Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Για τους εργαζόμενους της "Ελευθεροτυπίας"

Ψήφισμα συμπαράστασης συνέλευσης μπλόκου Κερατέας 

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της Κερατέας και της Λαυρεωτικής, συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας», που μάχονται για τα αυτονόητα: Την αποπληρωμή των δεδουλευμένων, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.

Δε μπορούμε να ξεχάσουμε πως με τους ανθρώπους της «Ελευθεροτυπίας» ήρθαμε κοντά και γίναμε ένα στους δρόμους. Εκεί που η αλήθεια είναι «γυμνή» και οι άνθρωποι αληθινοί.  Ήταν η μόνη απ’ τις μεγάλες εφημερίδες που στάθηκε τόσο κοντά μας στον αγώνα που δώσαμε επί 128 ημέρες, απέναντι σε ένα «κράτος» καταστολής και παρανομίας. Οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ της βρίσκονταν πάντα απέναντι από τις ασπίδες των ΜΑΤ και όχι πίσω, όπως συνάδελφοί τους από άλλα «μέσα ενημέρωσης». Μετέδιδαν τα γεγονότα όπως αυτά διαδραματίζονταν και όχι τις μυθοπλασίες που διοχετεύονταν από τους λεγόμενους «κυβερνητικούς κύκλους» και τους εκφραστές τους. Ταυτόχρονα, ερεύνησαν το θέμα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, προέβησαν σε αποκαλύψεις των συντελούμενων παρανομιών και το ανέδειξαν στη πραγματική του υπόσταση, όπως οφείλουν να πράξουν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και ανεξάρτητα μέσα, που σέβονται το λειτούργημά τους. Τη στάση αυτή κράτησαν σε όλα τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα όλων μας και η στάση αυτή είναι που ενοχλεί όλους εκείνους που επιθυμούν μια ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη δημοσιογραφία. Ίσως αυτός να είναι ο πιο σημαντικός λόγος που δημιουργούνται προσχώματα στο να μπορέσει η «Ελευθεροτυπία» να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Οι ανεξάρτητες φωνές πρέπει να παραμένουν «ελεύθερες». Η φίμωσή τους αποτελεί βαρύ πλήγμα για την δημοκρατία.

Εκφράζουμε μέσα από την καρδιά μας την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας» και τους ευχόμαστε γρήγορα να αποκατασταθεί η εις βάρος τους αδικία. Εμείς θα είμαστε δίπλα στους ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε.

Συνέλευση μπλόκου Κερατέας

Επιτροπή κατοίκων ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ 
στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου Κερατέας