Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ..

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΣΤΙΣ 5:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. 

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ...

Παρακολουθήστε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο από τη Συνέλευση της Επιτροπής Αμαρουσίου - Πεύκης - Ενάντια στα Διόδια, σχετικό με τη διαχείριση απορριμμάτων, με το φίλο μας Μανώλη Λιονάκη από το Γραμματικό...

oxixyta.blogspot.com


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-1-11

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ  


ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-1-11, ΩΡΑ 6μμ  


ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ( ΚΗΦΙΣΙΑΣ) ΚΑΙ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ



Οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια-Πανελλαδικό Συντονιστικό, η Επιτροπή Αγώνα Κερατέας ενάντια στα ΧΥΤΑ, η Επιτροπή Αγώνα Γραμματικού ενάντια στα ΧΥΤΑ και Εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς διοργανώνουν κινητοποίηση στην Αττική οδό. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί άνοιγμα διοδίων στους κόμβους του Αμαρουσίου (Κηφισίας) και του Μαρκοπούλου, την Παρασκευή 28-1-11 στις 6μμ.





ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ 

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΡΑ



www.oxidiodia.gr
 
oxixyta.blogspot.com

antixyta.blogspot.com





Για τον ωραίο αγώνα των κατοίκων της Κερατέας...

Σωτήρης Τριανταφύλλου


Goalnews



28/1/2011





Κοντεύουν 50 ημέρες και αυτοί επιμένουν. Δεν σκύβουν το κεφάλι, αντιστέκονται, δεν υποκύπτουν. Εχουν απέναντί τους τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους και δη του σοσιαλιστικού. Μιλάμε για αυτές τις δυνάμεις που έβλεπαν προσφάτως τους μπράβους να δέρνουν τον κόσμο στην Πάτρα, στην Παναχαϊκή και δεν επενέβαιναν, αυτές που αφήνουν τα λαμόγια να δρουν ελεύθερα, αυτές που δεν τολμούν να τα βάλουν με τους ισχυρούς.





Μιλάμε για τους κατοίκους της Κερατέας, για αυτούς που παραδίδουν μαθήματα αντίστασης και μη υποταγής. Αυτούς που δεν σκύβουν το κεφάλι και γι' αυτό όχι μόνο είμαστε μαζί τους, αλλά τους αναφέρουμε ως ένα σύγχρονο και λαμπρό παράδειγμα αντίστασης.





Συμπλήρωσαν 50 ημέρες στα μπλόκα και δεν κάνουν πίσω. Δίνουν αγώνα για την υπεράσπιση των πατρογονικών τους εδαφών και του πολιτισμού. Του ελληνικού πολιτισμού και του αρχαιολογικού χώρου, τον οποίο το κράτος αποφάσισε να τον μετατρέψει σε σκουπιδότοπο. Είναι το ίδιο κράτος που αδιαφορεί για την υγεία και την παιδεία, αλλά ενδιαφέρεται για τα «φρουτάκια» και μετατρέπει τη χώρα σε ένα απέραντο καζίνο.





Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι που δεν σκύβουν το κεφάλι και αντιστέκονται και αυτό κάνουν οι κάτοικοι της Κερατέας. Νέοι, γέροι, γυναίκες, άνδρες και παιδιά είναι καθημερινά στα μπλόκα, απέναντι στα ΜΑΤ. Δεν μπορεί να έχουν άδικο όλοι αυτοί. Δεν μπορεί μια πόλη ολόκληρη να διεξάγει έναν τόσο μεγάλο και ωραίο αγώνα. Δεν μπορεί παρά να έχουν δίκιο και, όπως γράφει ο Ελύτης, «το σανίδωμα θα ραγίσει υπό το φως του ήλιου».





Είμαστε σίγουροι για τα δίκαιά τους και αυτά τα δίκαια, αυτός ο αγώνας και αυτή η αντίσταση θα ραγίσουν το σανίδωμα και η απόφαση της κυβέρνησης θα αλλάξει.





Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ένα κράτος αποφασίζει για τη ζωή κάποιων ανθρώπων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη αυτών. Ούτε και αυτοί το δέχονται και γι' αυτό αντιστέκονται και εμείς με περίσσιο θαυμασμό παρακολουθούμε και στηρίζουμε τον αγώνα τους. Μακάρι αυτός ο αγώνας να εμπνεύσει το σύνολο της κοινωνίας και να δείχνει τις ίδιες αντιστάσεις απέναντι σε όλα αυτά που της επιβάλλονται και την πλήττουν επειδή κάποιοι το αποφάσισαν





http://www.sentragoal.gr


sotiristr@pegasus.gr


http://sottriant.blogspot.com

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗ ΛΑΥΡΙΟΥ...



Δύο ημέρες τώρα, βλέπουμε αυτή την τραγική ιστορία με τους μετανάστες καταληψίες της Νομικής. Ανθρωποι ταλαιπωρημένοι, που ζητούν ένα καλύτερο τόπο από αυτόν που ζούσαν, ήρθαν σε έναν άλλο, που αποδεικνύεται πολύ χειρότερος. Θύματα εκμετάλλευσης, από την ώρα που ξεκίνησαν το ταξίδι της ελπίδας και όπως σε κάθε κομμάτι της πορείας αυτής, έτσι κι εδώ, γίνονται η "αφορμή" για πολιτικά παιχνίδια και χρησιμεύουν, άθελά τους, ως "πιόνια" για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Βλέπουμε την υποκρισία των πολιτικών με το δήθεν ανθρωπιστικό τους ενδιαφέρον. Συνομιλίες με τους καταληψίες, παρεμβάσεις κομμάτων, εντολές η αστυνομία να είναι συγκρατημένη, οι εισαγγελείς στο καθήκον, τηλεπαράθυρα με τους γνωστούς επαγγελματίες παντογνώστες να αναλύουν. 


Στο τέλος θα πανηγυρίζουν όλοι. Όλοι θα βγουν κερδισμένοι. 

Εκτός από τους μετανάστες. Αφού σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας, θα επιστρέψουν στη μιζέρια τους και κανείς από "αυτούς εκεί ψηλά" δεν θα ενδιαφερθεί.

Μέχρι να τους ξαναχρειαστούν. 

Χαμένοι θα βγούμε κι εμείς, όπως πάντα...



Λίγα χιλιόμετρα μακριά, στο νότιο τμήμα της Αττικής, βλέπουμε ένα άλλο πρόσωπο όλων αυτών των δήθεν εξουσιαστών. Οι αρμόδιοι υπουργοί δε συνομιλούν με τους πολίτες, απλά διατάζουν. Οι αστυνομικές δυνάμεις, δε δείχνουν αυτοσυγκράτηση. Εκτελούν τις εντολές και επιτίθενται. Τα κόμματα δεν κάνουν παρεμβάσεις(και ας θιχθούν μερικοί). Το πολιτικό κόστος είναι μεγάλο. Οι εισαγγελείς απώντες εδώ και ημέρες. Οι δημοσιογράφοι δεν εκτελούν με τον ίδιο ζήλο το λειτούργημά τους. Δεν το εκτελούν καθόλου. 

Οι χειρότεροι όλων. 


Μας αναγκάζουν να φύγουμε από αυτή την χώρα. 


Να γίνουμε κι εμείς, για άλλη μια φορά...


ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ



Αυτή τη στιγμή, βαδίζοντας στην 49η ημέρα που οι πράσινες κατοχικές δυνάμεις βρίσκονται στον τόπο μας, κανείς δε δίνει σημασία. Σα να μην έγινε ποτέ, τίποτα. Κι αυτή την ώρα, αυτή τη στιγμή που όλοι είναι στραμμένοι στη Νομική, στη Λαυρίου γίνεται άλλη μια μάχη. Οι κάτοικοι αυτή της πόλης συνεχίζουν...


Εσείς;




Υ.Γ.1 - Χαζεύοντας τα δελτία ειδήσεων των 8 (μόνο χαζεύοντας μπορεί κανείς να την παλέψει)  και συγκεκριμένα του Antenna, η κ.Χούκλη έκλεισε το δελτίο λέγοντας: "Παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα στη Νομική... για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε αμέσως..."


Πόσο ειρωνικά ακούστηκαν αυτά τα λόγια...



Υ.Γ.2 - Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η !!!



Υ.Γ.3 - Ο θόρυβος απόψε είναι πιο δυνατός από ποτέ...