, απόφαση που αναφέρεται και στη διακήρυξή του λέγοντας ότι:  

"Στο Οβριόκαστρο, δεν θα γίνει κανένα έργο. Ούτε ΧΥΤΑ, ούτε ΧΥΤΥ..."


Αφού το πάλευε να γίνει ΧΥΤΥ στο Οβριόκαστρο, γιατί αναθεώρησε πριν τις εκλογές;



Ο κ. Λουκάς δεν έκλεινε τόσα χρόνια την παράνομη χωματερή στο Λαύριο, γιατί σκεφτόταν το κόστος. Δε σκεφτόταν τη μόλυνση, αλλά το κόστος διαχείρισης. Στα πρακτικά διαβάζουμε τα εξής:  

"Και το κυριότερο σημαντικό για μας δεν είναι η απόφαση να την κλείσουμε. Το κόστος είναι. Το κόστος που είναι εφταπλάσιο. Δηλαδή δίναμε 50.000 ευρώ και τώρα θα δίνουμε 350.000..."

Ο κ. Λουκάς έπαιζε τόσα χρόνια με την υγεία των συμπολιτών μας για 300.000 το χρόνο. Κόστιζε φθηνότερα η διατήρηση του ΧΑΔΑ (50.000 ευρώ/έτος), αντί για τη μεταφορά στο νόμιμο χώρο, στη Φυλή (350.000 ευρώ/έτος). Κι ενώ αυτός είχε την ευκαιρία να κλείσει την παράνομη χωματερή, σε αντίθεση με την Κερατιά που δε μας άφηναν να το κάνουμε, προτιμούσε να τη διατηρεί ανοικτή. Ίσως γιατί ήξερε, όπως λέει παρακάτω πως:  

"... μελλοντικά εφόσον γίνει το εργοστάσιο στο χώρο ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΙΑ, να μην τρέχουμε στα Λιόσια και να πηγαίνουμε σε μια περιοχή κοντά στο Λαύριο..."







Και κάτι ακόμα κλείνοντας. Ο κ. Λουκάς μίλησε στην Κερατιά και είπε "όχι στους μικροτοπικισμούς", ενώ στο Λαύριο καλλιέργησε ένα κλίμα "όχι σε Κερατιώτη δήμαρχο". Θα χρησιμοποιήσουμε τα λόγια του ίδιου του κ. Λουκά, από την κεντρική πλατεία της ΚΕΡΑΤΙΑΣ, για να δούμε όλοι ποιοι δεν είναι τοπικιστές, βοηθούν το γείτονα τους, όταν αντιμετωπίζει δυσκολίες και αγαπούν τον τόπο τους και ποιοι ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ για τον τόπο τους και τους συνανθρώπους τους όταν περνούν δύκολες στιγμές...


 












Υ.Γ.1 - Οι καιροί είναι δύσκολοι και πολλοί αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας πέφτουν
θύματα εμπορίου ελπίδας ή ακόμα κι εκφοβισμού. Να είναι σίγουροι ότι και τα δύο θα κρατήσουν μέχρι την Κυριακή το βραδύ...

Υ.Γ.2 - Ο κύριος Γάκης συμφωνεί με τον κ. Σγουρό; Αν όχι τι προτίθεται να κάνει;