Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ...

Αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες στην Κερατέα, είναι το προμήνυμα των όσων έρχονται, σύντομα, σε όλη την Ελλάδα. Ο κόσμος πλεόν δεν αντέχει και δεν έχει που να στραφεί. Παντού βρίσκει τοίχο και το δίκιο του, που μόνο η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ μπορούσε να το εγγυθεί, έχει πάει κι αυτό περίπατο από καιρό. Η μόνη λύση είναι να πάρουν οι πολίτες την κατάσταση στα χέρια τους κι αυτό γίνεται στον τόπο μας. 


Οι πολιτικές ιδεολογίες, με τη μορφή που τις είδαμε στον τόπο μας, απέτυχαν πλήρως να προσφέρουν όλα τα όμορφα που υπόσχονταν στους πολίτες, προσέφεραν πολλά περισσότερα στους πολιτικούς τους ταγούς, οι οποίοι ξέχασαν τα όσα πρέσβευαν τη στιγμή που πήραν στα χέρια τους την εξουσία. Το μόνο σίγουρο που κατάφεραν είναι να διατηρούν τους πολίτες χωρισμένους, με την δικαιολογία ότι δεν ανήκουμε στον ίδιο πολιτικό χώρο. 


Τι θα είχαμε καταφέρει οι πολίτες, αν ΕΝΩΜΕΝΟΙ διεκδικούσαμε όλα όσα μας ανήκουν; 


Ποιος θα τολμούσε να σταθεί εμπόδιο μπροστά μας;


Οι πολίτες της Κερατέας απομυθοποιήσαμε αυτή την άρρωστη κατάσταση και προχωρούμε ενωμένοι, χωρίς κομματικές παρωπίδες και πολιτικές διαφορές, διεκδικώντας όλα αυτά που μας στέρησαν και όλα αυτά που δικαιούμαστε. Η ανεργία, η έλλειψη αξιοπρεπούς περίθαλψης, η κατάντια της παιδείας από το δημοτικό μέχρι το πανεπιστήμιο, η ανυπαρξία δικαιοσύνης, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί, δεν κοιτούν την πολιτική μας προέλευση. Δε μας χωρίζουν σε αριστερούς και δεξιούς. Τα αποτελέσματα όλων αυτών των δεινών βαραίνουν τις πλάτες όλων μας...



"Πολιτική μας ιδεολογία" είναι κάτι που έχουμε ξεχάσει. ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και εκείνες οι πανανθρώπινες και διαχρονικές αξίες που τον συνοδεύουν όπως Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ...


Που αλλού είδατε ιερείς να ευλογούν μολότωφ και να ενθαρρύνουν τους πολίτες σε αντίσταση και μάχη;  Έναν από αυτούς τον κρύβουμε γιατί τον αναζητά η αστυνομία να τον συλλάβει. Που αλλού είδατε ανθρώπους από όλο το πολιτικό φάσμα, αριστερούς, δεξιούς και οτιδήποτε άλλο υπάρχει μεταξύ τους, να είναι δίπλα δίπλα απέναντι στα ΜΑΤ και τον κοινό μας εχθρό που εκείνα προστατεύουν: ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ - ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ.


Το είχαμε γράψει πριν καιρό ότι η Κερατέα θα ανάψει τη σπίθα και θα γίνει η φλόγα που θα παρασύρει όλη την Ελλάδα.

Ίσως γι' αυτό οι δυνάμεις κατοχής να είναι τόσο ισχυρές και πολυάριθμες στον τόπο μας.


Ίσως γι' αυτό στην Κερατέα οι συλληφθέντες να ξεπερνούν αυτούς του συλλαλητηρίου της Τετάρτης. 


Ίσως γι' αυτό τα ΜΜΕ είναι ανύπαρκτα και θάβουν αυτό που γίνεται.


Ίσως γι' αυτό συλλαμβάνονται αθώοι και κατηγορούνται ψευδώς για κακουργήματα, είτε γιατί είχαν πάνω τους ένα πακέτο τσιγάρα και ένα φουλάρι είτε απλά γιατί πήγαν να βοήθησουν τον αδερφό τους που είχαν συλλάβει τα ΜΑΤ και συνέλαβαν κι αυτούς.



Ίσως γι' αυτό ο εισαγγελέας λέει ότι δε μπορεί να κάνει αυτό που είναι υποχρεωμένος να κάνει γιατί πρέπει να πάρει πολιτικές εντολές.


Τελικά το θέμα ξεφεύγει από τον αγώνα για την κατασκευή του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΥΤΑ και μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο, μεγαλύτερο. Αυτό φοβούνται...


Καλούμε όλες και όλους που μπορούν να ξεπεράσουν όλα αυτά τα σύνδρομα που τόσα χρόνια πήγαν τον τόπο μας και τις ζωές μας πίσω, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους, με όποιο τρόπο επιθυμούν. Από ένα mail μέχρι και την παρουσία τους δίπλα μας.



Και πάνω απ'όλα να βγούνε στους δρόμους και να διεκδικήσουν, χωρις φόβο. 



Τα ψέμματα τελείωσαν...


Εμείς σας ευχαριστούμε...



Συνεχίζουμε...


Αξίζει να δείτε το βίντεο με την κατάθεση ψυχής της μητέρας ενός εκ των συλληφθέντων...



Όποιος νομίζει ότι ζει σε δημοκρατία, ας ξυπνήσει γρήγορα


Ήρθε η ώρα να βγούμε από το MATRIX...







Ενημέρωση για τα σημερινά γεγονότα σε λίγο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ (2)

Στην προηγούμεννη επιδρομη των γουρουνιών χτύπησαν μια γυναίκα 65 χρονών και πέρεσαν στο αντίθετο ρεύμα οπου χτύπησαν και μια κοπέλα η οποια ήταν πεσμένη κάτω.
Δεν προκλήθηκαν για να κάνουν αυτή την επιδρομή.
Οι κάτοικοι, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή πάλι στη διασταύρωση του ΒΙΟΠΑ έχοντας απέναντι τους διμοιρίες ματ και το κανονάκι, είδαν τον ματατζή που έκανε όλες αυτές τις βίαιες πράξεις τον οποίο βέβαια φυγάδευσαν οι συνάδελφοί του μέσα σε μια κλούβα και απο εκεί ιχ της ασφάλειας και τον εξαφάνησε.
Επίσης συνέλαβαν δύο άτομα.
Αυτήν την ώρα γίνονται διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των συλληφθέντων.